Jump to content

Voorbeschouwing Portugal - Zwitserland


Recommended Posts

Zwitserland toonde zich zo degelijk als een Zwitsers uurwerk en deed precies genoeg om de achtste finales te bereiken. De Zwitsers werden tweede in Poule G, achter Brazilië. Portugal won Poule H en schakelde door de nederlaag in de groepswedstrijd tegen Zuid-Korea Uruguay uit.

Zwitserland
Met een achterhoede bestaande uit keeper Yann Sommer en verdedigers Ricardo Rodriguez, Manuel Akanji, Fabian Schär en Silvan Widmer kun je er vanuit gaan dat er weinig voetballende oplossingen, maar ook weinig tegendoelpunten geïncasseerd gaan worden. Zet daar met Granit Xhaka en Remo Feuler twee controlerende middenvelders voor en je begrijpt dat Zwitserland doorgaans net zo attractief voetbalt als het Nederlands Elftal. De vier speler voorin moeten het mooie weer maken en dat lukt op dit WK vooralsnog prima. Breel Embolo scoorde al twee doelpunten en is een handenbindertje waar Portugal het achterin nog knap lastig mee gaat hebben.

Portugal
De nederlaag tegen Zuid-Korea deerde Portugal niet, maar zal wel een aantal alarmbellen hebben laten afgaan in het Portugese kamp. In tegenstelling tot bijvoorbeeld Brazilië of Spanje, speelde Portugal niet met een reserve-elftal tegen de Koreanen. Niet iedere basisspeler uit de eerste twee wedstrijden kwam in het veld, maar de achterhoede en aanvoerder Cristiano Ronaldo speelden wel gewoon. Tegen Zwitserland zullen Bernardo Silva en Bruno Fernandes terugkeren in de basis en dat zou Portugal moeten helpen om de Zwitserse kluis te kraken.

Prognose:
Hoe langer de Zwitsers stand kunnen houden, hoe groter de kans op een stuntje. Op het EK vorig jaar schakelden de Zwitsers Frankrijk uit na strafschoppen en verloor het pas na strafschoppen van Spanje. Die kant kan het vanavond ook wel eens op gaan.

Tips:
Tip 1: X na 90 minuten (odds 3.55 bij BetCity)
Tip 2: Team plaatst zich voor de volgende ronde: Zwitserland (odds 2.85 bij BetCity)
Tip 3: Under 0.5 doelpunten in de wedstrijd (odds 9.50 bij BetCity)

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...