Jump to content

Vandaag in de financiële krant


Guest [Verwijderde Gebruiker]

Recommended Posts

Guest [Verwijderde Gebruiker]

bb09e173e0da75e1941c5312891cbd70.jpg

Hallo Onetimers! Ik kom net met een idee wat ik op eerdere fora ook weleens gedaan heb, namelijk een kranten artiekel behandelen. Maar dit keer vooral een financieel item. Nu ben ik zelf niet heel erg thuis in de financiële sector. Maar laten we het proberen.

Ik ga proberen 1x per week (voorlopig) een financieel item uit een willekeurige krant hier met jullie te bespreken.

Het is dan ook de bedoeling dat jullie je mening gaan geven over het onderwerp en of je het er mee eens bent of totaal niet.

Hoe kom ik aan deze kranten? Ik werk alle dagen met bijna alle grote dagbladen die er door heel Nederland verspreid worden.

Waaronder:

De Telegraaf, Dagblad vh. noorden, AD, Het Financieel Dagblad, NRC Next, Volkskrant en Trouw.

Ik heb geen idee of hier animo voor is maar wellicht is het het proberen waard. Ik ga geen volledige kranten publiceren, maar slechts 1 financieel of geld gerelateerd kranten artikel.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...
Guest [Verwijderde Gebruiker]

Vandaag begin ik direct maar even met "Het Financiële Dagblad" hier in staat natuurlijk van alles over het financiële gebied. En tevens de duurste krant op de Nederlandse kranten markt. Om maar gewoon random ergens te beginnen begin ik bij het volgende artiekel:

"Leger des Heils voor EUR 850.000 opgelicht door medewerker"

Geef vooral je mening en probeer uit te leggen waarom je dit vind!

Link to comment
Share on other sites

Fd prima krantje werk wise dan. Fijn te horen dat jij zorgt dat hij elke dag hier op de mat valt (soort van dan).

Inzake het artikel. Zo zie je maar dat er bijna bij elk goed doel dingen mis gaan. Leger des Heils is geen uitzondering blijkbaar. Wel triest altijd overigens :(. Meeste trieste geval vind ik nog altijd alpe dhuzes, wat volledig ten gronde is gericht na de declaraties/salaris van oprichter

Link to comment
Share on other sites

Leuk idee, Pexer. Jammer dat dit het Leger des Heils is overkomen.

Vertrouwen is goed, Hoffmann is beter. Daar moet ik dan altijd aan denken bij fraude gevallen. Het komt overal voor maar het kan goede doelen, verenigingen hun voort bestaan kosten.

Ooit op school geleerd!

Functiescheiding is belangrijk! Hierbij moet je denken aan het scheiden van beschikkende, bewarende, registrerende, uitvoerende en controlerende functies. Helaas zijn veel organisaties te klein om het volgens bovenstaande functies uit te voeren.

Is het niet mogelijk, dan moeten aanvullende beheersmaatregelen genomen worden. Zo wordt de fraude verkleind maar fraude helemaal tegengaan is niet mogelijk. Je kunt het hooguit mogelijke fraudeurs het heel moeilijk maken, grijpkans fraude te vergroten en het fraudeverlies te beperken.

Niet alle fraude gevallen komen in het nieuws en ook niet alle fraudeurs worden gestraft. Imago schade is voor sommige bedrijven veel belangrijker dat ze vaak een deal maken met de fraudeur om het onder de ons te houden.

Link to comment
Share on other sites

Ik heb zelf altijd geleerd en gezien dat als je het werknemers wel heel makkelijk maakt om fraude te plegen ze dit ook in heel veel gevallen doen. Procedures beter aanscherpen en je haalt de gelegenheid dieven al voor een groot gedeelte weg. Follow the Money, wie kan de overboekingen doen en heeft toegang tot de systemen. Ik denk dat die inderdaad nog het topje van de ijsberg is en als eenmaal iemand fraude gepleegd heeft is er bijna geen weg terug.

@CashCow Hoe dat dat ooit met die vrouw die geld bij een luchtvaartmaatschappij had gestolen en weer terug had gegeven (met rente) zonder dat ze dat nog doorhadden en ermee gegokt had? (jaar of 15 geleden ofzo)?

Link to comment
Share on other sites

@CashCow Hoe dat dat ooit met die vrouw die geld bij een luchtvaartmaatschappij had gestolen en weer terug had gegeven (met rente) zonder dat ze dat nog doorhadden en ermee gegokt had? (jaar of 15 geleden ofzo)?

Phew geen idee, maar er zijn meerdere van dat soort zaken.

Wat ik nooit snap is dat die mensen zo naïef zijn en denken dat ze ermee weg komen. Zet gewoon een heist en ga pleite, weg, heel ver weg en BLIJF vooral weg. Wat denk je nou? Dat ze een gat van 850K niet gaan merken?

Link to comment
Share on other sites

Guest [Verwijderde Gebruiker]

Daar ben ik weer met een nieuw financieel item. Vandaag een stukje uit de Financiële Telegraaf!

Algemene Rekenkamer hard over koers kabinet: ‘Staat geen actieve aandeelhouder'

Volgens de titel is de staat geen actieve aandeelhouder van diverse bedrijven. Toch is de staat 100% aandeelhouder van oa. Gasunie, Holland Casino, NS, ProRail, etc.. Zoals geschreven in dit artiekel. Zou de staat hier wel beslissingen in moeten nemen? Aangezien ze toch aandeelhouder zijn? Of vind je dat het prima gaat zo?

Laat jou mening weten!

Link to comment
Share on other sites

Goede vraag Pexer. Ik ben tegen al te veel bemoeienis en betutteling van de overheid. Dus wat mij betreft prima dat ze de aandelen in handen hebben, maar verder geen invloed uitoefenen op beleid, zoals nu met bonussen ABN AMRO. Wel moeten ze weten wat er aan de hand is en bij echte onregelmatigheden in kunnen grijpen en bijvoorbeeld het management vervangen.

Link to comment
Share on other sites

Guest [Verwijderde Gebruiker]

Ik kom net thuis van mijn werk en blader nog even de krantjes door. Nu kom ik het volgende artiekel tegen in de economie rubriek van het "AD"

Minder KLM Passagiers

Aan gezien een paar van ons kort geleden nog gevlogen hebben wat vind jij belangrijk?

Betaal jij liever iets meer voor een vlucht? Of ga je liever zo goedkoop mogelijk op reis? En dan maar in een vliegtuig met ducktape (met een knipoog).

Denk je dat dit financieel slecht is voor KLM? Of za het allemaal wel mee vallen?

Link to comment
Share on other sites

Voor het eerst naar Amerika gevolgen met KLM/Delta afgelopen maand. Had nog nooit meegemaakt dat op de terug vlucht vliegtuig meer dan half leeg was. Fijn voor de passagiers maar niet KLM moet hier absoluut op toeleggen. Hoe meer prijsvechters en concurrentie er komt hoe beter voor de klanten maar dit zal ongetwijfeld grote impact hebben op deze onderneming. Ik betaal liever een paar honderd euro minder en geef die uit voor een betere hotelkamer of op de locatie zelf meer uitgeven dan de vlucht. Dat gezegd hebbende vond ik de kwaliteit wel vele malen beter dan United waar ik vaak mee vlieg. En nu ik dit type denk ik, toch maar weer met KLM (Betere vliegtijden en internet aan boord) Dan maar in een lousy hotel zitten ;-)

Link to comment
Share on other sites

Ik heb best wat extra over voor een vlucht als ik hierdoor goede entertainment en ruimte heb. Business Class is me weer te gortig, maar economy plus vind ik prima. Ik heb een godsgruwelijke hekel aan reizen, en dan voornamelijk alles waar ik zelf geen controle op heb (lees openbaar vervoer en vliegtuig (ook soort van openbaar vervoer)). De terugreis uit Vegas was weer in een piepklein toestel, met dito beenruimte (Swiss). De heenreis daarentegen was met Edelweiss en die was wel top, groot toestel, nieuw, voldoende beenruimte en top entertainment.

Link to comment
Share on other sites

Guest [Verwijderde Gebruiker]

er zijn veel mensen die een hekel aan t vliegen hebben. Ikzelf heb hier dus totaal geen moeite mee en vind het heerlijk :-) maar dat mag ook wel blijken uit m'n video's (heli, 2x vliegen met klein vliegtuigje)

Zelf heb ik nu een beetje ervaring met div toestellen, ook ben ik wel een beetje een luxe paardje ik ga graag voor de wat duurdere optie om gewoon lekker te genieten. Gelukkig had the great one dit goed uitgezocht vorige vluchten en heb ik heerlijk kunnen internetten in t vliegtuig zowel heen als terug! Met als bonus dat we de terug vlucht over de oceaan zoveel ruimte hadden dat het hele vliegtuig 1e klas vliegen was :-)

Link to comment
Share on other sites

  • 4 months later...
Guest [Verwijderde Gebruiker]

Ik zal het nog eens proberen dit topic leven in te blazen :-)

Het financiële dagblad meld vandaag dat de Digitale consument snel volwassen word!

Ze verwachten dat door de verkoop van levensmiddelen via internet een nieuwe strijd los barst tussen diverse webwinkels " onlineverkoop wordt een logistieke wedstrijd: wie bezorgt zijn spullen het snelst bij de consument?"

---

[modbreak] afbeelding verwijderd (copyright)

Link to comment
Share on other sites

Niet helemaal mijn cup of tea dit onderwerp. Maar de verhalen die ik hoor in Engeland waar amazon met drones wil gaan vliegen om pakketjes te bezorgen klinken al wel erg super sonisch. Maar goed wie had gedacht dat ik tegenwoordig tv's via internet bestel in plaats van in de winkel zelf of dat je tegenwoordig je weddenschappen niet meer alleen kan plaatsen op fysieke locaties bij bookmakers maar ook online kunt doen bij bijvoorbeeld een Unibet of Runnerz

Link to comment
Share on other sites

Toen ik 2 weken geleden op Radio 1 voor het eerst hoorde van PicNic dacht ik meteen, wat een schot in de roos en dit gaat heel groot worden. We bestellen al zoveel online maar onze dagelijkse boodschappen nog niet, terwijl het wel veel tijd kost. En ik bedacht mij toen ook meteen, waarom is Albert (AH bezorgen) nog niet zo groot? En een paar dagen later kwam de aap uit de mouw en is o.a. Albert Heijn zijn positie meteen aan het verdedigen en aan het uitbouwen en gebruiken dus PicNic bezorgen als een prachtige springplank. Dit is een van de redenen waarom ik zo hou van de Albert Heijn en ze altijd boven zullen komen met hun geniale marketing technieken terwijl hun boodschappen bovengemiddeld duurder zijn dat andere supermarkten. Albert Heijn versus PicNic 1-0 Dit gaan interessante tijden worden weet zeker dat de consument hier de lachende 3de is.

Link to comment
Share on other sites

Guest [Verwijderde Gebruiker]

Mee eens @thegreatone zeker word dit een interessante strijd!

Wat ik verwacht is dat er een app update zal komen van AH waar je op de duur gewoon de boodschappen die op zijn kun scannen en direct op je lijstje komen om te bestellen..

Tevens is dit gewoon de melkboer aan de deur 2.0 zoals dit vroeger ging! Alleen kun je nu alles gaan bestellen ipv alleen melk! Ben benieuwd wanneer ze hier gaan flyeren in de buurt :-)

Link to comment
Share on other sites

Nah, zal denk ik geen grote vlucht gaan nemen. de beperkende factor is de bezorging. Je maakt dit alleen populair door net zo snel te bezorgen als een pizza. Met andere woorden een enorm netwerk van eigen koeriers. Dat is heel duur, dat zal terug moeten worden verdiend. Ergo: De boodschappen zijn weer ietsje duurder. Kortom: Gaat hem niet worden.

Link to comment
Share on other sites

Guest [Verwijderde Gebruiker]

Vandaag in Het Financiële dagblad:

"Voorbij de hype: koers Bitcoin stabiel"

http://fd.nl/beurs/1115911/voorbij-de-hype-snel-rijk-worden-met-bitcoin-is-er-niet-meer-bij

---

[modbreak] Het is niet toegestaan (copyright) om grote delen of zelfs complete artikelen van derden te plaatsen, in welke vorm dan ook. Dit kan ons een boete opleveren, dus zodoende verwijderd. ^5050

Link to comment
Share on other sites

@pexer: Zie modbreak over het plaatsen van content van derden.

On topic: Bitcoin is al tijden stabiel. Technologisch heeft het nog steeds de potentie om de wereld ingrijpend te veranderen, wat nog grote invloed op de koers kan hebben. Maar dat is bijzaak. Belangrijker is dat het een wonderschone techniek is, die hopelijk spoedig de dollar vervangt :)

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...

Important Information

"By visiting the Onetime Forum, you agree to our Terms of Use,Privacy Policy and We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.