Jump to content

Betalen of juist niet


Hotrunner

Betalen of juist niet  

9 members have voted

 1. 1. Gaan we voor de 'luxe' of juist proberen om het juist zo goedkoop mogelijk te regelen.

  • Ik betaal graag een normale ( of wat extra) prijs , om wat extra luxe te kunnen krijgen.
  • Laat mij maar minder betalen die 8 uur in het vliegtuig kan ik ook wel opgevouwen zitten


Recommended Posts

Ik zie in het topic om zo goedkoop mogelijk naar Vegas te gaan vaak de verschillende bespaar opties.

 

Ik vind dat altijd wel leuk om te volgen. Ik ben bv 1.95 en redelijk breed gebouwd, en heb graag op de langere vluchten graag de luxe van wat extra beenruimte.

 

Daar wil ik dan ook wel voor betalen.

Hoe zit het bij de rest ?

 

En in navolging op bovenstaande vraag. Hoe zit dat bij een restaurant, ook graag voor 15 euro een hoofdmaaltijd waar je redelijk tevreden over bent of liever 20 euro voor iets wat je echt lekker vind ?

 

Waar gaat je zin het van het geld overnemen en andersom, waar laat je de smaak /gemak staan voor het geld ?

 

Als je stemt graag ook even een onderbouwing geven.

Edited by Hotrunner
kleine laatste toevoeging. (see edit history)
 • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Om zelf maar af te trappen.

Ik ben geen highroller, ik heb een normale baan en twee kinderen dus zoveel geld houd ik niet over aan het eind van de maand, dus ik moet wel keuze's maken en daar maak ik mijn afwegingen ook wel op.

Onderstaande is wel voor mijzelf en hoef je dus niet keer 4 te doen wat mijn gezin betreft.

Als ik een vliegticket boek kijk ik ook altijd even wat extra beenruimte kost , is dat een 75 tot 150 euro duurder reken ik dat meestal om naar het aantal uren gemak wat ik ervoor terug krijg. Dus bv een 8 tot 10 uur durende  vliegreis wil ik wel tot 150 euro extra betalen zodat ik prettig kan zitten en eventueel kan slapen.

 

Idem met de diners die je via de diverse vakantieveilingen kunt kopen. Je kan dan eten voor 15 of 20 euro daar komt dan het drinken bij ,en aan het eind van de avond ben je via vakantieveilingen circa 25 a 30 euro kwijt en als je ergens heen gaat waar je zelf echt heen wilt ben je 35 tot 40 kwijt. Ik kies dan ook hier voor optie 2.

 

Liever iets meer kwijt waar je echt zekerweten van gaat genieten dan voor een dubbeltje op de eerste rang waar je misschien maar redelijk tevreden over bent.

 

 

 • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Net terug van een heerlijk restaurant bezoek. (All-in sushi voor 17.50€). Dat dit een lunch betreft en je voor het avond eten 27,50€ betaald speelt een grote rol. Met ons gezin (3) scheelt dit toch 30€ aan kosten terwijl je nagenoeg dezelfde kaart hebt (op ijs en paar andere extra hapjes na). Ik probeer altijd een afweging te maken voor een balans maar ook op de toekomst gericht. Zoals ik dit voorbeeld kan kunnen we na 2 lunches een extra gratis maaltijd krijgen omdat we 60€ bespaard hebben. Deze afweging geeft ons het genot om laat te gaan lunchen en het ook als een avond maaltijd te zien (je zit tenslotte toch behoorlijk vol na zo'n maaltijd.

 

Of we wel iets kunnen betalen staat los van de beslissingen die we nemen in het leven. Soms weet ik dat ik ergens te veel voor betaal maar heb het er dan gewoon voor over of wil het potentiële gezeik niet aan (gaan).

Ik ga liever vaker naar Las Vegas en dan veel meer luxe (vlucht/hotel/expenses). Ik ben neem de extra pijn dan op de koop toe en wordt beloond door extra tripjes. Ik kan serieus met 2000€ naar Vegas (incl. vlucht/hotel/expenses) voor een week en eigenlijk alles doen. Sommige hebben hiervoor 10K€ nodig en betekend indirect dat ik 5 x kan gaan. Groot voordeel is dat in unlimited vrije dagen heb dus daar geen rekening mee hoeft te houden. Het is de 'mindset' die het overwint van de irritatie (zoals een langere vlucht). Daarom ben ik ook zo in mijn nopjes voor de vlucht die we in maart hebben naar Vegas. (schitterende tijden en rechtstreeks).

 

Op je 2e vraag:

Ik zie het (in)direct ook als een sport om veel dingen uit het leven te halen en deze zaken kosten geld. Zo proberen we die balans op te zoeken om leuke dingen te doen (en te eten) voor lagere bedragen. Zo kopen we ons eten en spullen meestal in de aanbieding. Mijn vrouw en dochter gaan voor 30€ in een Flechter Hotel slapen binnenkort, maar ze weten niet in welk hotel (dit is met zo'n voucher actie). Zo combineer je een klein avontuur tegen lage kosten en is dit een win/win situatie in onze ogen. Eigenlijk is dit verhaal de rode draad van de website Onetime. De reis naar de Onetimer maar genieten van de reis ernaar toe met maximaal rendement.

 

@jordi22 wat is jou verhaal m.b.t. deze vragen van Hotrunner?

 • Like 4
Link to comment
Share on other sites

Echt een topic voor mij ik loop hier al warm voor. Ik ben zo iemand die wat liever 10 uur opgevouwen zit. Ik bekijk het zo wat zijn 10 uur nu ? Om meer beenruimte te hebben moet ik misschien 100 euro meer betalen, hier moet ik 10 uur langer voor werken terwijl dit niet nodig is. Overigens valt het wel mee met de beenruimte die je hebt dus vind ik het zonde geld.

Maar ik ga nog veel verder dan armijn, ik probeer overal op te besparen. Uiteten in Holland Casino doe ik met de punten die we sparen op de Sunday Royale en de vouchers via de e-mail en post. Festival kaartjes probeer ik te kopen via vakantieveilingen of op ticketswap voor een goedkopere prijs. Andersom doe ik het ook kaartjes kopen op vakantieveilingen en verkopen voor een duurdere prijs op ticketswap. Verder gebruik ik nog de kortingisleuk website en gratis producten. Zo haal ik toch elke week 5-10 dingen die gratis zijn in huis. Verder gebruik ik nog de app roamler tijdens het halen van boodschappen. Snel een paar foto's maken van wat voorraad en hoppa paar euro erbij. 

Nu ik dit zo typ merk ik eigenlijk dat ik echt op veel dingen let qua geld. Niet dat ik het niet kan missen, maar ik zie dit echt als een sport/hobby. Proberen zoveel mogelijk te besparen. 

Okeey, nog een ding dan omdat ik het leuk vindt. 3 weken geleden gingen we zwemmen met 4 koppels en nog wat vrienden. Toen iedereen apart wou betalen kwam ik erachter dat we als groep groepskorting zouden krijgen. Ik snel vooraan in de rij en het groepsbedrag betaald. Vervolgens van iedereen het entreegeld gekregen resultaat : jordi22 zwemde gratis ! ( vrienden wisten dit, maar vonden het grappig dat het hun die euro waard was ). Als ik met mijn vriendin ga uiteten is het ook zo. Zij drinkt altijd water en ik vraag van te voren heb je veel dorst als ze ja zegt zeg ik bestel maar een fles water i.p.v. een glas. Is toch weer een extra biertje voor mij. Voor de mensen die meegaan naar Vegas in Maart ik heb genoeg kortingscoupons voor van alles en nog wat. 

 • Like 4
Link to comment
Share on other sites

Eenmaal opgevouwen baal ik al na 3 minuten natuurlijk dat ik weer een gier ben geweest en niet business class ben gevlogen. Soms valt het ook mee. Gangpad en geen 'wandelaars' naast je is best te doen natuurlijk en als je dan de tijd een beetje doorkomt, ben je wel tevreden natuurlijk dat je er voor een prima prijs ook bent. Soms valt het niet mee. Dan zit er iemand naast je die bijna twee stoelen nodig heeft, een of ander porrend figuur achter je en wat vervelende lui voor je. 

Ik kijk altijd even. Is BC voor een redelijke prijs te boeken, dan doe ik dat. Meestal is dat wel zo als je vooraf plant. Boek je op het laatste moment, dan is het een ander verhaal natuurlijk. Wat the Great One ook al zegt, comfort qua vluchtschema is ook wat waard. Heb weleens gehad dat ik ergens naar toe ging, 's avonds was geland op Praag en dan 's ochtends heel vroeg weer weg moest vanaf daar. Dat is niet relaxt. Beter zoveel mogelijk rechtstreeks en gunstige overstaptijden. Niet te lang wachten, maar zeker ook geen overstap van amper een uurtje terwijl je van de ene kant van de airport naar de andere moet. 

Hotel kies ik altijd luxe. Moet er wel bij zeggen dat ik me achteraf dan vaak afvraag waar het voor nodig was, aangezien ik meestal niet heel vaak op m'n hotelkamer zit. Wil ik wel wat dagen werken en relaxen, dan is het natuurlijk wel belangrijk dat dat kan. 

Kort samengevat: ik kies meestal wel voor luxe, maar ik begrijp ook wel als mensen gewoon kritisch kijken naar wat ze nodig hebben. 5 sterren is bv. niet elke keer nodig als je toch amper op je hotel en in je hotel bent. Als je 1m70 bent en 53 kg weegt, zit je prima in de normale klasse, dat soort dingen. 

 

Edited by Gier (see edit history)
 • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Guest Gokje
47 minuten geleden zei Hotrunner:

75 euro extra voor comfort class plus bij Arke is al heerlijk richting  Curaçao of de Dominicaanse republiek. 

Vroeger vloog ik vrij regelmatig met Arkefly op deze twee bestemmingen. Kut maatschappij maar wel veruit de goedkoopste. Wat ik altijd probeerde was in een bepaalde periode  (buiten het seizoen) te vliegen of op feestdagen, tweede kerstdag bijvoorbeeld. Hoe lager de prijs, hoe lager de bezetting. Bij Arke moet je alleen tijdens het stijgen en landen op je plek blijven zitten dus ik nam altijd een kussentje mee in mijn handbagage om lekker onderuit te zakken of te liggen. Alleen even een sprintje trekken naar de dichtsbijzijnde vrije twee of driezitter wanneer het 'seatsbelts on' lampje uitgaat. Ogen dicht en ze maken je wel wakker wanneer het tijd is om te landen.

Voor de rest ben met betrekking tot dit onderwerp zeer uitgesproken. Ik ben altijd op reis en voor mij is het echt een uitdaging geworden om te reizen voor zo weinig mogelijk geld. Qua vliegen pak ik de onmogelijk schema's in combinatie met airporthotels en qua reizen over land ben ik nog gieriger en schuw ik zelfs een bankje in het park niet. :) Ik probeer mijn comfort creatief te bemachtigen. Bijvoorbeeld op de boot naar Mallorca daar kun je luxe stoelen boeken op de nachtboot maar de gratis bankjes in het restaurant slapen 10x lekkerder en zo zijn er 1001 voorbeelden.

Link to comment
Share on other sites

14 uur geleden zei rhellevo:

Als je BC neemt is dat dan echt 3x zo duur als economy?

Nee, soms wel, vaak niet. Ligt aan vraag/aanbod. Ik vind dat er ook wel verschillen zijn per maatschappij. Voor bv. een vlucht van 'n uur of zo met een cityhopper-achtig geval, vind ik het amper meerwaarde. 

Link to comment
Share on other sites

4 minuten geleden zei Gier:

Nee, soms wel, vaak niet. Ligt aan vraag/aanbod. Ik vind dat er ook wel verschillen zijn per maatschappij. Voor bv. een vlucht van 'n uur of zo met een cityhopper-achtig geval, vind ik het amper meerwaarde. 

Maar wat is dan een redelijke prijs voor jou?

Link to comment
Share on other sites

21 uur geleden zei rhellevo:

Maar wat is dan een redelijke prijs voor jou?

Als ik kan kiezen tussen voor 800 euro opgevouwen zitten op een lange vlucht of voor minder dan 2.000 business class, dan kies ik voor het tweede. Voor een korte vlucht ga ik geen 500 betalen als ik voor 75 een uur opgevouwen moeten zitten.

 

Heb niet echt een harde afkapgrens, maar als ik wat getallen moet noemen, bij deze dan :)

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
 • Create New...

Important Information

"By visiting the Onetime Forum, you agree to our Terms of Use,Privacy Policy and We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.