Jump to content

William Hill vs Unibet


Dopey

Recommended Posts

William Hill vs Unibet

Ik doe al enkele jaren aan sportbetting en Unibet is hierbij mijn favoriete sportbookie. Naast Unibet maak ik ook gebruik van William Hill. Het leek mij leuk om eens beide sportbookies met elkaar te vergelijken.

(Deposit) Bonus:
Bij vrijwel elke sportbookie krijg je de mogelijkheid om gebruik te maken van een first deposit bonus. Dit houdt meestal in dat je naast je stortingsgeld nog wat extra geld op je account krijgt bijgeschreven als welkoms actie. Zodra men daar vaste klant is krijg je ook andere bonussen als freebets of reload bonussen aangeboden. Aangezien het voor mij een tijd geleden is dat ik mij bij William Hill heb aangemeld, moest ik even in mijn historie induiken. Daar vond ik geen enkele deposit bonus of elk ander bonus vorm. Conclusie is dus dat William Hill totaal niet aantrekkelijk is om voor een bonus aan te spelen.

Unibet daarin tegen biedt vele bonusacties aan. Allereerst ontvang je een 100% first deposit bonus met een max van € 50,00. Stort je dus € 50,00 krijg je dus €50,00 extra van Unibet op je account bijgeschreven. Daar horen vaak bepaalde voorwaarden aan vast, en bij Unibet zijn dat:
- Minimale odds 1.40 en dit 6x rondspelen. Opzich prima voorwaarden die makkelijk rond te spelen zijn. Daarbij ontvang je regelmatig bonus voorstellen van € 5,00 wat zelf kan oplopen tot € 50,00.

Speelaanbod:
Een groot voordeel van William Hill ten opzichte van Unibet is dat men daar een veel groter aanbod van weddenschappen heeft. Je kunt op beide bookies  vrijwel alle sporten wedden, al gaat William Hill daar soms een stapje verder in. Daar kun je zelfs een gokje wagen wie de volgende James Bond of de nieuwe Paus gaat worden, en voor de echte gokkers kan men daar zelfs op het weer wedden ;). Wat betreft het aanbod wint William Hill dit vrij makkelijk van Unibet. Daar waar Unibet bv een cornerbet aanbied van twee lijnen 4.5+ en 5.5+ geeft William Hill daar veel meer opties. Een ander voordeel van William Hill is dat ze de mogelijkheid al enkele dagen eerder aanbieden dan Unibet. Bij Unibet is dit vaak op de wedstrijddag zelf en dit kan best vervelend zijn. Odds veranderen en je wil er graag snel bij zijn. Verder liggen de odds redelijk dicht bij elkaar, dus wat dat betreft gaan beide gelijk op. Toch wint William Hill deze onderlinge strijdt van Unibet.

Limiet:
Niks is voor sportbetters vervelende dat ze limieten opgelegd krijgen. Vaak krijgt men dit zodra je winnend speelt, en zijn de limieten ook onbespreekbaar. Mijn ervaring bij Unibet is nihill. Ik kan zeggen dat ik daar wel in de plus sta en natuurlijk heb ik wel eens dat een rijtje eerst goedgekeurd dient te worden, maar vaak is dat omdat het potentieel winnend bedrag hoog is. Tot nu toe worden deze rijtjes altijd binnen enkele minuten goedgekeurd. Bij William Hill is mijn ervaring daar iets minder positief. Ik kan mij nog een aantal weddenschappen herinneren tijdens de Olympische spelen die erg lang duurde. Ook kreeg ik de melding dat ik mijn inleg moest verlagen of dat sommige zelfs geweigerd werden. 

Problemen:
Uiteraard loopt elke sportbetter wel eens tegen problemen aan. Aangezien ik de meeste weddenschappen afsluit bij Unibet liggen mijn probleem gevallen daar wat hoger dan bij de anderen sportbookies. Uiteindelijk is het belangrijk hoe men deze oplost. Ik zal een paar voorbeelden geven waar ik bij Unibet tegenaan ben gelopen, en hoe zij deze hebben behandeld. Unibet heeft een live NL chat wat open is tussen 08.00-00.00. De wachttijd kan soms oplopen tot enkele minuten, maar meestal spreekt iemand je wel binnen 1 minuut aan. William Hill bied ook de optie aan om contact op te nemen via de chat, alleen is dat bij hun uiteraard in het Engels. Unibet maakt gebruik van de UEFA.com site om de uitslagen/statistieken over te nemen. Zo had ik bv een keer op balbezit gewed en keek ik live mee met de uefa site. De Uefa site bleef staan op een bepaald ,5% percentage balbezit voor de thuisploeg en Unibet besloot deze verrassend naar boven af te ronden. Dat weddenschap werd op die manier in mijn nadeel waardoor ik met Unibet de chat in ging. Vervolgens wordt je klacht doorgestuurd naar de betreffende afdeling waarbij ze vervolgens beloven hierop terug te komen. Ik kan je zeggen dat van al die keren zijn ze nooit uit hun zelf erop terug gekomen. Ook heb ik geen kopie email ontvangen terwijl ik hier meerdere malen nadrukkelijk om vroeg. Een ander negatieve ervaring is dat de Uefa een keer een dag later de percentage aangepast heeft met 1% waardoor ik mijn bet die ik op de wedstrijddag verloren leek te gaan, een dag later volgens de statistieken van de Uefa dus nu zou hebben gewonnen. Ik klopte dus wederom bij Unibet aan, maar die zeiden gewoon dat alles al uitbetaald was en dat ik dus pech had. Unibet bleef voet bij stuk houden en keerde mijn winst niet uit. Dit zijn dus twee voorbeelden die ik afgelopen jaar zelf heb ervaren. Ook zijn er in het verleden weddenschappen fout gekeurd terwijl deze goed bleken te zijn. Nadat ik de chat in ging en zij hierop wees werd mijn weddenschap alsnog goedgekeurd. Vanaf dat moment loop ik elke weddenschap die ik afsluit dus zelf na. Als ik dat namelijk niet gedaan had was ik dus gewoon mijn geld kwijt. Dit zijn incidenten die je niet snel zal vergeten en sportbetters vaak naar concurrenten jaagt. Mijn ervaring met Unibet is dat men een geschil met hun nooit wint. Maar goed, negatief schrijven is altijd makkelijk. Natuurlijk heeft Unibet ook goede dingen voor mij gedaan. Zo hebben ze ook een keer een oplossing aangeboden van € 50,00 en zelfs € 100,00 in een vorm van een bonus.

Storten en uitbetalen:
Ik ben uiteraard meer fan van uitbetalen dan storten, maar daar omkom je als sportbetter niet aan ;). Zowel Unibet als William Hill hebben om te storten en uitbetalen diverse opties.Bank, Skrill, Neteller, Creditcard noem ze maar op, alles is mogelijk. Voor Nederlanders is er ook de mogelijkheid om via IDeal geld te storten. Bij Unibet liggen de minimum stortbedragen alleen iets hoger dan bij William Hill. Indien men gebruik wilt maken van Neteller of Skrill moet je bij Unibet namelijk minimaal € 15,00 storten terwijl dit bij William Hill al vanaf € 10,00 mogelijk is. Ook betaal je bij Unibet 3% fee als je gebruikt maak van Pay Safe terwijl William Hill deze kosteloos doet. Het zijn kleine dingetjes, maar ook deze kunnen een reden zijn dat men eerder bij William Hill gaat spelen dan bij Unibet. Overigens gaat het storten en uitbetalen goed, snel en veilig. Het geld staat er direct op en ook het uitbetalen staat er vrijwel altijd de volgende werkdag op. Wel dien je er rekening mee te houden dat men dezelfde methode gebruikt maakt om het geld uit te laten betalen waarmee je gestort hebt. Dit is bedoeld om witwas praktijken tegen te gaan. Ook vragen ze bij je eerste uitbetalingverzoek om je identiteit te verifiëren. Wanneer dat gebeurd is kun je je uitbetalingsverzoek indienen. Het duurt meestal een paar dagen voordat dit verzoek gekeurd wordt.

Conclusie:
Unibet en William zijn beide prima sportbookies om te gebruiken. De odds zijn prima, alleen heb je bij William Hill iets meer mogelijkheden. William Hill legt je iets sneller een stake limiet op, maar de inleggen zijn nog prima te spelen. Storten liggen de bedragen bij Unibet iets hoger, maar het verschil is erg klein. Ik denk dat je als Nederlander sneller bij Unibet terecht zult komen, met name door hun naamsbekendheid. Toch vind ik William Hill een prima sportbookie die je naast Unibet kunt gebruiken. Hoop dat jullie iets aan mijn post hebben gehad, succes.

  • Like 4
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...

Important Information

"By visiting the Onetime Forum, you agree to our Terms of Use,Privacy Policy and We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.