Jump to content

VAN: nieuwe kansspelwetgeving KOA pas op zijn vroegst 1 juli 2017


Nomore

Recommended Posts

De VAN heeft in een statement laten weten dat men verwacht dat de nieuwe kansspelen op afstand wetgeving pas actief zal worden op zijn vroegst op 1 juli 2017. De verwachting is dat de wetgeving in maart of april 2016 door de tweede kamer zal gaan en pas na het zomer reces door de eerste kamer. Indien goedgekeurd in beide kamers zal de wet gepubliceerd worden per 1 januari 2017 en ingaan per 1 juli 2017.

Bron: VAN en Gaming in Holland

Dit klinkt alsof het nog ver weg is, en er nog vele beren op de weg zijn. Wat denken jullie, gaat de wet er nu eindelijk komen in 2017?

Link to comment
Share on other sites

  • 10 months later...

Ik hou het toch op 1-januari-2017. Dat is namelijk ook de datum dat de huidige tijdelijke loterij vergunningen aflopen. Voormalig staatssecretaris Teeven wilde dit altijd scheiden maar ik krijg het idee de huidige staatssecretaris Dijkhof dit samen wil voegen.

Neemt niet weg dat er inderdaad nog wat beren op de weg staan want naast de minderheid van VVD en PvdA in de Eerste Kamer kent het wetsvoorstel het CRUKS (Centraal Register Uitsluiting Kansspelen) systeem wat ook moet gaan gelden voor offline Casino's en gokhallen. De Ksa moet dit gaan ontwikkelen en beheren. In het verleden is wel gebleken dat IT en Overheid niet altijd goed samen gaan.

De VAN met grotendeels leden van offline gokhallen is altijd groot tegenstander geweest van CRUKS en zal ook het komende jaar niet nalaten om hier negatief over te zijn.

Ik blijf het vreemd vinden dat de offline aanbieders de hakken in het zand zetten. Zeker omdat de meeste (zeker de groten) zelf ook online gaan. Het is al vaak gezegd maar je zou denken dat er veel geleerd zou zijn van de muziek, film, reis en schoenen industrie waarbij gebleken is dat de consument kiest voor online.

De nieuwsbrief van Gaming In Holland waar dit in te lezen was verwijst overigens ook naar een ander gerucht dat hier op onetime.nl als eerste verscheen.     

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...

Important Information

"By visiting the Onetime Forum, you agree to our Terms of Use,Privacy Policy and We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.