Jump to content

Hack coincheck


Nomore

Recommended Posts

Vorige week is de Coincheck exchange gehacked en is er voor een bedrag van ruim $400 miljoen aan NEM tokens buit gemaakt. Het bijzondere is dat pas 8 uur nadat de muntjes verdwenen waren dit werd opgemerkt door de exchange. Men had dus niet in de gaten dat men gehacked was, maar zag dat ineens de voorraad tokens was verdwenen.

Dit had onder andere tot gevolg dat verschillende grote gebruikers van Coincheck de holdings allemaal gingen verplaatsen en hierdoor een soort van bankrun ontstond bij Coincheck, en logisch. Op dat moment zijn ook alle withdrawals on hold gezet en zat je dus vast met je cryptocurrencies bij Coincheck.

De exchange heeft aangekondigd dat ze alle schade gaan vergoeden voor een koers van 81 cent per NEM token. Gewoon betaald uit de cash positie. We blijven volgen of het bedrijf kan voldoen aan deze belofte.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Inmiddels is er aangekondigd dat de gestolen tokens te traceren zijn, aangezien het NEM team hier technologie voor heeft ontwikkeld. Middels deze technologie is het voor de hackers niet meer mogelijk, deze tokens te verhandelen via een exchange. 

Hoewel het natuurlijk fraai is dat deze tokens kunnen worden gevolgd, roept het ook vragen op van zijn gebruikers. In het verleden zijn er talloze transacties geweest die niet teruggedraaid konden worden door zijn gebruikers, terwijl er wel behoefte naar was. Dat er nu wel iets mogelijk is, wijst op de beperkingen in de vrijheid van gebruikers

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...

Important Information

"By visiting the Onetime Forum, you agree to our Terms of Use,Privacy Policy and We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.