Jump to content

Astra Games Winning Lines 2004 kapot


Recommended Posts

Hallo,

Sinds een aantal jaar heb ik een Winning Lines Casino Cabinet gokkast in mijn woonkamer staan. Prachtig ding en vooral in het begin veel plezier mee gehad.

Echter hebben we deze gisteren verplaatst en nu werkt ie niet meer.

Na het opstarten hoor ik een ondragelijke piep en zie ik foutmelding 2.0 of 2.1 in het display staan.

Het boekje zegt dat een herstart voldoende moet zijn. Echter lost dit niets op.

Ik kom ook onmogelijk in het menu en de reels blijven kort en trillerig bewegen.

Is er een manier om de kast compleet te resetten, of heeft iemand tips om hem weer aan de praat te krijgen?

Ik hoor graag van je.

Groeten,

Robbert

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Schiet me even niet te binnen hoe de techniek ook al weer heet van deze Astra's, maar ik heb het al gezien dankzij jouw duidelijke foto. Slecht nieuws voor je: batterijcorrosie. Kijk maar eens links van de batterij (groen) op de foto en zet de zoom op 100% De linkerkant is de min-pool en het is deze pool waar deze varta batterijtjes eerst starten te wasemen en later beginnen te lekken. Dit is een base en reageert chemisch op plastic en metalen. (het is dus geen zuur zoals in de volksmond heet) Je ziet aan de blauwe aanslag op enkele metaalpootjes dat dit al een meerdere jaren aan de gang is en dit heeft één of meerdere onderdelen defect gemaakt, meestal vallen er meerdere componenten om.

Oplossing: de mpu moet schoongemaakt worden, dan geneutraliseerd worden, dan de defecte onderdelen vervangen worden. Is dit realistisch? Nee waarschijnlijk niet.Hier is specialistische kennis voor nodig omdat vaak meerdere componenten zijn geraakt, deze moeten vervangen worden en mogelijk zit er een custom-made component bij. Laat je niet verleiden door de handige Harry die toevallig kan solderen en weet wat een diode, ic etc is... Dit is specialistische kennis en als je iemand kan vinden dan zal dit ook zijn prijs hebben verwacht ik.

Gokkasten hebben net zoals auto's onderhoud nodig, weliswaar minder maar het is noodzakelijk, het tijdig vervangen van de batterij staat op 1. Jij kunt dit waarschijnlijk niet weten dus voel je niet aangesproken. Ik vind het altijd jammer dat de handelaren/exploitanten wanneer ze kasten in particuliere omloop brengen niet even de batterij extern monteren. (via een draad) Dit zou 90% van de gokkastdefecten voorkomen.

Ik verzamel niets van deze techniek anders had ik misschien wel iets voor je kunnen betekenen.

Sorry, maar je hebt nu wel duidelijkheid.

Groeten

Dutch Fruit Machine

 

Edit: typo

 

Edited by Guest (see edit history)
Link to comment
Share on other sites

Wow, wat een uitleg en duidelijkheid! Super bedankt voor je moeite!

Zijn er mensen op dit forum die eventueel hier verstand van hebben, onderdelen hebben of in de buurt van Den Haag wonen? Of is dit meer een geval van: "jammer, maar een andere 2e hands is goedkoper en waarschijnlijk beter?"

Link to comment
Share on other sites

Ik ken helaas niemand in de buurt van Den Haag die dit zou kunnen oplossen. Wat je kan doen is een advertentie gezocht voor een mpu (moederboard/computer) plaatsen op marktplaats met deze 2 foto's. Mogelijk is er een handelaar of iemand anders die een werkende mpu heeft liggen. Koop NOOIT een mpu van iemand die beweert dat ie uit een werkende kast komt. Het is helaas maar waar dat er in die rubriek regelmatig klaplopers zijn die kapotte spullen aanbieden om maar een rol drop en 2 knaken te kunnen verdienen. MPU's kunnen eruitzien alsof ze gisteren uit de fabriek kwamen, maar zo dood als een pier zijn. Het devies is dan ook: laat ze aantonen dat de mpu werkt. Het kan even duren voordat het je lukt.... Succes :-)

Gr DFM

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...

Important Information

"By visiting the Onetime Forum, you agree to our Terms of Use,Privacy Policy and We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.