Spring naar bijdragen

Nederland doet dankzij Ajax goede zaken op UEFA-lijst


Dopey

Aanbevolen berichten

Voor de komende twee seizoenen valt er voor Nederland op de UEFA-coefficiëntenlijst niet bar veel meer te winnen, maar de Europese opmars van Ajax dit seizoen is voor 2019 wél gunstig voor het Nederlandse voetbal.

Vanaf het seizoen 2018/19 zijn meer clubs uit de grotere voetballanden verzekerd van deelname aan de Champions League, waardoor de andere landen plaatsbewijzen in moeten leveren. Waar voorheen de kampioenen van de bovenste twaalfde landen op de coefficiëntenlijst recht hadden op ten minste één ticket voor het hoofdtoernooi, is dit vanaf 2018 alleen nog voorbehouden aan de bovenste tien.

Dankzij de kwalificatie van Ajax bij de laatste acht van de Europa League is Nederland weer ingelopen op nummer twaalf Zwitserland. De achterstand op het Alpenland, dat niet meer is vertegenwoordigd in de twee Europese toernooien, bedraagt nog 2.000 punten. Nummer elf is Tsjechië, dat ook geen clubs meer actief heeft in Europa.

Komend seizoen kan Nederland echter een aardige sprong maken, die consequenties heeft voor het seizoen 2018-2019. Omdat de coefficiëntenlijst wordt vastgesteld op basis van de resultaten van de laatste vijf seizoenen, vervalt komend jaar de dramatisch verlopen Europese jaargang 2012-2013, toen Nederland slechts 4.214 punten 'scoorde.

Ter vergelijking: in het seizoen 2012-2013 boekten Zwitserland en Tsjechië juist de beste resultaten van de laatste vijf jaar. Beide landen verspelen zodoende veel punten, waardoor Nederland komend seizoen al opschuift naar de elfde plaats. Door de Europese successen van Ajax dit seizoen staat Nederland dit seizoen al op 7.900 punten.

Bron: AD: link: http://www.ad.nl/dossier-europa-league/nederland-doet-dankzij-ajax-goede-zaken-op-uefa-lijst~aeee18e8/

Wel mooi dit. Ik ben zelf geen Ajax supporter, maar dit is wel goed nieuws voor het Nederlandse Voetbal en ben dus blij dat ze gisteren gewonnen hebben. Ze moeten ervoor zorgen dat we weer tot de top of in ieder geval in de buurt van de subtop komen van de Europese competities. Landen als Engeland, Spanje, Italie, Duitsland en Frankrijk oke, die haal je nooit in. Maar het is toch te gek dat zelfs Belgie, Tsjechie en Zwitserland boven ons staan en zelfs een Kroatie in ons nekt hijgt. De kampioen van Nederland moet gewoon weer recht krijgen tot een rechtstreekse plaatsing voor de CL.

 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Doe mee aan het gesprek

Je kunt nu posten en later registreren. Als je een account hebt, Meld je nu aan om te posten met je account.

Gast
Reageer op deze discussie...

×   Je hebt opgemaakte inhoud geplakt.   Opmaak verwijderen

  Only 75 emoji are allowed.

×   Je link is automatisch geïntegreerd.   In plaats daarvan als link tonen

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Door het Onetime Forum te bezoeken, ga je akkoord met onze Gebruiksvoorwaarden, Privacybeleid en We hebben cookies op uw apparaat geplaatst om deze website te verbeteren. U kunt uw cookie-instellingen aanpassen, anders gaan we ervan uit dat u akkoord gaat om door te gaan.