Jump to content

The big short een aanrader?


Nomore

Recommended Posts

De nieuwe film The big short draait op dit moment in de bioscopen en heeft als thema de beurs, en het begin van de crisis in 2008 waar enkele beurshandelaren enorm veel geld mee verdienden. Persoonlijk staat John Paulson bij mij bovenaan het lijstje van slimme investeerders die op dat moment miljarden verdienden door short te gaan op de rommelhypotheken, subrpime hypotheken, die op dat moment aan beleggers verkocht worden. 

Ik heb zelf de film nog niet gezien, maar iemand deze al gezien?

https://youtu.be/vgqG3ITMv1Q

Link to comment
Share on other sites

  • 10 months later...

Ik heb de film afgelopen vrijdag gezien. Ik kan hem zeker aanraden. Ik wist al redelijk veel over het onderwerp, maar het is "leuk" om gebeurtenissen in film geformuleerd te zien. Ik kwam in ieder geval vol afschuw uit de bios wetende dat de meeste van deze crisis criminelen nog steeds op vrije voeten zijn en met de weet dat er eigenlijk vrij weinig veranderd is sinds 2008 (en dat men nu weer opnieuw is begonnen met het verpakken van sub-prime hypotheken in mooi geprijsde en AAA rated pakketjes :s  )

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Ik heb hem gezien in het vliegtuig naar Las Vegas en zeker leuk te zien dat het verhaal van hedge fund manager john paulson die multi miljardair werd door de crisis in 2008 een beetje is naverteld. Ook de film margin call speelt zich in dexe periode en is zeker een aanrader. Wachten nog op films die gaan over de val van madoff

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...

Important Information

"By visiting the Onetime Forum, you agree to our Terms of Use,Privacy Policy and We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.