Jump to content

Box 3 belasting wordt waarschijnlijk ongrondwettelijk verklaard door de Hoge Raad


eurobsgame

Recommended Posts

In een advies aan de Hoge Raad heeft  de advocaat- generaal de huidige vermogensrendements heffing ( box 3 belasting ) in strijd met het recht op eigendom verklaard . Het advies van de advocaat- generaal wordt bijna altijd overgenomen in de uitspraak door de Hoge Raad.

http://www.elsevier.nl/Economie/achtergrond/2016/2/Oordeel-adviseur-Hoge-Raad-is-klap-voor-vermogensrendementsheffing-2762292W/

http://fd.nl/economie-politiek/1139778/vermogensbelasting-in-strijd-met-recht-van-eigendom

Doordat het rendement op sparen of beleggen de laatste jaren véél lager is dan de berekende 4 % worden vermogenden gedwongen om in te teren op hun vermogen. Dit is in strijd met het Europese verdrag tot bescherming van de rechten van de mens.

Wat vind jij van deze ontwikkeling ?   Hoe gaat de regering in het geval van een afwijzende uitspraak  dan belasting heffen ?

Heeft het zin om je nu aan te sluiten bij de bond voor belastingbetalers ? ( als je veel spaargeld / vermogen hebt ) http://www.bondvoorbelastingbetalers.nl/

Link to comment
Share on other sites

  • 6 months later...

Tja, een hele mooie discussie. Waar ga je belasting innen, op inkomen of op vermogen? Inkomen raakt iedereen, vermogen alleen de 'rijken'.

Mijn inziens moet in ieder geval de drempel van 20.000 euro belastingvrij spaargeld verdwijnen, waarmee je al een stuk terughaalt waardoor je ook de bekende 4% (1,2% netto) eventueel naar beneden kunt halen.

Alles inkomensafhankelijk maken (zoals de PVDA en SP altijd maar wensen) is naar mijn gevoel de doodsteek voor de werkende Nederlander. 

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

De rente gaat verder naar beneden dus het is maar de vraag hoe het verder zal gaan met de vermogens rendements heffing als er op veilig spaargeld niets meer te verdienen is, of zelfs betaald moet gaan worden. 

De enige mogelijkheid is dus risicovoller je geld wegzetten in de vorm van bijvoorbeeld beleggen in aandelen, of nog risicovoller in binaire opties via IQOption of de nieuwe bonus binnen tikken van OptionClub :)

Lange termijn beleggen is altijd de best mogelijke manier om een hoger rendement te behalen, maar doe dit met een plan en een gediversificeerde portefeuille.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...