Jump to content

Voorbeschouwing Frankrijk - Argentinië


Brunsie

Recommended Posts

De wedstrijd waar het allemaal om draait wordt gespeeld tussen regerend wereldkampioen Frankrijk en het Argentinië van Lionel Messi. Op papier een droomfinale. Een finale ook, kudos waar we kudos moeten geven, die door de bookmakers redelijk accuraat voorspeld is. 

Brazilië was dan voorafgaand aan dit toernooi de grote favoriet, maar het schema en de groepsindeling voorspelden een clash tussen de twee Zuid-Amerikaanse landen in de halve finale. Kroatië stak daar uiteindelijk een stokje voor, maar feit bleef dat de finale niet tussen de nummers 1 en 2 op het favorietenlijstje van de bookmaker zou gaan. Dat uiteindelijk de nummers 2 en 3 de finale gehaald hebben, verdiend een klein applausje voor de odds makers. 

Frankrijk
De belangrijkste speler aan de kant van Frankrijk is niet Kylian Mbappé of Olivier Giroud, maar Antoine Griezmann die zich als speler tussen de linies overal op het veld laat zien. Met Griezmann heeft Frankrijk een wapen dat lastig af te stoppen is. Tel daar bij op dat spelers als Ousame Dembele, Giroud en Mbappé de klasse hebben om een cruciaal doelpunt te kunnen maken ook al speelt Frankrijk niet het beste voetbal. Frankrijk staat in de finale ondanks dat de Engelsen in de kwartfinale en de Marokkanen in de halve finale beter voetbal speelden. Wedstrijden kunnen winnen is echter ook een kwaliteit.

Argentinië
De belangrijkste speler aan de kant van Argentinië is ontegenzeggelijk Lionel Messi. Waar de kleine spelmaker het op eerdere WK's weleens af liet weten, eist Messi in Qatar de hoofdrol op, zowel in positief als negatief opzicht. Daar aan ten grondslag ligt het besef dat dit de laatste kans is voor Messi om echt in de voetballende voetsporen van Diego Armando Maradona te treden. Rondom Messi bestaat het Argentijnse elftal vooral uit spelers die felheid en vastberadenheid in het team brengen. Grinta, noemen de Vlamingen het. Het is een kwaliteit die onmisbaar is op weg naar een wereldtitel.

Prognose: Staan de twee best voetballende landen in de finale? Nee. Frankrijk speelt het ultieme reactievoetbal en kan grote delen van de wedstrijd ondergaan als de tegenstander bepaalt wat er gebeurt. Als dat ook opgaat als die tegenstander Messi heet, wordt de hamvraag die de uitkomst van deze finale gaat beslissen. 

Tips:
Tip 1: Frankrijk wordt wereldkampioen (odds 1.92 bij BetCity)
Tip 2: Aantal doelpunten in de eerste helft: Under 0.5 (odds 2.32 bij BetCity)
Tip 3: Percentage balbezit Argentinië (odds 2.10 bij BetCity)

  • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...

Important Information

"By visiting the Onetime Forum, you agree to our Terms of Use,Privacy Policy and We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.