Jump to content

Bitcoins en de Wet op de Kansspelen


Recommended Posts

De huidige Wet op de Kansspelen regelt dat het gelegenheid geven van kansspelen alleen mag met een vergunning . Voor het organiseren van behendigheidsspelen is géén vergunning nodig , maar "behendigheid " is een vaag begrip. Om poker , blackjack en Golden Ten te kunnen spelen buiten Holland Casino proberen sommige organisatoren mazen te vinden in de wet.

De Wet op de Kansspelen , Artikel 1 :

Het is verboden om zonder vergunning gelegenheid te geven om mede te dingen naar prijzen of premies , indien de aanwijzing der winnaars geschiedt door enige kansbepaling waarop de deelnemers in het algemeen geen overwegende invloed kunnen uitoefenen .

Nou is mijn vraag en hopelijk een begin van een discussie : als er om Bitcoins zou worden gespeeld tijdens een pokertoernooi, een poker cash game of een Golden Ten sessie , is de Wet op de Kansspelen dan nog steeds van toepassing ? Bitcoins is namelijk geen geld , toch ?

Link to comment
Share on other sites

  • 3 months later...
  • 1 year later...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...

Important Information

"By visiting the Onetime Forum, you agree to our Terms of Use,Privacy Policy and We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.