Jump to content

Analyse van bitcoin


Nomore

Recommended Posts

Bitcoin is de moeder van de cryptocurrencies en heeft waarschijnlijk de start en de hype van deze virtuele munten ontketend. 

@FiftyFifty schreef er reeds enkele jaren geleden al over (Bitcoin simpel uitgelegd), en ik weet van @TheGreatOne dat hij meer dan 5 jaar geleden ook al vol investeerde in deze munt en zelf ook aan het minen was.

Nagenoeg elke transactie in cryptocurrencies is gekoppeld aan de Bitcoin, en daarmee is Bitcoin ook vaak het startpunt als je wilt beginnen met handelen in cryptocurrencies. Je koopt via bijvoorbeeld Litebit of Bitonic een (stukje) Bitcoin en boekt dit over naar een exchange. Daar kun je dan handelen in allerlei altcoins, zoals Ethereum, Neo, Verge, en dit gebeurt nagenoeg altijd met Bitcoin als tegenwaarde. Je hebt dan een koers van bijvoorbeeld BTC/NEO van 0.0117, wat betekent dat 0.0117 Bitcoin gelijk staat aan 1 Neo.

De huidige waarde van Bitcoin ligt op dit moment rond de $10.000. De ene investeerder zal die koers extreem hoog vinden, maar een ander denkt aan een verlies van 50%. Onderstaande grafiek kan dit wat verklaren.

5a9116b8d5f0e_Bitcoinkoers.png.8cf34600ce9a7ff9eb34c71bbda4193e.png

We zien dat de koers pas vanaf mei/juni 2017 aan de grote opmars is begonnen en vanaf Q4 2017 echt 'liftoff' heeft mogen zien om begin januari 2018 een koers te hebben bereikt van boven de $20.000. 

Besef nog altijd dat we het hebben over een 'virtueel' iets (of niets) dat van de een op de andere dag meer dan $10.000 waard is.

Uiteindelijk zullen er 21 miljoen bitcoins in omloop komen, en op dit moment zijn er ongeveer 17 miljoen reeds in omloop. Men verwacht dat de laatste Bitcoin zal worden gemijnd in het jaar 2140, dit duurt nog een hele tijd dus en het is maar de vraag of de Bitcoin tegen die tijd nog zal bestaan.
In de tussentijd komen er een heleboel nieuwe muntjes uit, door middel van een fork (splitsing). Denk hierbij aan Bitcoin cash, Bitcoin diamond, Bitcoin gold, en zo zullen er de komende maanden en jaren nog meer bij komen. Je krijgt vaak als je Bitcoin in bezit hebt, bij een dergelijke splitsing, ook een nieuwe munt. Hierdoor is eigenlijk de koers van Bitcoin te laag zoals we hem nu zien. Je zou namelijk de andere munten (afgeleiden) er bij op moeten tellen, waarmee de koers nu eigenlijk al bijna $13000-$14000 zou staan.

De potentie van Bitcoin is moeilijk te voorspellen. We kennen bijvoorbeeld John McAfee die verwacht dat Bitcoin uiteindelijk meer dan $500.000 waard zal zijn over drie jaar, en anderen zijn juist weer negatiever over Bitcoin en vinden de huidige waardering lijken op de 'tulpenbollen-mania' uit het verleden.

5a9119264b35a_McAfeedick.png.323c7aa7d55d26389b5d1498fcfa570f.png

Omdat het zeer lastig is een objectieve voorspelling te doen wat een virtueel muntje waard is wordt er veel gekeken naar technische analyses, zeker om een verwachting voor de wat kortere termijn (weken of maanden) uit te spreken. 

Ik heb onderstaand een grafiek staan voor Bitcoin van een gewaardeerde technische analist. Een technische analyse is niet zomaar enkele streepjes zetten op een grafiek maar behelst zoveel meer. Ik ben uitermate bekend met dit onderwerp, op het gebied van de traditionele financiele markten' en ken maar een handvol mensen die ik als echte kenner kan zien op dit gebied. En dan nog steeds is er weinig garantie tot succes.

iAtVT08h

Wat zien we nu hierboven? Het moge duidelijk zijn dat het een negatieve trend is die we zien de afgelopen 2 maanden. Ook valt op dat dalingen heel scherp zijn, en stijgingen wat rustiger verlopen. Dit zie je ook terug in de volume, die met name bij dalingen pieken vertonen en stijgingen (en ook zijwaartse bewegingen) worden over het algemeen gedragen door minder volume. 
De grafiek laat zien dat er recent een uitbraakje is geweest uit het trendkanaal, maar dat Bitcoin dit niet heeft vol kunnen houden en weer snel terugzakte, met hoge volumes en ook de MACD indicator (onderin met het rode rondje er om heen) laat zien dat de recente positieve trend is omgeslagen (blauw en rood kruisen elkaar). Als de blauwe lijn (korte termijn) de rode lijn (langere termijn) elkaar kruisen wordt dit gezien als 'handelsmoment'. Een opwaartse kruising betekent kopen en neerwaarts betekent verkopen. 

Wat is de conclusie? Wat moeten we doen met Bitcoin?

De lastigste vraag op het einde, en super moeilijk te beantwoorden. In een crypto-portefeuille zou je een bepaalde positie moeten aanhouden naar de grootste munten zoals Bitcoin, Ethereum, Litecoin. Bitcoin is daarbij 'de heilige graal' omdat elke transactie deze munt gebruikt word. Dat zijn voor mij persoonlijk de belangrijkste redenen om bitcoins in je portefeuille te hebben. Als de cryptocurrency markt verder volwassen zal worden, en meer omarmd zal worden, zal deze munt verder door stijgen, mede doordat er een maximale hoeveelheid munten beschikbaar zijn. 

Op korte termijn, dus meer van toepassing op handelaren, lijkt de Bitcoin het zwaar te hebben om de weerstand iets boven de 10.000 te breken. Gebaseerd op TA zou je op dit moment je kruit droog moeten houden, of eerder short gaan (via bijvoorbeeld Plus 500 of Libertex), dan op dit moment Bitcoin in je portefeuille te hebben. Een koopmoment zou zich pas voordoen als er met voldoende volume door deze weerstand wordt gebroken rond de $11.000-$11.500.

  • Like 1
  • Thanks 3
Link to comment
Share on other sites

leuk stuk @JackPot. Zelf heb ik het idee dat er steeds meer altcoins los komen te staan van Bitcoin op het moment dat er trading pairs beschikbaar worden gemaakt met eur of usd.

Zie bijvoorbeeld Kraken, die recentelijk weer 10 trading pairs met "echte" valuta tegen crypto valuta beschikbaar hebben gemaakt:

XRP/CAD
XRP/JPY
EOS/EUR
EOS/USD
XLM/EUR
XLM/USD
GNO/EUR
GNO/USD
REP/USD
ZEC/JPY

Hierdoor hoef je niet meer langs die o zo grote Bitcoin en dat gaat in de toekomst bij veel meer coins komen. 

Hoe denk je daar over? Denk je dat dit voor een prijs boost in alts gaat zorgen wanneer dit op grote schaal aangeboden gaat worden of zal het niet zo'n impact gaan hebben? 

  • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

Op 24-2-2018 om 10:58 zei JackPot:

 


Kan je zelf eens aangeven per coin waarom je deze gekocht hebt?

Gokken, niet meer en niet minder en alles voor op de LT of het zou zo moeten zijn dat een van de coins naar de MOON gaat dan ga ik cashen. 

 Kopen en of bijkopen doe ik voor maximaal €50  Net wat NEO gekocht, zie het wel hoe het zich ontwikkeld. 

 

 

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...

Important Information

"By visiting the Onetime Forum, you agree to our Terms of Use,Privacy Policy and We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.