Spring naar bijdragen

Problemen met een CLUB2000 Special edition


Aanbevolen berichten

Hallo,

Al een paar jaar geleden heb ik een CLUB2000 Special edition van mijn broer over genomen. Hij heeft het altijd naar behoren gedaan (Speel niet heel vaak, soms niet meer als 1x per maand). Helaas doet hij het sinds kort niet meer. Ik heb nog geen ervaring met het reparen van een gokkast maar ik wil het wel proberen.
Ik heb de achterkant opengemaakt en de trafo gemeten, die werkt. Ik meet 230V, 115V, 50V, en 38V (ongeveer).
Verder zie ik dat 1 TL lampje het wel doet. Ik zie ook op de grote printplaat een rood LEDlampje branden. Bij de drie draaiwielen brand op elk printplaatje ook een LEDlampje. Twee schakelaartjes (die aangeven of de deur open/dicht is), er gebeurt niets wanneer die beide ingedrukt zijn. Ook wanneer ik op het rode en/of groene knopje op de grote printplaat druk gebeurt er niets.

Wie kan mij op weg helpen om verder te zoeken wat het probleem is.

Groeten

Rob

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Klik hier voor de beste reviews en bonussen!

Goedemorgen Forum/ Rop,

We zijn weer gearriveerd in het land van Rutte met zijn 70 rovers, na wat hectische weken door Europa en Azie. Eens kijken hoe lang ik rust bij de stukken krijg hier.

Rop…. Je kast doet het niet meer. Bedoel je, hij doet helemaal geen ruk meer, of krijg je nog een foutmelding op het display?

Je geeft aan dat bij de doormeeting er spanning zit op de trafo. Dat is in elk geval een goed teken. Heb je een interne of externe batterij in je 2000?
Binnen in bij je trafo zit als het goed is ook nog een stekker. Veel voorkomend probleem bij oude kasten is dat deze doorgebrand is. 
Daarnaast kunnen de censoren voor sluiten/ kast open dicht defect zijn. 
Blijft uiteraard nu eerst vanaf mijn kant dokteren waar de oorzaak van het probleem ligt, maar als je spanning krijgt op je hoofdvoeding, dan zal ik afzonderlijk de waardes van de doorvoer kabels naar de printplaat gaan checken. Een club 2000 heb ik ook nog nooit open gehad, maar kasten zijn qa opbouw niet zo verschillend van elkaar.

Als je een technische tekening bezit wat meestal in de kast zit, kun je tevens kijken waar de zekeringen zich bevinden. Kan goed zijn dat er 1 zekering de brui heeft aangegeven, en zodoende de hele kast plat heeft gelegd.

Maak anders even wat foto’s intern in de achterkant van trafo en binnenwerk. Heb ik er een beeld bij.

Groet,

C

 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Hoi C!

Hartstikke bedankt voor het reageren. De kast deed het helemaal niets meer, geen display, foutmeldingen ed. Het enige wat het deed was de TL lamp en een LEDlampje op de Main printplaat.
Gisteravond heb ik de kast weer open gemaakt en weer begonnen met meten en wat kabeltjes volgen. Nadat ik aan een kabel (230V, een weggaande kabel vanuit de trafo) zat te rommelen begonnen er opeens weer allemaal lampjes te branden, en de drie draaiwielen begonnen ook weer te draaien. Oftewel er was weer leven in de kast!

Wat nu nog het probleem is dat het lampje aan de voorkant van de kast met "Deur open" blijft branden. Ik weet dat er aan de achterkant twee schakelaartjes zitten. De onderste (230V) doet het sowieso. Als die niet is ingedrukt gaat de kast uit. De bovenste schakelaar geeft geen reactie. De schakelaar doet het wel (heb ik doorgemeten met een multimeter) maar er is verder geen reactie. Er zitten twee stuurstroom draadjes op aangesloten (ik moet nog even volgen waar ze naartoe gaan).

Dan heb je ook nog een deurtje aan de voorkant onderaan, hier zitten de tellers en opvangbakken voor de munten. Ook hier zit een schakelaartje. Maar daarmee schakelt het "deur open" lampje ook niet.

Ik zal ook nog even wat foto's erbij doen.
 

Groet
Rop

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Hoi Rop,

Zo te horen wat verouderd bedrading, of wat ik al vermelde, vanaf de trafo mischien wat licht ingebrande bedrading.

Censoren/ schakelaar open dicht moet het probleem niet zijn. Die dingen kosten geen drol dus gewoon vervangen. Anders even doorschakelen zodat ze constant “ kast dicht” simuleren, en de kast dus zodanig in de waan laten dat deze denkt dat ie dicht zit. Wel even stekker uit de box halen als je hem open zet en de spanning erop houd, anders vliegt het luchtalarm aan, en ben je binnen 1 minuut doof.

Lijkt me trouwens geen verkeerd idee mocht je de sluiting schakelaar vervangen, gelijk even de bedrading meenemen en vernieuwen.

Wacht even af hoever je komt, en als ik wat kan betekenen, dan kom maar weer in de lucht.

Succes.

gr

C

Link naar opmerking
Deel via andere websites

  • 2 weken later...

Even een kleine update:
In het trafokastje zat een zekeringhouder waarbij 1 pootje niet meer goed vast gesoldeerd zat. Dat probleem heb ik opgelost.

Het probleem met de open deur is ook opgelost. Dat lag aan de bedrading van de schakelaar.

Verder deed het display het ook niet. Dat kwam ook door enkele losse pootjes van de display op de printplaat. Dat is even tijdelijk opgelost. Ik heb nu iig weer leven in het display.

Maar ik kan nog steeds niet spelen. Maar dat ligt waarschijnlijk aan instellingen. Wanneer ik de kast aanzet begint alles te knipperen en de draaiwielen gaan naar hun startpositie. Op de display komen er enkele teksten voorbij met "checking ....". Uiteindelijk komt er in het display te staan: "L.L.N.L.G.O.S.T." De startknop is het enige lampje/knop die knippert. Wanneer ik daar op druk gaat vervolgens ook de knop "herstellen naar winbank" knipperen. In het display komt de tekst "Meter sthd. N.". Als ik daarna weer een paar keer op de startknop druk komt er onder andere: "I.U.I. IN 00000" en "20L IN 000000" en nog meer van dat.
Wanneer ik meerdere keren op de knop "herstellen naar winbank" druk dan krijg ik "1..... 0000" en "2......0000" en "3......0000" etc.

Is dit normaal? En hoe kan ik naar de spelmodus kan?

Alvast bedankt en een fijn weekend
 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Hoi Rop,

Zo op afstand sta ik ook voor een raadsel, met al die codes die je kast aangeeft.

Even los een slag in de lucht gok ik dat hij in de teststand staat.

De deurschakelaar ( knop ) heeft 3 standen. Ingedrukt is spelen, uitgeveerd is open, en dan de 3e stand… uittrekken.  Probeer dit eens en kijk wat hij dan doet. 
Zou ook mogelijk kunnen zijn dat de GPU alzheimer heeft opgelopen na een kleine 25 jaar. Die zet de machine dan niet meer in de speelmodus, maar heeft eerst een software update nodig.

By the way.. het is een euro kast toch? Geen gulden kast ?

Hoe zit het met de geldbuizen en muntproever in de kast? Zijn ze gevuld en muntproever gereinigd? In de geldbuis unit zitten onderin kleine let lampjes welke als ze smerig zijn ook allerlei storingsmeldingen kunnen veroorzaken. Je geldlade onderin is ook technisch gezien gesloten?

Ik denk nog even na, wat nog meer storingen kan veroorzaken. Een stroomschema van de club 2000 met een foutcode tabel zou daarbij welkom zijn😁. Tot dan alvast veel succes. 

gr

C

 

 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Ja dat de gokkast in teststand staat zou kunnen inderdaad. Ik hoop niet dat het aan de software ligt. Maar we gaan het meemaken.

Het is inderdaad een euro gokkast. de muntproever is gevuld. Ik heb hem niet schoongemaakt, dat zou ik dan nog even moeten doen.

De schakelaar van de geldlade werkt ja. Die is doorverbonden.

Boven het deurtje van de geldlade zitten nog twee contactjes voor sleutels (Zie foto). Weten jullie waar die voor zijn? Voor het contactje aan de linkerkant heb ik wel de sleutel. Voor die aan de rechterkant vrees ik dat ik die kwijt ben geraakt.

Ik zal verder nog even zoeken naar een tabel met foutcodes.

Groeten

Rop

voorkant gokkast.jpg

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Het staat me bij dat achter de bovenste lade, met de 2 sloten, de geldregistratie teller zat. Zowel de exploitant van de gokkast, alsmede de kroeg eigenaar had beide een sleutel ( 2 verschillende sleutels ). Zodoende moesten dus beide personen deze lade openen, zodat de 1 de andere niet kon belazeren qa geldstand😁.

Maar weet niet zeker of de Club2000 deze teller erachter heeft, maar qa foto lijkt het er wel op.

gr

C

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Doe mee aan het gesprek

Je kunt nu posten en later registreren. Als je een account hebt, Meld je nu aan om te posten met je account.

Gast
Reageer op deze discussie...

×   Je hebt opgemaakte inhoud geplakt.   Opmaak verwijderen

  Only 75 emoji are allowed.

×   Je link is automatisch geïntegreerd.   In plaats daarvan als link tonen

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Door het Onetime Forum te bezoeken, ga je akkoord met onze Gebruiksvoorwaarden, Privacybeleid en We hebben cookies op uw apparaat geplaatst om deze website te verbeteren. U kunt uw cookie-instellingen aanpassen, anders gaan we ervan uit dat u akkoord gaat om door te gaan.