Spring naar bijdragen

Box 3 belasting wordt waarschijnlijk ongrondwettelijk verklaard door de Hoge Raad


eurobsgame

Aanbevolen berichten

In een advies aan de Hoge Raad heeft  de advocaat- generaal de huidige vermogensrendements heffing ( box 3 belasting ) in strijd met het recht op eigendom verklaard . Het advies van de advocaat- generaal wordt bijna altijd overgenomen in de uitspraak door de Hoge Raad.

http://www.elsevier.nl/Economie/achtergrond/2016/2/Oordeel-adviseur-Hoge-Raad-is-klap-voor-vermogensrendementsheffing-2762292W/

http://fd.nl/economie-politiek/1139778/vermogensbelasting-in-strijd-met-recht-van-eigendom

Doordat het rendement op sparen of beleggen de laatste jaren véél lager is dan de berekende 4 % worden vermogenden gedwongen om in te teren op hun vermogen. Dit is in strijd met het Europese verdrag tot bescherming van de rechten van de mens.

Wat vind jij van deze ontwikkeling ?   Hoe gaat de regering in het geval van een afwijzende uitspraak  dan belasting heffen ?

Heeft het zin om je nu aan te sluiten bij de bond voor belastingbetalers ? ( als je veel spaargeld / vermogen hebt ) http://www.bondvoorbelastingbetalers.nl/

Link naar opmerking
Deel via andere websites

  • 6 maanden later...

Tja, een hele mooie discussie. Waar ga je belasting innen, op inkomen of op vermogen? Inkomen raakt iedereen, vermogen alleen de 'rijken'.

Mijn inziens moet in ieder geval de drempel van 20.000 euro belastingvrij spaargeld verdwijnen, waarmee je al een stuk terughaalt waardoor je ook de bekende 4% (1,2% netto) eventueel naar beneden kunt halen.

Alles inkomensafhankelijk maken (zoals de PVDA en SP altijd maar wensen) is naar mijn gevoel de doodsteek voor de werkende Nederlander. 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

  • 4 weken later...

De rente gaat verder naar beneden dus het is maar de vraag hoe het verder zal gaan met de vermogens rendements heffing als er op veilig spaargeld niets meer te verdienen is, of zelfs betaald moet gaan worden. 

De enige mogelijkheid is dus risicovoller je geld wegzetten in de vorm van bijvoorbeeld beleggen in aandelen, of nog risicovoller in binaire opties via IQOption of de nieuwe bonus binnen tikken van OptionClub :)

Lange termijn beleggen is altijd de best mogelijke manier om een hoger rendement te behalen, maar doe dit met een plan en een gediversificeerde portefeuille.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Doe mee aan het gesprek

Je kunt nu posten en later registreren. Als je een account hebt, Meld je nu aan om te posten met je account.

Gast
Reageer op deze discussie...

×   Je hebt opgemaakte inhoud geplakt.   Opmaak verwijderen

  Only 75 emoji are allowed.

×   Je link is automatisch geïntegreerd.   In plaats daarvan als link tonen

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Door het Onetime Forum te bezoeken, ga je akkoord met onze Gebruiksvoorwaarden, Privacybeleid en We hebben cookies op uw apparaat geplaatst om deze website te verbeteren. U kunt uw cookie-instellingen aanpassen, anders gaan we ervan uit dat u akkoord gaat om door te gaan.