Spring naar bijdragen

VAN: nieuwe kansspelwetgeving KOA pas op zijn vroegst 1 juli 2017


Nomore

Aanbevolen berichten

De VAN heeft in een statement laten weten dat men verwacht dat de nieuwe kansspelen op afstand wetgeving pas actief zal worden op zijn vroegst op 1 juli 2017. De verwachting is dat de wetgeving in maart of april 2016 door de tweede kamer zal gaan en pas na het zomer reces door de eerste kamer. Indien goedgekeurd in beide kamers zal de wet gepubliceerd worden per 1 januari 2017 en ingaan per 1 juli 2017.

Bron: VAN en Gaming in Holland

Dit klinkt alsof het nog ver weg is, en er nog vele beren op de weg zijn. Wat denken jullie, gaat de wet er nu eindelijk komen in 2017?

Link naar opmerking
Deel via andere websites

  • 10 maanden later...

Ik hou het toch op 1-januari-2017. Dat is namelijk ook de datum dat de huidige tijdelijke loterij vergunningen aflopen. Voormalig staatssecretaris Teeven wilde dit altijd scheiden maar ik krijg het idee de huidige staatssecretaris Dijkhof dit samen wil voegen.

Neemt niet weg dat er inderdaad nog wat beren op de weg staan want naast de minderheid van VVD en PvdA in de Eerste Kamer kent het wetsvoorstel het CRUKS (Centraal Register Uitsluiting Kansspelen) systeem wat ook moet gaan gelden voor offline Casino's en gokhallen. De Ksa moet dit gaan ontwikkelen en beheren. In het verleden is wel gebleken dat IT en Overheid niet altijd goed samen gaan.

De VAN met grotendeels leden van offline gokhallen is altijd groot tegenstander geweest van CRUKS en zal ook het komende jaar niet nalaten om hier negatief over te zijn.

Ik blijf het vreemd vinden dat de offline aanbieders de hakken in het zand zetten. Zeker omdat de meeste (zeker de groten) zelf ook online gaan. Het is al vaak gezegd maar je zou denken dat er veel geleerd zou zijn van de muziek, film, reis en schoenen industrie waarbij gebleken is dat de consument kiest voor online.

De nieuwsbrief van Gaming In Holland waar dit in te lezen was verwijst overigens ook naar een ander gerucht dat hier op onetime.nl als eerste verscheen.     

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Doe mee aan het gesprek

Je kunt nu posten en later registreren. Als je een account hebt, Meld je nu aan om te posten met je account.

Gast
Reageer op deze discussie...

×   Je hebt opgemaakte inhoud geplakt.   Opmaak verwijderen

  Only 75 emoji are allowed.

×   Je link is automatisch geïntegreerd.   In plaats daarvan als link tonen

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Door het Onetime Forum te bezoeken, ga je akkoord met onze Gebruiksvoorwaarden, Privacybeleid en We hebben cookies op uw apparaat geplaatst om deze website te verbeteren. U kunt uw cookie-instellingen aanpassen, anders gaan we ervan uit dat u akkoord gaat om door te gaan.