Jump to content

Jongeren (18-25) in vooral Drenthe gokken online


Recommended Posts

Online gokken is namelijk razend populair en kan gewoon verricht worden vanuit de luie stoel thuis. Het is een trend die zich in de loop der jaren heeft ontwikkeld. Uit onderzoek is gebleken dat het online gokken vooral veel voorkomt bij jongeren tussen de 18 en 25 jaar. Ook is er uit dit onderzoek gebleken dat er in verhouding meer online wordt gegokt in dorpen dan in steden. Dit wordt bewezen in de provincie Drenthe. Zo worden er in de dorpen Zuidlaren en Dalen over het algemeen 16% meer online gegokt dan in Assen en Meppel. De oorzaak hiervan zou liggen bij het feit dat jongeren steeds meer geld willen verdienen, maar het werkaanbod niet groot genoeg is in een dorp. Om deze reden zoeken jongeren vaker naar een simpelere oplossing, zoals het online gokken vanuit huis.

Bron en complete artikel: http://www.drenthejournaal.nl/nieuws/assen/426791/vooral-jongeren-tussen-de-18-en-25-jaar-doen-aan-online-gokken.html

In mijn provincie wordt dus schijnbaar meer online gespeeld (relatief gezien) dan in andere provincies en dit zou voornamelijk jongeren. Ze zeggen in dit artikel dat uit onderzoek blijkt dat er naar schatting 257.500 mensen online gokken in Nederland en ik kan ze gerust stellen dat dit met factor 5 verhoogd kan worden ;-) 

Link to comment
Share on other sites

  • 11 months later...

''Uit onderzoek is gebleken dat het online gokken vooral veel voorkomt bij jongeren tussen de 18 en 25 jaar.''

- Tsja, de internetgeneratie. Heel gek vind ik het niet. Ik mis vooral bij online gokken de gezelligheid. Het oneindig leuteren met je favoriete croupier met een likeurtje in de hand :) Maar ik snap het ook wel weer. Het is makkelijk, snel en vooral weinig controle.

''Ook is er uit dit onderzoek gebleken dat er in verhouding meer online wordt gegokt in dorpen dan in steden.''

- Dit verbaast me al helemaal niet, haha. Mensen die relatief dichtbij een casino/speelhal wonen zullen eerder daar naar binnen toe lopen dan dat je verder weg woont. En die mensen gaan simpelweg hun heil echt wel ergens anders zoeken. Online.

Link to comment
Share on other sites

Zo blijken de traditionele spellen, zoals de online gokkast, roulette en blackjack vooral populair te zijn onder de mensen die in steden wonen, ongeacht hun leeftijd. Spellen, zoals het gokken op sportwedstrijden zijn voornamelijk populair in de dorpen. "

Kunnen we daaruit opmaken dat deze jongeren (18-25) meer op sportwedstrijden gokken, dan op 'tafelspelen'? Dat is wel interessant.. Ben benieuwd wat daar dan de reden van zou kunnen zijn.

Link to comment
Share on other sites

Best wel logisch hoor, sportsbetten op voetbal is velen malen populairder dan online slots/tafelspelen en wordt ook op sociaal gebied minder op neer gekeken.

Niks is leuker dan een pojte voetbal kijken me wat side actie. Bovendien schatten mensen hun kansen hoger in met sportsbetten (terecht of onterecht) dan bij een ander willekeurig gokspel tegen de bank.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...