Jump to content

RBS: Verkoop al je beleggingen!


JackPot

Recommended Posts

EMJLKAk.png

De Royal Bank of Scotland heeft haar klanten aangeraden om alle beleggingen te verkopen. We zitten in een periode waar we ons niet moeten druk maken op rendement op je beleggingen maar meer om je beleggingen (je vermogen) te beschermen. Men heeft ook wel een aardig track record, want ook voor de crisis van 2008 heeft men gewaarschuwd.

RBS verwacht een deflatie crisis wereldwijd en zou er niet van staan te kijken als de aandelenmarkten 20-25% zullen dalen in 2016. Ook de olieprijs is nog lang niet klaar met zijn vrije val en zal richting de $16 kunnen zakken, waarbij men niet alleen staat want ook JPMorgan en Goldman Sachs zien de olieprijs richting de $20 zakken vanwege enorme overcapaciteit en verminderde vraag.

De daling die in is gezet in China zal een sneeuwbal effect gaan veroorzaken is de verwachting van de Schotse bank die ook delen van ABN Amro heeft gekocht. Met name de aandelen gerelateerd aan energie en commodities zullen de zwaarst getroffen worden. Dus onze Willem Middelkoop kan nog grotere verliezen zien voor zijn Commodity Discovery Fund dat in 2015 bijna 16% verloor van de waarde en sinds de start gehalveerd is.

Het lijkt mooi die hoge dividenden en lage waarderingen van oliebedrijven bijvoorbeeld, maar ze zijn niet veilig. Dus ook Royal Dutch Shell zal verder in de problemen komen wat in de koers ook al goed te zien is.

Waar moet je wel in beleggen in een crisis?

Heel simpel, veilige obligaties zoals de US staatsobligaties of Nederlandse en Duitse staatsobligaties. Rentes staan nu nog boven het nulpunt voor de tienjarige looptijd maar men verwacht dat deze zeker voor Europa onder de nul zullen komen waardoor er prima rendementen te behalen zijn. Dit staat wel enigzins haaks op het failliet van Amerika uit mijn eerdere post.

Wat verwachten jullie van het komende beursjaar nu er langzaam weer wat herstel lijkt? @brinkers geeft in zijn topic over het handelen op de AEX wel aan dat hij een daling verwacht

Link to comment
Share on other sites

  • 9 months later...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...