Jump to content

Uitleg gevraagd over verschillende "beurzen/aandelennamen"


Maurice

Recommended Posts

  • 7 months later...

Mijn eerste vraag is: Nintendo? Wil je een spelcomputer kopen?

Ten tweede zijn de verschillende mogelijkheden die je ziet verschillende aandelen van Nintendo die aan verschillende beurzen zijn genoteerd. Verschillende beurzen in Duitsland en denk dat de bovenste de beurs van Japan is.

Link to comment
Share on other sites

Het is voor mij enerzijds als fan van het eerste uur gewoon een stukje emotie. Maar daarnaast ook een experiment om te kijken of mijn visie op Nintendo klopt.

Ik geloof dat Nintendo als merk ontzettend sterk is en het waar kan maken om de enorme berg potentie in de markt te gaan verzilveren. Enerzijds met de stap waarbij ze mobiele platforms eindelijk gaan ondersteunen met giganten zoals Pokemon, Mario, Zelda etc. Anderzijds met de lancering van de nieuwe console die grafisch de langverwachte stap naar FullHD gaat maken.

Op handheld-gebied zijn ze nog steeds heer en meester met de DS-lijn.

En ik geloof dat we zitten in de transitie van de entertainment waarin anime, comics en e-sports groter dan ooit gaan worden.

Onder het motto "domme vragen bestaan niet", op welke manier kan/moet ik rekening houden met die verschillende beurzen, behalve openingstijden?

Link to comment
Share on other sites

Zit in de auto om te vliegen naar de financiële hoofdstad van de wereld. Waarbij dat ook je belangrijkste punt is. Zorg dat je op een beurs handelt waar het meeste handel (liquiditeit) is. Geen idee welke beurs dat voor Nintendo is maar dan moet je even naar de volumes kijken bij de verschillende quoteringen

Link to comment
Share on other sites

OTC staat voor over-the-counter. Meestal niet voor particulier beschikbaar.

Liquiditeit is inderdaad belangrijk voor spread en voor actuele bied/laat prijzen. Maar ook is het belangrijk om bij je broker te kijken waar je überhaupt in kan handelen en wat de kosten voor desbetreffende beurs zijn.

Als koers gelijk is in zowel Duitsland als Japan maar aan- verkoopkosten voor Japanse aandeel bedragen 20,- euro dan kan het soms toch handiger te zijn te kiezen voor Duitse variant. Daarnaast is het vaak zo dat ze in verschillende valuta kunnen noteren en is het dus de vraag in welke valuta je ze wilt hebben.

Zelf even snel gekeken, wil je het volledige aandeeel dan moet je een product kopen met ISIN: JP3756600007

Gr.

Link to comment
Share on other sites

Reactie Binck:

Geachte heer Van den Dungen,

Hartelijk dank voor uw e-mail. U heeft een vraag over het fonds Nintendo Co Ltd. U geeft aan dat u wenst te weten waarom het fonds is geblokkeerd. Het fonds is geblokkeerd omdat het niet mogelijk is om posities aan te gaan het fonds. Dit heeft er mee te maken dat het fonds niet meer verhandeld wordt op de beurs Frankfurt Xetra. Hij wordt nu op een andere segment verhandeld. Wij kunnen helaas handelen op andere segmenten van de beurs Frankfurt niet aanbieden. Het is daarom niet mogelijk om een order te plaatsen voor het genoemde fonds.

Ik vertrouw erop u met deze informatie van dienst te zijn.

Dus... En nu?

Link to comment
Share on other sites

Ik heb even contact gehad met Binck en wat opgezocht en vond onderstaande:

- NINTENDO CO LTD (NTO.F) (JP3756600007) heeft een gemiddeld volume (3m) van 109

- Nintendo Co. Ltd. (NTDOY) is een 'OTC' en heeft een gemiddeld volume (3m) van 98k

Nu zit ik dus met een paar vragen:

1) Waarom heeft NTDOY geen ISIN nummer?

2) Gezien de liquiditeit wil ik toch nooit voor NTO.F gaan?

3) Alle transacties zitten dus in NTDOY als OTC, moet ik dit nu over laten gaan als beginnende belegger of is het slechts een kwestie van even inlezen?

Link to comment
Share on other sites

OTC handel moet en wil je je niet aan wagen. Is alleen voor professionele beleggers. Waarom t geen Isin heeft geen idee maar denk dat het eigenlijk dit wel zal hebben. Maar lekker links laten liggen.

Die verschillen in volume hier zijn dermate minimaal dat dat geen verschil zou moeten wezen.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...

Important Information

"By visiting the Onetime Forum, you agree to our Terms of Use,Privacy Policy and We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.