Jump to content

Valse betaalherinnering CJIB


Recommended Posts

Bron: https://www.cjib.nl/nieuws/pas-op-voor-oplichting-e-mail-brief-telefoon

Regelmatig komt het voor dat er in je inbox een e-mail zit dat je moet betalen voor een verkeersboete. Dit zijn altijd phishingmails en trap hier alsjeblieft niet in. Oplichters proberen je doen geloven dat je een boete hebt gekregen maar het is niks anders dan een nepboete. 

Als advies kan ik meegeven, klik nooit op links in een e-mail. Open nooit bijlagen. En kijk goed vanwaar de e-mail afkomstig van is en gebruik uiteraard een goed antivirusprogramma of firewall.

 

Op de Fraudehelpdesk staat ook veel informatie over dit soort e-mails. Er is op dit moment een nepboete e-mail in omloop waarbij je 230,15€ zou moeten betalen. Let op het gaat hier dus om een valse email. In dit geval zou je door een rood verkeerslicht hebben gereden en zou er herhaaldelijk een brief zijn gestuurd met deze boete (wat dus niet waar is) en je nog niet betaald hebt.

 

 

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...

Important Information

"By visiting the Onetime Forum, you agree to our Terms of Use,Privacy Policy and We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.