Jump to content

Spaarpot voor noodgevallen


LasVegasNic

Recommended Posts

Ik verwacht dat de meeste OneTimers wel een financiële buffer hebben .

Een spaarpot om grotere, onverwachte hoge uitgaven direct te kunnen betalen.

Hoe groot deze spaarpot moet zijn is afhankelijk van je levenssituaties?

Ik zie verschillende bedragen voorbij komen.

Een bedrag wat veel genoemd wordt is 5000 euro.

Dit is minimaal! Natuurlijk moet je er wel voor zorgen dat je gemakkelijk bij deze spaarpot kunt komen.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Ik heb deze niet. Merendeel is toch gefinancierd en ik los daar ook zo snel mogelijk weer op af (bijv hypotheek). Ik heb wel altijd de mogelijkheid om aan voldoende liquiditeit te komen als er iets kapot is of geld nodig heb, waarbij auto altijd de duurste kostenpost is. Wie weet mag ik het nog ooit meemaken om wel een financiële buffer te hebben :)

Link to comment
Share on other sites

Een financiële buffer geeft zoveel minder stress. Er gebeuren altijd wel onverwachte zaken die geld kosten en als je die kan ophoesten is het minder erg. Laatst nog door een ongelukje een rekening van de dierenarts op moeten pakken en mijn eigen risico van 800 euro eraan van mijn zorgverzekeraar. Dit is ook een van de redenen waarom ik artikelen schrijf om onze bezoekers meer geld te laten overhouden zonder daar echt kwaliteit van het leven voor in te moeten leveren. 5000 euro is natuurlijk een hoog bedrag maar je kan hier echt wel aan komen met een beetje planning.

Link to comment
Share on other sites

ik vind 5000 wel een grote pot voor reservepost in ons geval.

Huur een huis en heb geen auto (en geen huisdieren ;)).

Heb wel eens op Nibud gekeken wat zij adviseren, maar vind dat ook erg overdreven allemaal.

Het lijkt mij dat je buffer afhankelijk zou moeten zijn van de ook daadwerkelijk verwachte kosten als iets mis gaat. (Dus kan me voorstellen dat als je wel een auto + eigen huis hebt je 5k wel moet hebben)

In ons geval zou het ergste geval het eigen risico zijn (die je bij Zilveren Kruis in termijnen kan terugbetalen zelfs) of een fiets of laptop die kapot gaat.

Link to comment
Share on other sites

Ik heb een redelijke buffer maar deze is niet meteen beschikbaar. Zit nu voor het merendeel in aandelen. Vorig jaar een nieuwe auto (tweede hands Suzuki Swift 2010) gekocht nadat mijn oude Ford Fiesta, ermee ophield. Ik was toen door mijn spaargeld heen maar ik dit had ik er wel voor over. Nieuwe auto met uiteindelijk airco, wederom automaat, een hoop elektrisch. Ik kon me dit veroorloven en wil ook van mijn geld genieten. Ik ben nu weer aan het sparen. Ik hou wel rekening met andere noodgevallen zoals een tijdlang geen inkomen. Dus ik wil het liefst een buffer, spaarpot hebben van ongeveer 40.000 euro. Voel ik me prettiger bij.

Link to comment
Share on other sites

Ja, wij hebben hier ook wel een buffer. Je weet maar nooit. Toch een paar keer pech gehad wat dat betreft. Wasmachine kapot, net nadat je terug komt van vakantie. Een flink auto-ongeluk gehad tijdens het werk (gelukkig niet mijn schuld). Er moet dan toch een andere auto komen en voordat de verzekering eens alles heeft afgewerkt.... Daarnaast natuurlijk flink sparen voor leuke dingen, zoals nu verbouwing in huis, vakantie....

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...