Jump to content

Bitcoin uitcashen van Binance>Bitonic>Bank


TheGreatOne

Recommended Posts

 

Van de week wat met klein geld lopen klooien in een eigen Crypto portefeuille bij het handelsplatform Binance en er daar zat ook de Crypto Verge (XVG) in. Nu had ik relatief makkelijk een stukje Bitcoin gekocht bij Bitonic en vanuit daar naar mijn Binance account gestuurd. Nu wilde ik na een paar dagen (leuk winstje op Verge) even mijn initiële investering eruit halen en kijken of ik het ook weer makkelijk van Binance naar mijn bank kon krijgen met tussenkomst van Bitonic.

5a3698a68c5f9_Schermafbeelding2017-12-17om17_17_25.thumb.png.62956741a06bd4bc405f99b6f1d7f00c.png

Ik ga naar Withdrawal bij de Binance maar voordat je hier heen kan gaan moet je een extra beveiliging op je account hebben (naast je wachtwoord) De meeste extra beveiliging werkt met het zogenoemde Google Authenticator en is eigenlijk wel een must have om je waarde te beschermen.

5a36c5081c8a1_Schermafbeelding2017-12-17om17_31_23.thumb.png.0a177e2b87b8da871afc4336d1ded9ac.png

Vanuit daar krijg je een inlogscherm waarbij je diverse gegevens moet invullen. Zoals het BTC adres waar je naar toe wilt sturen en deze kan je weer krijgen bij de verkoop pagina van Bitonic als je alle gegevens goed hebt ingevuld en akkoord bent met de prijs en algemene voorwaarden.

 

5a36c542e37e5_Schermafbeelding2017-12-17om20_24_17.thumb.png.11fe726700e3cae0666bd8b3c723b5a7.png

5a36c58c79234_Schermafbeelding2017-12-17om20_29_01.thumb.png.bae1a6d22b71877dbc11398d9a0a3922.png

Je hebt dan een kwartier de tijd om de funds (bitcoin) naar Bitonic te krijgen, lukt dit niet (omdat het te druk is op het netwerk) of omdat je te weinig miners fee betaald hebt dan komt het te laat aan en zal Bitonic deze btc waarde naar je terug sturen naar het BTC adres wat je hebt opgegeven. Draag dus zorg dat je dit snel doet anders zitten er dagen vertraging tussen. Let goed op dat de waarde die je aan Bitonic hebt opgegeven om te verkopen dit bedrag ook is wat je stuurt + de miners fee anders klopt het niet en wordt het alsnog afgeketst. Als het goed is krijg je dan na een tijdje in je scherm van Bitonic te zien dat alles akkoord is (groen) en krijg je ook een mailtje dat de betaling van het bedrag naar je bank gestuurd wordt. Het werkt opzich allemaal wel prima maar zitten toch paar stapjes in waarbij je je hoofd er goed bij moet houden. Mijn grote advies is dat je dit nu al een keer probeert voordat je het grote geld naar je bank wilt krijgen. Gewoon om het in de vingers te krijgen en te oefenen en je komt ongetwijfeld stappen tegen waarvan je denkt he. Wat moet ik nu bijvoorbeeld bij TAG invullen of je moet je bankrekening nog valideren bij Bitonic (of andere broker) 

  • Like 2
  • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

Dat bedoel ik. Als je nu uit zou willen cashen is het nooit binnen een kwartier bij hun en sturen ze het weer terug, maar ik neem aan dat het je dan wel de minersfee heeft gekost.

Afgelopen weekend het beetje wat ik op kraken had staan uitgecashed en dat stond vandaag op mijn rekening. Misschien dus een betere optie om het ergens neer te zetten waar je het direct naar je rekening kan betalen voor het geval je het er een keer af wil halen. Overigens mooi 200% rendement op mijn uitprobeersel van €20. :)

Link to comment
Share on other sites

Op de homepage Onetime.nl heb ik in de afgelopen periode met de regelmaat van de klok nieuwe berichten gelezen over de cryptocurrencies, waaronder dus de Bitcoin. Ik heb in de berichten ook gelezen over het verkrijgen van dat cryptogeld in een wallet en over het principe van 'minen'. 

Maar, eerlijk gezegd, heb ik nog (erg) weinig informatie gelezen over het verkopen van de cryptocurrencies, en over de 'fees' waarmee dat je dan rekening dient te houden. (Wanneer dat je een mogelijkheid krijgt om te kiezen tussen een aantal fees, welke kun je dan het beste kiezen ?)

Als ik een feedbackpunt zou mogen geven, dan zou ik graag ook een beknopte, heldere handleiding willen lezen over het verkopen van je cryptocurrencies op de homepage!

Link to comment
Share on other sites

19 minuten geleden zei SquareOne:

 

Als ik een feedbackpunt zou mogen geven, dan zou ik graag ook een beknopte, heldere handleiding willen lezen over het verkopen van je cryptocurrencies op de homepage!

Ben het helemaal met je eens, in de app groepen hebben we het er ook veel over en lopen tegen te veel zaken aan. Een goede (bewezen) handleiding is cruciaal en gaan we mee aan de slag! Dank.

Link to comment
Share on other sites

@TheGreatOne

Bedankt voor het delen van jouw ervaring!

Ik heb nog een aantal kleine vragen:

Als ik het goed begrijp moet je bij Bitonic dus bij 'retour bitcoinadres' de BTC withdrawal link plakken die je bij je withdrawal op Binance te zien krijgt? Of moet je daar de depositlink van BTC op Binance plakken voor het geval de transactie te lang duurt? 
Waar kan je de minersfee aangeven en wat is een goede hoeveelheid hiervoor? 
Ondanks dat Bitonic aangeeft dat je het beter niet direct vanaf een exchange kan laten uitbetalen, is dit bij jou dus wel goed gegaan. Was dat mazzel?

Erg interessant om over te lezen. Bedankt voor de informatie!

Edited by ILT (see edit history)
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...

Important Information

"By visiting the Onetime Forum, you agree to our Terms of Use,Privacy Policy and We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.