Jump to content

Money Link


Recommended Posts

De slot machines van de Money Link familie zijn al een paar jaar op de markt en zijn te vinden bij Holland Casino maar ik had er tot voor kort nog niet veel aandacht aan besteed. Deels komt dat door Corona en deels komt dat omdat ik er ook niet geweldige resultaten mee had. Misschien was dat omdat ik de normale variant speelde in plaats van de zogenaamde enhanced. Daarover later meer.

Het spel komt in een aantal uitvoeringen waarvan tenminste The Great Immortals, Egyptian Riches, Neptune's Realm en Maiden of the Hunt, maar in HC Rotterdam en HC Scheveningen heb ik "slechts" The Great Immortals en Egyptian Riches gezien. Ik ben benieuwd of in andere HC's een van de ander titels voorkomt.

Money Link is van Scientific Games, bekend van bijvoorbeeld Lock it Link, een andere favoriet van mij. Nu zien de spellen van SG er altijd super uit maar bij Money Link hebben ze wel heel erg hun best gedaan. Het spel, het beeld en het geluid, alles is even mooi gedaan. Vooral de "soundtrack" van Egyptian Riches in de bonusspellen is episch te noemen.

Het basisspel van Money Link is als van veel andere slot machines: een veld van 5 kolommen en 3 rijen waarbij je van links naar rechts tenminste 3 dezelfde symbolen op een winlijn moet krijgen. Natuurlijk is er een wild symbool.
En er zijn ook mystery deuren, munten en een speciaal bonusspel symbool.

Wat betreft de munten is dit ook weer zoals bij veel andere spellen: als je er 6 hebt ga je een hold & spin feature in waarbij je telkens 3 draaien krijgt en zolang er munten bijvallen inclusief Mini, Minor, Major en Mega (en boy wat kan die laatste hoog zijn!), krijg je weer 3 draaien. Alle 15 vol levert je de Grand.

Verder kunnen er bij iedere reguliere draai een aantal mystery deuren getoond worden. En hier komt het verschil tussen de normale en de enhanced variant tot uiting: bij de normale variant opent iedere mystery deur op hetzelfde symbool maar nooit op een munt, terwijl bij de enhanced een aantal van de mystery deuren ook op een munt kan openen. Zo vergroot je dus de kans dat je 6 munten verzamelt, maar de enhanced variant is wel wat duurder, zo'n 50% ongeveer (afhankelijk van de denomination).

Zelf heb ik de beste ervaringen met de enhanced variant maar eerlijk is eerlijk, deze heeft ook het nadeel dat al die extra munten behoorlijk in de weg kunnen zitten. Als je een heel veld mystery deuren krijgt en net de 3 in de linkerkolom openen op munten en de rest op wilds dan krijg je dus helemaal niks terwijl de wild superveel waard is in dit spel. Heel oneerlijk, soms lijkt het wel of ze bij HC geld aan ons willen verdienen 😉

Als je de 3 bonusspel symbolen hebt (deze verschijnen alleen in de kolommen 2, 3 en 4) krijg je 8 wel hele bijzondere bonusspellen waarbij ik de voorkeur geef aan die van The Great Immortals met zijn locking deuren.

En dan.. de RUMBLE ! Dit is toch wel het gaafste van het hele spel. Zodra je de draaiknop indrukt kan je een spontane bonus krijgen en dat gaat gepaard met een soort van mini-aardbeving. Iedere keer schrik je je helemaal kapot als dat gebeurt.

Na een rumble kan je de hold & spin feature krijgen, de bonusspellen of een hele gave line hit maar winst is in ieder geval gegarandeerd en vaak behoorlijk groot ook. Ook nu heb ik het idee dat bij de enhanced de kans op de rumble groter is dan bij de normale variant.

De machines zijn behoorlijk luidruchtig, zelfs als je het volume op minimaal zet gaat een hold & spin of bonusspel gepaard met heel wat geluid. Ik denk dat dat in Rotterdam de reden was waarom de automaten van vlakbij de bar naar wat verderop zijn verplaatst!

Sinds ik de enhanced variant speel is Money Link wel echt mijn favoriet geworden: het ziet er prachtig uit, het klinkt fantastisch en het heeft een hele goeie spelbeleving met voldoende afwisseling en bijzonder aardige resultaten.

Ik ben benieuwd wat anderen hier bij Onetime voor ervaringen hebben...!

 

 

egyptianriches.png

thegreatimmortals.png

Edited by LinkSpel (see edit history)
  • Like 2
  • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...

Important Information

"By visiting the Onetime Forum, you agree to our Terms of Use,Privacy Policy and We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.