Jump to content

Nep twitter profielen belazeren crypto eigenaren


TheGallant

Recommended Posts

In de wereld van crypto's is het een komen en gaan van scams. Er valt behoorlijk wat geld te ontfutselen bij onwetende crypto gebruikers en daar maken criminelen dankbaar gebruik van. Naast alle welbekende scams, is Twitter de laatste tijd veel in opspraak.

Er verschijnen steeds meer fake Twitter accounts die zich voordoen als ontwikkelaars van bepaalde cryptocurrencies, waarbij grote winsten worden beloofd. Deze accounts vragen om kleine donaties in de vorm van de desbetreffende cryptocurrency en beloven dit bedrag in veelvoud terug te storten op het adres van waaruit het bedrag is gestort.

Veelal moedigt een 'ontwikkelaar' fans aan om in een bepaalde periode te doneren, waarbij de eerste 50 of 100 donaties, een grotere hoeveelheid crypto''s terugkrijgen. Een aantal van deze accounts blijken succesvol te zijn geweest en hebben met deze acties veel geld opgehaald. Helaas voor diegenen die erin zijn getrapt.

Het zijn vooral fake profielen die zich voordoen als de oprichter van Litecoin, Ethereum en andere bekende crypto's. 

Inmiddels zijn er al een aantal van deze accounts verwijderd, maar het is nog altijd oppassen. Zelf zou ik hier nooit intrappen, maar kan me goed voorstellen dat sommige noobs hier wel intrappen. Helaas!

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...