Jump to content

Gratis bitcoin cash


JackPot

Recommended Posts

De Bitcoin groeit uit en maar uit en er zijn verschillende afsplitsingen geweest van deze munt. De Bitcoin cash was de eerste en als je in het bezit was van een Bitcoin, dan kreeg je er gratis voor elke Bitcoin een Bitcoin cash bij. Ook als je bijvoorbeeld 0.1 Bitcoin had  dan krijg je 0.1 Bitcoin cash.

De reden van deze splitsing is om te zorgen voor snellere behandeling van betalingen met bitcoins. De koers van deze nieuwste cryptocoin is echt een rollercoaster. het begon rond de $300 en staat nu op $1600. 

Het zou uiteindelijk zomaar kunnen dat deze Bitcoin cash de echte Bitcoin gaat inhalen. Sinds enkele dagen is er ook een Bitcoin gold op de markt en zou het kunnen zijn dat er ook nog een Bitcoin diamond aan gaat komen. 

Kies jij voor de bitcoin of denk je dat de Bitcoin cash de toekomst zal worden?

 

Link to comment
Share on other sites

Behalve de Bitcoin cash is er nu ook al een Bitcoin gold beschikbaar. Het zou zomaar kunnen dat er in de nabije toekomst nog meer van deze afsplitsingen komen. Er is nu ook al sprake van een Bitcoin diamond die er aan komt, maar onze @TheGallant twijfelt over de oprechtheid van deze nieuwe munt. 

Als je alles gaat optellen staat de Bitcoin nu op een hoogste koers ooit, want: Bitcoin + Bitcoin cash + Bitcoin gold = waarde van originele Bitcoin

Ik weet van deze verschillende 'forks' (afsplitsingen) niet alles af, maar misschien is er een kenner die ons hier meer wegwijs is kan maken? En ook met name hoe betrouwbaar deze nieuwe munten zijn. @ROELETTE misschien?

Link to comment
Share on other sites

Op 30-11-2017 om 19:32 zei JackPot:

Behalve de bitcoin cash is er nu ook al een bitcoin gold beschikbaar. Het zou zomaar kunnen dat er in de nabije toekomst nog meer van deze afsplitsingen komen. Er is nu ook al sprake van een bitcoin diamond die er aan komt, maar onze @TheGallant twijfelt over de oprechtheid van deze nieuwe munt. 

Als je alles gaat optellen staat de bitcoin nu op een hoogste koers ooit, want: Bitcoin + bitcoin cash + bitcoin gold = waarde van originele bitcoin. 

Ik weet van deze verschillende 'forks' (afsplitsingen) niet alles af, maar misschien is er een kenner die ons hier meer wegwijs is kan maken? En ook met name hoe betrouwbaar deze nieuwe munten zijn. @ROELETTE misschien?

Ik weet er ook niet alles van, echter zijn de bcc, bcg en btc in de basis gelijk. Dat is ook de bedoeling, ze zijn zoals je al zegt een afsplitsing. Je vraagt je wellicht af wat het dan is. De btc is van niemand en iedereen is de baas. Net als een bedrijf wordt er een ‘koers’ bepaalt. Normaal bepaald de directie dit, echter is er bij btc geen directie, maar elke ‘werknemer’ dus ook de schoonmaker mag zeggen en wat ze willen. Als er dan genoeg werknemer zijn die een ander idee hebben voor de toekomst van btc dan kan het zijn dat ze een afsplitsing maken. Dit heet een Fork. 

Na de fork is er dus een ‘nieuwe’ Bitcoin, dit kan gebeuren om de ‘regels’ soepeler of juist strenger te maken. Als de regels strenger worden dan heet het een hard fork, worden de regels soepeler dan is het een soft fork. Wellicht gaat dit al veel te ver maar ik ga het toch proberen uit tr leggen. 

De btc werkte eerst met een 1 mb blockchain, alles werd dus in blokjes van 1 mb verstuurd. Toen wilde een deel van het ‘bitcoin personeel’ dus de gebruikers dit groter hebben om de snelheid te verhogen, een ander deel wilde dit niet. Toen was er een fork en was er dus de Bitcoin en de Bitcoin cash. 

Eigenlijk hetzelfde idee, maar net iets anders. Zie het als een pizza keten als domino’s. Er kan een restaurant zijn dat zegt wij gaan frikandel speciaal pizzas verkopen, als dominos dat niet wil kunnen ze gaan franchisen. Ze bepalen dan zelf wat ze doen, maar ondr de naam van domino’s. 

Dit gebeurd overigens niet alleeb met btc, maar ook bijv. Met Ethereum.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...