Jump to content

Unibet sponsor van het Nederlandse wielrennen


JackPot

Recommended Posts

Unibet heeft een eerste stap gezet in de sponsoring van de Nederlandse sport. Nog voordat de nieuwe kansspel wetgeving er is laat Unibet zien dat de nieuwe partijen die in Nederland online gokken aan gaan bieden zeker oog hebben voor de Nederlandse sport.

De Koninklijke Nederlandse Wieler Unie (KNWU) is de gelukkige en zet hiermee de aanval in tegen de legale loterijen van Lotto en Staatsloterij!

De Telegraaf verwacht dat er circa 10-25 miljoen euro richting de sport zal gaan in het eerste jaar dat online gokken legaal zal worden in nederland door middel van online casino en online sportsbetting

Link to comment
Share on other sites

  • 10 months later...

http://www.tripledouble.nl/nieuws/369-triple-double-koppelt-unibet-aan-de-knwu.html

Op een speciaal belegde persconferentie heeft de KNWU vanochtend bekendgemaakt in Unibet een nieuwe hoofdsponsor te hebben gevonden. Beide partijen hebben overeenstemming bereikt over een contract voor vier jaar dat ingaat op 1 januari 2017 en een totale waarde van 7 miljoen euro vertegenwoordigt. Wij zijn trots dat wij als strategisch partner van Unibet aan de basis hebben gestaan van dit grensverleggende partnership.

Unibet is de komende jaren zichtbaar betrokken bij de algehele ontwikkeling van de wielersport in Nederland. Ook de wielerverenigingen, met meer dan 28.000 leden, profiteren daardoor van de sponsorovereenkomst. Nationale wielerploegen in alle disciplines dragen tijdens grote evenementen zoals de Europese kampioenschappen en Wereldkampioenschappen de naam Unibet op de wedstrijdkleding.

De sponsorovereenkomst biedt daarnaast een unieke mogelijkheid de beleving rondom de wielersport te vergroten door online kansspelen op een verantwoorde, eerlijke en attractieve wijze aan wielerwedstrijden te verbinden.

Feest, maar nog even geen slingers

Het is dus feest op het bondsbureau, maar de slingers worden nog even niet opgehangen, want de waarde en duur van de sponsorovereenkomst zijn onder voorbehoud dat Unibet een licentie krijgt en de markt tegen een werkbaar belastingtarief kan betreden. In Nederland is de kansspelmarkt nog niet geliberaliseerd en dat maakt het toekomstige partnership zo bijzonder. De overeenkomst is gebaseerd op het kabinetsvoorstel dat uitgaat van een tarief van 20% kansspelbelasting voor deze aanbieders en daar wringt de schoen.

Kamerleden van VVD en PvdA hebben namelijk onlangs amendementen ingediend om het wetsvoorstel Kansspelen op Afstand aan te passen en online kansspelaanbieders een belastingtarief van 29% op te leggen. Bij dit internationaal hoge tarief van 29% worden de sponsor- en investeringsmogelijkheden van online aanbieders zoals Unibet danig beperkt. Er zal dan onvoldoende budgettaire ruimte overblijven voor grootschalige sportsponsoring zoals deze nu met de KNWU is voorzien. De sport kan dan niet meeprofiteren van de groeiende markt voor online sportweddenschappen. Het door de ministerraad goedgekeurde wetsvoorstel KOA wordt waarschijnlijk in april in de Tweede Kamer behandeld.

Ondersteuning Nederlandse sport

“Unibet is trots op deze sponsorovereenkomst met de KNWU, die laat zien dat wij volop in de Nederlandse top- en breedtesport willen investeren wanneer de weg om onder een licentie in Nederland te opereren, wordt geopend. Wij roepen Kamer en kabinet op om ook voor online aanbieders financiële mogelijkheden te scheppen voor de ondersteuning van de sport. Dat is bij een belastingtarief van 29% niet mogelijk. De loterijen hebben speciale belastingfaciliteiten om de sport te kunnen steunen. Het zou logisch zijn als online aanbieders dezelfde behandeling krijgen, zodat er een extra inkomstenstroom voor de sport ontstaat.” Aldus Anne-Jaaps Snijders, directeur West-Europa van Unibet.

Pieter Kuijpers, lid van het Triple Double MT: ‘We werken inmiddels al ruim 10 jaar voor Unibet en dit is de eerste officiële overeenkomst die we voor Unibet sluiten in Nederland. Na zoveel jaren met prachtige sponsorships in onder andere België en Engeland, is dit dus een nieuwe mijlpaal. We zijn er trots op om dit gehele traject te hebben begeleid en dat we hiermee aan de basis staan van hopelijk een grensverleggend partnership. We zien immers de mogelijkheden in de landen om ons heen en kunnen niet wachten om ook in Nederland aan de slag te gaan!”

Link to comment
Share on other sites

JackPot zei:

Ik lees dat deze deal alleen doorgaat als het kansspel tarief naar 20% gaat in plaats van 29%. Men gaat dezelfde chantage weg op als de Staatsloterij, Postcodeloterij en noem alle andere loterijen maar op? Kan iemand hier iets over zeggen?

De deal blijft 29% dat heeft van Jeroen van Dijsselbloem (van Wijngaarden) heel duidelijk vermeldt aangezien de deal al gemaakt is en het wet voorstel er al ligt en hier een meerderheid voor is en  niet voor een lager tarief. We komen van ver en mogen al blij zijn dat er een wetsvoorstel ligt, veel partijen steken liever hun hoofd in het zand en houden het illegaal omdat ze tegen gokken zijn! Maar wel een mooie zet van Unibet :-)

Link to comment
Share on other sites

Leuk geprobeerd van Unibet maar ik denk dat het geen effect heeft op het voorgestelde belastingtarief.

De reactie van de Lotto is natuurlijk wel hilarisch:

De Lotto doet een dringend beroep op NOC*NSF en de aangesloten

sportbonden om de mogelijkheden voor het structureel genereren van

inkomsten voor alle Nederlandse sportbonden niet op het spel te zetten

door overeenkomsten aan te gaan met buitenlandse concurrenten die nog

niet eens actief mogen zijn op de Nederlandse markt."

Link to comment
Share on other sites

Zojuist Mei Li Vos op Radio 1 die vertelt dat de sponsoring op deze manier niet gaat gebeuren. Jammer! Ik juich dit soort initiatieven echt van harte toe. Het is erg goed voor de Nederlandse sport en met name ook voor sporters die nu nog moeilijk sponsoren kunnen vinden. (bv tafeltennis, skiers/snowboarders, etc)

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...