Jump to content

Flitshandel, positief of negatief?


Nomore

Recommended Posts

Flitshandel is veelvuldig in het nieuws geweest de afgelopen maanden, mede door het boek van Michael Lewis 'Flashboys'

Gisteren stond er in het FD.nl opnieuw een artikel waarin mede wordt geschreven over de beursgang die er aan komt van Virtu. Later zal ook FlowTraders (van het liefje van Gigi Ravelli naar de beurs gaan.

Zouden jullie investeren in High Frequency Trading, en hoe denken jullie over deze 'tak van sport'? Brengt het alleen positieve punten (liquiditeit) met zich mee, of is dit juist het voorbeeld van 'graaien' en pakken wat je pakken kunt?

Artikel FD:

Nu de storm van verontwaardiging over de razendsnelle geautomatiseerde beurshandel langzaam maar zeker gaat liggen, achten de eerste flitshandelshuizen de kust veilig voor een beursgang. Over enkele weken maakt het Amerikaanse Virtu zijn debuut op Wall Street. Later dit jaar opent het Damrak naar verwachting zijn deuren voor Flow Traders uit Amsterdam — dat geen commentaar geeft, maar volgens ingewijden Morgan Stanley en UBS heeft ingehuurd om de transactie te begeleiden.

Daarmee wordt flitshandel of 'high frequency trading' (hft), traditioneel voorbehouden aan professionals, toegankelijk voor particuliere beleggers. Goed nieuws, zeggen marktkenners, want hft is een zeer winstgevende bedrijfstak, vooral in tijden van onrust op de beurs. Maar de concurrentie is moordend en de bedrijfsmodellen moeilijk te doorgronden.

Bron: FD (Auteur Joris Koolman)

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...

Important Information

"By visiting the Onetime Forum, you agree to our Terms of Use,Privacy Policy and We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.