Jump to content

Bitcoin overleg


ROELETTE

Recommended Posts

Deze link is wel handig: https://bitcoin.nl/nieuws/bitcoin-cash-wat-je-moet-weten-163

Er is een splitsing geweest, waardoor je nu Bitcoin en Bitcoin Cash hebt.

De meeste (betrouwbare) exchanges hebben iedereen die bitcoins daar hadden staan, hier 1 op 1 Bitcoin Cash voor gegeven.  (https://coinmarketcap.com/currencies/bitcoin-cash/)

Bitcoin Cash kreeg toen een enorme pump naar ik meen 1300 dollar en is daarna weer ingeklapt https://bittrex.com/Market/Index?MarketName=BTC-BCC.

Bitcoin heeft nu zijn all time high weer te pakken, dus het ziet er naar uit dat Bitcoin gewoon doorgaat zoals het is.

 

Link to comment
Share on other sites

  • 4 months later...

Zal de Bitcoin uiteindelijk een vervanger worden van de huidige euro's, of dollars voor Amerikanen? Een algemene gedachte is dat de Bitcoin ontstaan is uit wantrouwen in het huidige financiële systeem, alsmede de centrale banken die op dit moment maar nieuw geld in de economie blijven pompen.

Op dit moment is het haast niet mogelijk om met bitcoins te betalen, zeker niet in een winkel , maar online shoppen soms wel. Het sparen met bitcoins is ook niet echt mogelijk, want je krijgt bijvoorbeeld geen rente op je tegoed, wel kun je in cryptocoins investeren, vergelijkbaar met het kopen van aandelen, goud en obligaties. 

 

Er is wel een kans dat in de toekomst bepaalde zaken zal gaan overnemen. We hebben in Europa niet voor niets een euro geadopteerd. Dit scheelt enorm in de kosten van de handel, je hoeft geen guldens om te ruilen voor marken of francs, en dit maakt het geheel een stuk efficiënter. De Bitcoin zou een globale currency kunnen worden, waardoor je helemaal van omwisselingskosten af bent! Heel de wereld die betaalt met dezelfde digitale currency.

Dit alles zal wat mij betreft nog wel vele jaren gaan duren voordat we zover zijn, misschien maken we het wel niet meer mee. Maar goed dat dachten we ook over mobiele telefoons zoals we die nu kennen. Die hadden we ten tijde van de Nokia 3310 ook niet zien aankomen :)

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...