Spring naar bijdragen
Logo betnation
Betnation

100 Gratis spins!


Logo betnation
Hard Rock

Tot €250,- bonus!


Logo betnation
ComeOn!

Tot 200 gratis spins!


Welkom bij Onetime

Wat is je leeftijd?


Om gebruik te maken van Onetime.nl is het noodzakelijk om aan te geven wat jouw leeftijd is.
Door je leeftijd aan te geven stem je in met ons cookiebeleid.


De leeftijd dient naar waarheid te worden ingevuld. Verder bevestig je hiermee dat je 24 jaar of ouder bent, dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen.

Aanbevolen berichten

Geplaatst

We hebben van Gijs (een kenner van crypto's, en broer van iemand uit de whatsapp groep) een mooi stuk gekregen over Iota. Ik zal dit enorm uitgebreide stuk hieronder plaatsen. Hulde voor Gijs :)

Iota

Ik had er natuurlijk wel al eerder van gehoord, maar ben me pas in augustus 2017 gaan verdiepen in Bitcoin en dan met name in de technologie erachter: de Blockchain. Ondanks dat ik weinig kaas gegeten heb van coderen en de wiskunde die hiermee gepaard gaat, begreep ik toch wel vrij snel dat deze technologie de wereld gaat veranderen. Bitcoin is geen bubbel. cryptocurrencies zijn blijvend. Er wordt veel (negatief) over geschreven. Maar als je niet in staat bent om de waarde hiervan in te zien tot de rest van de wereld het uiteindelijk ook erkent, klaag dan later nooit dat je de boot gemist hebt. 

Vanwege deze blockchaintechnologie heb ik vrij snel geïnvesteerd in Bitcoin en wat andere cryptocurrencies zoals NEO, ICON & Ethereum. 

Ik heb de ‘bullmarkt’ van september t/m december 2017 volledig meegemaakt, maar inmiddels zijn deze ongelooflijke winsten voor een groot deel weer verdampt. Geen paniek, want als je in staat bent het grotere plaatje te zien, is het herstel een kwestie van tijd. 
Terwijl de cryptomarkt de laatste 3 maanden dus in een flinke neerwaartse lijn zit, denken de meeste cryptofanaten al na over wat te kopen in deze ‘dip’. Met in het achterhoofd natuurlijk - gebaseerd op het verleden - dat deze neerwaartse lijn van rode cijfers niet heel lang meer gaat duren. Zijn we op de bodem? Misschien nog niet helemaal en zet de dalende lijn nog een paar weken door, maar als de bodem wel in zicht is; wat is dan de beste investering?

Ik kies op de lange-termijn (1-5 jaar) voor Iota en ik ga uitleggen waarom.  

Wat is Iota eigenlijk?
Iota staat voor Internet of Things Application/Adaptation/Assets, over het laatste woord heerst nog een beetje onduidelijkheid. Dit komt omdat het Iota team daar geheimzinnig over doet en het in verschillende vormen gebruikt, waarschijnlijk omdat Iota gewoonweg voor van alles moet gaan staan. De Iota coin zal in de toekomst gaan functioneren als betaalmiddel voor de Machine Economy waarin computers een soort ruilhandel economie geheel zelf gaan managen via het Tangle systeem. Denk hierbij aan zonnepanelen die teveel energie maken waardoor er een overschot is, dit overschot kan je dan automatisch verkopen aan de buurman via het IoT en Iota zal dan als betaalmiddel functioneren. Of wat dacht je van alle overtollige computer CPU power, cloud dataopslag, Internet bandwidth, et cetera. Het zal allemaal gemanaged worden door het IoT en samen met Iota een echte machine-to-machine economie gaan creëren. Hierin zal smart-decentralisatie centraal staan en smart contracts een vitaal onderdeel van de gehele economie gaan vormen.

ICO
Even terug naar het begin, naar de lancering van Iota. Het haalde ‘slechts’ 584000 dollar op met de ICO (een soort crowdfunding) in 2015, maar dit werd direct 1,5 miljard op de eerste dag dat het op de exchanges kwam in juli 2017. In augustus 2017 steeg de waarde van 1 Iota nog eens met 606%.

FUD FUD FUD
Na de enorme prijsstijging van Iota (All time High van $5,40) kreeg de Foundation het enorm zwaar te verduren. De 2 voornaamste redenen waarom veel Bitcoin-maximalisten Iota aanvielen:

  • Iota is niet gedecentraliseerd. In de ogen van crypto-experts cruciaal. Iota werkt (nog) met een coördinator om het netwerk te beschermen voor attacks. Door co-founder David Sonstebo wordt echter (in mijn ogen plausibel) uitgelegd waarom ze nog werken met een coördinator. De foundation verwacht deze coördinator eind 2018 te kunnen verwijderen. Iota is work-in-progress. 
  • De meeste volgers van Iota storen zich met name aan het niet halen van deadlines. De Iota foundation strooit met aankondigingen, maar moet keer op keer deze deadline uitstellen. 
  • Een slecht werkende wallet, zonder ingebouwde seed-generator, waardoor enkele investeerders hun IOTA’s zijn kwijtgeraakt aan hackers. Echter is nooit de Tangle gehacked, maar hebben scammers door eigen gemaakte seed-generators de seed van veel mensen weten te bemachtigen, waardoor deze IOTA’s eenvoudig konden worden gestolen. Iota is bezig met de ontwikkeling van de Trinity-wallet, die perfect zou moeten werken. Echter is de lancering al een paar keer uitgesteld. Dit valt niet altijd in goede aarde bij investeerders. Overigens is dit niet echt FUD, maar meer de realiteit. De wallet van Iota is een groot minpunt. Een perfect werkende Trinity-wallet is dus een must om niet nog meer geloofwaardigheid te verliezen. 
  • Als laatste blijkt de Tangle onveilig te zijn om je public key te hergebruiken, waardoor je dus eigenlijk voor elke transactie een nieuwe key moet aanmaken. Dit is verre van handig. Denk aan donaties.

Bovenstaande kritieken hebben dus o.a. geleid tot een ineenstorting van de Iota koers. Nu (10 april) is de koers van 1 Iota nog maar 0,95 dollar cent. Uiteraard is de Bitcoin-correctie in het eerste kwartaal hier de grootste oorzaak van.

Is Iota ondergewaardeerd nu? Met het ook op de potentie misschien wel, maar in mijn ogen zijn andere (blockchain)projecten juist ver overgewaardeerd. 
Het interview met een van de co-founders David Sonstebo geeft goede inzichten in de toekomst, zowel op korte als lange termijn. Ook worden hierin de kritiek weerlegd/uitgelegd. https://www.tangleblog.com/2017/01/25/the-tech-behind-iota-explained/

Team
De Iota foundation is een officiële non-profit organisatie gevestigd in Berlijn. Het team van Iota is met ruim 60 leden al gigantisch. Founders Dom Schiener (misschien wel de nieuwe Steve Jobs) en David Sonstebo zijn 2 excentrieke figuren. Ze zijn nog erg jong en de manier van communiceren doet mij daarom om wel eens twijfelen aan hun capaciteiten. Echter zijn deze eigenschappen wellicht wel nodig om de wereld te veranderen. Ze zijn wel benaderbaar en willen dichtbij de community staan. 
Het plan is om dit jaar nog uit te breiden naar 150 leden. Dit zegt genoeg over de potentie. Het hoofdkantoor zit in Berlijn, maar inmiddels zijn er ook vestigingen in Oslo, Chicago en Tel Aviv. Ze willen naar 9 vestigingen in 2018. Buiten de founders (Popov, Sonstebo, Schiener & Ivancheglo) worden er bijna wekelijks nieuwe kundige mensen aangetrokken voor de foundation zoals Johann Jungwirth (Volkswagen), Rolf Werner (Fujitsu) en Gur Huberman (JP Morgan). Het zegt in mijn ogen voldoende dat deze kundige mensen kiezen voor de Iota foundation.

Voor uitgebreidere info over het team: https://www.iota.org/the-foundation/team

Waarom Iota wel eens de beste lange-termijn investering zou kunnen zijn

Ongeacht wat de koers is van een aandeel (cryptovaluta in dit geval), geloof ik dat als je investeert in een project zoals Iota, dat je wint op de lange termijn. Iota is project dat een duidelijke visie van de toekomst heeft. We kunnen er allemaal wel over eens zijn dat de toekomst van blockchaintechnologie om de hoek ligt. Sterker nog, het is al begonnen. 

Laten we een even een zijweg inslaan naar de oorsprong en ontwikkeling van Iota tot nu toe en je zult begrijpen wat ik bedoel.

Iota is niet op de ‘Blockchain’ gebouwd (wel gebaseerd) zoals de rest van de momenteel 1597 projecten, maar heeft zijn hele eigen blockchainvariant, genaamd de “Tangle”. Deze Tangle is ontwikkeld door wiskundige Serguei Popov, een van de meest bekwame en toonaangevende professionals in de scène van blockchain en crypto. 
In tegenstelling tot Bitcoin (BTC) en vrijwel alle andere blockchain-platforms, heeft Iota geen miners nodig om transacties te bevestigen. Bij de Tangle heeft Iota zijn eigen manier bedacht om de transacties te bevestigen. Voor iedere transactie die jij als gebruiker maakt dien je 2 andere transacties te bevestigen. Dit gaat automatisch. Hierdoor is er altijd een dubbele capaciteit ten opzichte van het aantal te voltooien transacties wat dus onbeperkte schaalbaarheid oplevert. https://www.reddit.com/r/Iota/comments/7ndqsj/why_do_we_need_nodes/

De Tangle is in staat om een oneindig aantal transacties aan te houden voor letterlijk geen kosten (zero-fee), ondersteund door de gebruikers van het netwerk zoals jij en ik en niet door miners. Dus hoe meer gebruikers hoe sneller het netwerk. Zonder transactiekosten! Hier een video die je meer inzicht geeft. “The Tangle Explained”. https://www.tangleblog.com/2017/01/25/the-tech-behind-iota-explained/

353467625_BlockchainvsTangle.png.38a57422f7aaeff99e089096758ed9a9.png

Blockchain vs. Tangle resumerend

Iota heeft dus, voor zover ik weet, als enige van alle cryptocurrencies geen onderliggende Blockchain, maar een Tangle. Zo noemt de Iota foundation hun ‘distributed ledger’. Ik ga (en kan) hier niet al te technisch over schrijven, maar het komt er eigenlijk op neer dat de grootste problemen waarmee bijvoorbeeld Bitcoins’ blockchain mee kampt, door de Tangle kunnen worden opgelost namelijk:

1. Transactiekosten door mining

Transactiekosten van Bitcoin op de blockchain zijn hoog. Minen kost ook ongelofelijk veel computerkracht en dus energie. Een paar maanden geleden betaalde je nog bijna 50 dollar voor slechts één bitcointransactie. Door het Lightning Network (een laag gebouwd op de blockchain om transacties goedkoper en sneller te maken) is dit inmiddels al een stuk minder geworden. Ongeveer één euro per transactie. Deze ene euro is nog steeds niet handig voor het afrekenen van bijvoorbeeld een kop koffie bij de Starbucks. Een kop koffie van 2 euro kost dan nog steeds 3 euro door de transactie. Bij de Tangle zijn de gebruikers zelf ook de ‘miners’. Dus zijn er helemaal geen transactiekosten.

2. Schaalbaarheid
Dit is de belangrijkste. Een Bitcoin-transactie duurde tot voor kort nog uren, soms wel een dag. Door het Lightning Network is dit ook al flink verbeterd, maar het is nog niet ideaal om soms wel 15 minuten te moeten wachten op een transactiebevestiging. Ook een transactie via het Ethereum-netwerk kost zo’n 50 dollarcent. Door de onbeperkte schaalbaarheid van de Tangle willen heel veel bedrijven & instellingen toepassingen op de Tangle bouwen.

Iota beweert dat de Tangle beter werkt dan Blockchain, waardoor er geen mining meer nodig is EN er dus ook geen transactiekosten meer zijn. Feeless. Ideaal met name voor microbetalingen. Gebruikers van de Tangle (dus jij en ik, of in de toekomst een zelfrijdende auto met eigen e-wallet) bevestigen zelf 2 eerdere transacties. Dus hoe meer mensen transacties uitvoeren en dus gebruik maken van het netwerk, hoe sneller het werkt. Iota belooft een grotere (onbeperkte) schaalbaarheid dan die van Bitcoin of zelfs Ethereum, waarbij de laatste twee momenteel de leiders op dit front zijn.  

scalability.thumb.png.1c1b29ecd31e8007c8f0aa960cdcfabe.png

The Internet of Things (IOT)

IOTA’s Tangle is in 2015 in eerste instantie ontworpen voor The Internet Of Things (IOT). Deze ‘dingen’ (ook wel machines/apparaten) moeten met elkaar kunnen communiceren en elkaar ook kunnen betalen. Ze hebben als het ware een eigen e-wallet. Door de onbeperkte schaalbaarheid is IOTA’s Tangle inmiddels ook een enorm interessante toepassing geworden voor bedrijven en instellingen. The Internet of Things is nog steeds een belangrijke pijler van Iota. De verwachting is dat de marktwaarde van het Internet der Dingen in 2020 meer dan 7 triljoen dollar zal bedragen. Analistenfirma Gartner voorspelt dat er bijna 20 miljard apparaten zullen zijn die aan het IoT hangen in 2020 en leveranciers van IoT-producten en diensten zullen meer dan 300 miljard aan omzet genereren. Als Iota erin slaagt de valuta van dit netwerk te worden dan is de ‘sky de limit’. 


“Data is the new oil” 

Veel mensen kunnen zich niet echt een voorstelling van de IoT maken. Het bekendste voorbeeld is de slimme koelkast, die de voorraad kan checken en ook direct geautomatiseerd een order kan plaatsen bij de goedkoopste winkel en deze ook direct afrekent met Iota tokens. Deze kan vervolgens met een drone thuis bij je afgeleverd worden.

iota.png.9626e314c26d840dc3d860f5bc134e5f.png

In het filmpje hieronder legt Terry Shane, Founder van het #bIOTAsphere in Toronto en CEO van Rifned Data Solutions, uit waarom Iota momenteel over de enige technologie beschikt, die het mogelijk maakt om de IoT ook daadwerkelijk te implementeren. 

 

Samenwerkingen & partners van Iota

Veel mensen denken dat blockchain een nieuwe technologie is, vooral omdat ze er pas in 2017 van hebben gehoord. De waarheid is dat deze technologie al bijna 10 jaar bestaat. Jammer genoeg heeft Blockchain het in deze periode niet voor elkaar gekregen om massaal geadopteerd te worden, zoals iedereen die erin investeerde zou wensen. De reden is dat de blockchain-technologie enkele fundamentele knelpunten heeft die de groei ervan lijken te beperken, ongeacht de vooruitgang die wordt geboekt. 


(M)IOTA (momenteel de digitale valuta van de Tangle) is dus een valuta die speciaal is gemaakt voor de machine-economie, en het is de ruggengraat van de betalingen en interactie tussen machines.

 

Het is een cryptocurrency die wordt ondersteund en binnenkort ook zal worden gebruikt door de Deutsche Bank. In een officiële brief verklaarden zij dat Iota de toekomst is van de wereldeconomie. Ook BOSCH heeft onlangs een grote hoeveelheid IOTA's gekocht en heeft zelfs een lid van Robert Bosch Venture Capital geïmplanteerd in de raad van adviseurs van Iota. Hetzelfde geldt voor Volkswagen, die ook een rol speelt in het bestuur van de Iota Foundation en een bedrijf dat zeer gemotiveerd is om IoT-systemen te integreren in hun volgende generatieproducten. 


De recentste partner van Iota is Fujitsu. Medio april werd bekend dat Dr Rolf Werner is toegevoegd aan de Iota Foundation. Hij staat aan het hoofd van Fujitsu Europa. Tijdens de “Hannover Messe”,de grootste Tech-beurs van Europa http://www.hannovermesse.de, heeft Fujitsu Iota volledig geadopteerd.

 

 

Er is een dus enorme hoeveelheid organisaties en individuele specialisten in verband gebracht met het IOTA-project over de hele wereld, waaronder de Nederlandse regering, de regering van Taiwan, de Duitse regering, Microsoft, Huawei, Samsung, Orange, om er maar een paar te noemen.

Veel van deze organisaties en / of instellingen geven niet echt om de prijs van een aandeel van Iota of zelfs hoe het werkt. Ze zijn geïnteresseerd in de technologie. Dus wat het in de nabije toekomst kan doen en hoe ze er voordeel uit kunnen halen.

 

Sommigen van hen gebruiken de Tangle als een uiterst veilige opslag van cruciale informatie. De Nederlandse overheid maakt bijvoorbeeld gebruik van het netwerk voor het opslaan, onderzoeken en verspreiden van juridische documenten over lokale woningen in de stad Haarlem. Taiwan maakt gebruik van IOTA's technologie en expertise in IoT (Internet Of Things Applications) om Taipei, de hoofdstad van Taiwan, op te waarderen tot een moderne smart-city. In Zweden wordt zelfs gesproken om per 2024 een e-kroon te lanceren. Iota is een van de grootste kanshebbers om het te mogen implementeren.

Microsoft, Orange en anderen namen bijvoorbeeld deel aan IOTA’s Data-Marketplace en verstrekten inzichten, software, hardware en advies aan het nieuwe team van futuristen.

partners.png.2d2e2802886d40e5bc9080d3a52de5bd.png

 

Maar waar de meeste mensen vooral naar uit zullen kijken is de integratie in Self-driving-cars. Want ook deze zullen een groot onderdeel van de machine economy gaan vormen. Daarnaast is Identity of Things zeer belangrijk voor de toekomst van IoT. Want een netwerk kan alleen veilig functioneren als het het met 100% zekerheid kan zeggen dat een auto daadwerkelijk een auto is. 

Iota werkt dus al samen met grote multinationals, zoals Bosch, Porsche & Volkswagen. Daar zijn sinds kort ook veel andere automerken bijgekomen. 

Op woensdag 18 april heeft ElaadNL het eerste laadstation ter wereld vrijgegeven waarbij het laden en betalen met Iota kan worden gedaan. De lader maakt deel uit van de nieuwe testsite van ElaadNL. De testlocatie bevindt zich op bedrijventerrein  in Arnhems Buiten (voormalige KEMA-site) en bevat alle soorten oplaadpunten die worden gebruikt in de openbare ruimte in Nederland. Dit omvat een snellader, een oplaadeiland, een batterij, twee oplaadlantaarns en de IOTA-oplader. https://www.elaad.nl/news/worlds-first-iota-charging-station-released/

Quantumproof

Een kwantumcomputer is een nieuw soort computer waarbij de processor gebruik maakt van de principes van de kwantummechanica. Zo’n processor kan in één keer (parrallel) dezelfde berekeningen uitvoeren over een zeer grote hoeveelheid data. 

De verwachting is dat het nog 5 tot 10 jaar gaat duren voor de eerste kwantumcomputer op de particuliere markt gaat komen. Maar de ontwikkeling zou ook veel sneller kunnen gaan. De immense rekenkracht die een kwantumcomputer theoretisch aan de dag zou kunnen leggen, kan de standaard encryptie van de huidige blockchains, zoals de SHA-256-encryptie waarop de bitcoin-blockchain is gebaseerd, eenvoudig breken. 
In tegenstelling tot Bitcoin (blockchain) maakt Iota geen gebruik van de elliptische curve-cryptografie (ECC) maar van hash-gebaseerde signatures, waardoor het protocol niet alleen bestand is tegen Quantum Computers, maar ook eenvoudiger en sneller voor het ondertekenen en verifiëren van transacties.

Iota is dus quantum-secure!

Roadmap Iota

Wat staat er op de planning voor de Iota cryptocurrency? Eigenlijk te veel om op te noemen. In 2018 zullen er een hoop releases komen op het Tangle platform. De belangrijkste:

Trinity Wallet + Ledger Nano S Support
Zoals eerder genoemd is de wallet van Iota vanaf het eerste moment het zorgenkindje geweest. Maar eind maart is aangekondigd dat Trinity Wallet bijna afgerond is en deze wordt nu in Alpha-fase getest. Daarnaast is ook het nieuws gekomen dat Trinity ook Ledger Nano support krijgt. Hierdoor kun je je IOTA’s op je hardware-wallet kwijt op korte termijn. Dat is een enorme verbetering t.o.v. de huidige wallet. Doordat je IOTA’s hiermee veilig opgeslagen kunnen worden gaat dit er zeker aan bijdragen dat er meer geïnvesteerd gaat worden in Iota.

Exchanges uitbreiding
Tot nu toe zijn er maar een paar exchanges waar je (M)IOTA kunt kopen. Bitfinex en Binance zijn de bekendste. Volgens co-founder Sonstebo ging Iota hier in Q1 ook een slag in slaan, echter is deze deadline helaas ook niet gehaald. Doordat de Tangle wat lastiger is te implementeren op exchanges dan normale blockchain-cryptocurrencies wordt momenteel een protocol ontwikkeld om dit te vereenvoudigen. Als Iota gemakkelijker te verkrijgen is, zal dit uiteindelijk ook invloed hebben op de koers. 

Qubic
Als laatste wil ik het nog hebben over “Q”. Daar wordt enorm geheimzinnig over gedaan binnen de Iota foundation. Wel duidelijk wordt dat het in hun ogen een world-changer gaat zijn en dat de lancering van #Q Iota in de top-3 van cryptocurrencies gaat brengen.

Wat zeker is, is dat Iota (net als Ethereum) Smart Contracts kan uitgeven op de Tangle. Het team is bezig met het nieuwe Oracle platform dat zal kunnen communiceren met Ethereum, RSK, Qtum en Hyperledger.

Inmiddels is de trailer over Q al uit. Op 3 juni wordt bekendgemaakt wat qubic is, maar de verwachting is dat het HUGE gaat zijn. 

Kijk hem zeker even: https://qubic.iota.org/ 

740093273_QIOTA.png.1b696a7172b7da2ded275bc4062b6acf.png

407907306_DavidSonstebo.png.87fea113a8560c4e6549512c9fb00b78.png

Qubic.png.f5c310b3129668aa5c43bd52ec11024b.png

 

Conclusie:

Mijn punt is dat Bitcoin (BTC) heel misschien wel hét gouden ding is dat je rijk kan maken. Maar als je heel goed nadenkt weet je ook dat Bitcoin (in tegenstelling tot IOTA) geen onderliggende waarde heeft. Zolang Bitcoin niet overal geaccepteerd gaat worden als geldig/wettig betaalmiddel, is de echte waarde van een Bitcoin beperkt. Niets maakt je gratis rijk en niemand zal om je geven als je geen product hebt, een probleem oplost of geen service aanbiedt, fysiek of digitaal.

Microsoft is niet Microsoft geworden, omdat mensen om de 2 seconden hun aandelen zouden kopen en verkopen om rijk te worden. Microsoft is hier terechtgekomen omdat we Microsoft nodig hebben, we hebben de computers nodig en we hebben de software nodig die ons in staat stelt vooruit te komen en vooruit te denken.

Hetzelfde gebeurt in het blockchain-tijdperk. Als je dit leest, gebruik je internet, dus neem even de tijd om na te denken over wat komen gaat.

Dit zijn geen sciencefiction concepten of -scenario's, maar actuele plannen van grote industriële hoofdrolspelers voor de toekomst van de mensheid in het volgende decennium. Het internet 2.0.

Er is geen twijfel dat The Internet Of Things (IoT) eraan komt en het zal worden gebruikt in alle aspecten van de machine-industrie. Zelfrijdende auto's en transportvoertuigen zijn nog slechts een paar jaar buiten ons bereik - raad eens wie de volgende generatie lvl5 bouwt? Aangedreven chipsets van BOSCH. Smart City toepassingen (van smart-housing tot smart-interaction), met de stad en overheidsinstanties zullen allemaal verbonden zijn aan het IoT-netwerk. Een netwerk waar machines met elkaar kunnen communiceren, betalingen kunnen doen en accepteren en zelfs kleine taken zelfstandig kunnen uitvoeren, allemaal zonder menselijke tussenkomst.

Je bus wordt betaald met de hulp van IoT, je elektriciteit en internet worden met uiterste nauwkeurigheid en correct via IoT afgemeten, telecommunicatie zal gebaseerd zijn op IoT-netwerken voor snellere, goedkopere en nauwkeurigere informatie-transacties.

De potentie van Iota is ongelooflijk, dit is geen aanname maar een feit. De partnerships zijn natuurlijk veelbelovend en zeggen ook weer veel over de potentie. De organisatie is professioneel, kundig en lijkt betrouwbaar. Toch zijn er ook nog risico’s doordat Iota nog niet gedecentraliseerd is. De coördinator zal vroeg of laat verwijderd moeten worden en het lijkt er nog niet op dat dit op de zeer korte termijn gaat gebeuren. Ook moet de Iota foundation leren om voorzichtiger om te gaan met aankondigingen/milestones. Deze week zou de nieuwe website van Iota live gaan, maar de week is alweer bijna voorbij.
Er zijn verklaringen voor de vertraging die er tot nu toe zijn geweest. Een van de lezen van de community heeft het zo uitgelegd:

hophop.png.97073277c85f5cf3cb5f20190fdc2078.png

 

Ik geloof dat Iota niet zomaar een "Cryptocurrency" is, maar een totaal nieuw niveau van aanpak voor de volgende industriële revolutie. Het is een project dat door dergelijke bedrijven niet zomaar wordt ondersteund, omdat we weten dat de meesten van hen hun namen niet durven te riskeren voor een "dwaze" investering. Iota is in mijn ogen een van de meest veelbelovende projecten van de toekomst en het is er al.
Dit document is niet bedoeld als financieel advies. Het geeft alleen mijn persoonlijke mening weer. Wil ja na het lezen van dit artikel investeren in Iota, neem dan eerst even de tijd om dit artikel te lezen: https://www.coindesk.com/iota-2-7-billion-cryptocurrency-developers-love-hate/

Doordat Iota niet op de traditionele blockchain draait, krijgt het ongelofelijk veel kritiek van Blockchain developers. Soms misschien terecht, maar heel vaak ook niet. Geef de Iota Foundation tijd. Satoshi Nakamoto’s Blockchain is namelijk ook niet in één nacht gebouwd.  
Als ze kunnen leveren, zal Iota het epicentrum zijn van de grootste innovatie-aardbeving van dit decennium!
Meer weten over Iota? Neem dan zeker even de tijd om deze video te bekijken: 

The Iota Vision explained in 2 minutes (Video)
The Tangle Vs. Blockchain Explained (Video)
Interview with David Sonstebo (Video)

https://www.tangleblog.com/2017/01/25/the-tech-behind-iota-explained/

Klik hier voor de beste reviews en bonussen!

  • 4 weken later...
Geplaatst

Iota is een van de muntjes waarmee ik geld heb verdiend in crypto nadat @FiftyFifty er een heleboel van had gekocht voor een gezamenlijk potje met crypto's.
Ze stegen toen van 30 cent, naar bijna 5 dollar, en daar heb ik toen mijn gedeelte ook verkocht. Dit was nog in de tijd dat Bitcoin ook rond de 18k noteerde. Toen was de marketcap van Iota ongeveer 15 miljard, en nu nog zo'n 3 miljard. 

Sindsdien is Iota, net als alle andere altcoins in een fors verval terecht geraakt en staat het nu ongeveer $1.25. Desalniettemin blijf ik dit met interesse volgen en zien we wel wat er van terecht gaat komen. Ik heb weer een kleine positie opgebouwd (enkele honderden stukjes) en lees met regelmaat nieuwe ontwikkelingen.

Er zijn samenwerkingen met tal van grote bedrijven, waaronder Microsoft en Fujitsu.

Het werkt niet met een blockchain, maar met een Tangle, en heeft geen transactiekosten. Iets wat bij Bitcoin echt serieus uit de hand kan lopen.

Persoonlijk denk ik dat het een van de cryptocurrencies is die zal blijven bestaan, en zal bij verdere zwakte ook bijkopen.

Doe mee aan het gesprek

Je kunt nu posten en later registreren. Als je een account hebt, Meld je nu aan om te posten met je account.

Gast
Reageer op deze discussie...

×   Je hebt opgemaakte inhoud geplakt.   Opmaak verwijderen

  Only 75 emoji are allowed.

×   Je link is automatisch geïntegreerd.   In plaats daarvan als link tonen

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Door het Onetime Forum te bezoeken, ga je akkoord met onze Gebruiksvoorwaarden, Privacybeleid en We hebben cookies op uw apparaat geplaatst om deze website te verbeteren. U kunt uw cookie-instellingen aanpassen, anders gaan we ervan uit dat u akkoord gaat om door te gaan.