Jump to content

Waar geef jij je vakantiegeld aan uit?


Nomore

Recommended Posts

Gezien er in het andere topic voldoende discussies zijn over vakantiegeld is het misschien wel leuk om daar een topic over te maken.

Helaas heb ik niet het geluk dat ik vakantiegeld krijg aangezien ik ondernemer ben, maar ik kan me wel voorstellen dat het maar bijzonder weinig wordt gebruikt om daadwerkelijk de vakantie van te betalen. Ofwel mensen hebben de vakantie al uit het reguliere salaris betaald, ofwel mensen hebben het geld hard genoeg nodig om andere zaken te bekostigen. Helaas zit er voor mij deze zomer geen vakantie in, andere prioriteiten voor de verdiende centjes :(

De vraag, waar geven jullie je vakantiegeld aan uit?

 

Link to comment
Share on other sites

@Gokholtante is dol op vakantie!

Ze maakt per jaar meestal één verre, intercontinentale reis, een wat kortere zonvakantie in het voorjaar, om de voorjaarsmoeiheid weg te werken en daarnaast worden er nog wel twee of drie andere lange weekeinden of steden tripjes gemaakt. Dit jaar gaat de verre reis naar Sri Lanka, de voorjaarszonvakantie was naar Fuerteventura en er staat nog een Gok-Kampeer Fietstripje gepland met de Belgische Kusttram. Omdat dat vorig jaar zo goed bevallen is. In het najaar doen we misschien nog een stedentripje.

Kortom, er wordt vakantie gevierd in huize @Gokholtante en daar gaat dus het vakantiegeld naar toe. In onze vakanties mag er zelfs gegokt worden uit de vakantieportemonnee. Dus ja, er gaat ook wat vakantiegeld op aan casinobezoek. Maar niet alles natuurlijk.

Dure spullen kopen we niet van het vakantiegeld. We zijn niet zo van de dure spullen. Ervaringen vinden we belangrijker dan spullen en ons huis is al afbetaald, dus daar hoeft het geld ook niet naar toe. Schulden zijn er niet en de spullen die echt nodig zijn zijn aanwezig. @Gokholtante geeft ook weinig geld uit aan kleding, want die maakt ze allemaal zelf. ook de spijkerbroeken en overhemden van haar man. 3 euro katoentje van de lapjesmarkt is de investering. Ze heeft wel een peperdure naaimachine van 5000 Euro. Maar ook die is al afbetaald.

 

Spaanse Interblock.JPG

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Ik zet ongeveer 80% van me vakantiegeld op de spaarrekening. Van het overige koop ik wat dingetjes die ik nog graag wilde maar niet echt nodig is. Zoals 1 van de dingen een nieuw tennisracket ?.. en van het spaargeld boek ik dan vakanties van, of de rekeningen die altijd maar binnen blijven stomen, en langzamerhand sparen voor een nieuwe auto, wordt zachtjes aan weer tijd ?... en een extra 10tje op een sportweddenschap ?

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

deze gaat geheel naar de vakantie toe. naast mijn vaste werk heb ik nog een tweede baan om de rest van mijn vakantie te kunnen betalen. 

Net als @Gokholtante ben ik gek op reizen !

Ik probeer minimaal een keer per jaar een Unieke vakantie te doen. Tot nu tot is dit al 8 keer gelukt sinds 2008. Daarnaast ga ik regelmatig naar disney of op kleinere vakanties binnen europa)

Dit jaar ga ik mijn tweede Cruise maken op de MSC Seaside, Heerlijk twee weken op een boot zitten in de Caribbean.

 

Edited by samoht (see edit history)
  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Ik krijg helaas geen vakantiegeld, maar toevallig wel afgelopen maand een mooie meevaller gehad, dus dat zie ik dan maar als vakantiegeld. En dus ook maar van op vakantie. In de zomer hoef ik niet zonodig weg, vind het weer hier eigenlijk altijd wel prima. Dus het wordt oktober. Toevallig is er dan een interessant goochelcongres in Vegas. Nog aftrekbaar ook dus.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...

Important Information

"By visiting the Onetime Forum, you agree to our Terms of Use,Privacy Policy and We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.