Jump to content

Tips voor de Efteling


TheGreatOne

Recommended Posts

De echte Onetimer probeert natuurlijk het maximale resultaat te krijgen voor zijn centen. Zelf zijn we groot fan van de Efteling en proberen we daar 1 x per jaar heen te gaan met het gezin.

Toch zijn er hele volksstammen die gewoon aan de kassa 38€ betalen (wordt duurder vanaf 1 januari'19) Je kan een online ticket kopen bij de Efteling en dan betaal je 36€. Wij hebben geprobeerd via Marktplaats aan tickets te komen (prijs rond de 20-25€) maar daar schijnt wel erg veel fraude mee gepleegd te worden en toch de veilige weg gekozen. We hebben via onze buren (die ANWB lid zijn) 4 tickets online gekocht voor 30€ per persoon. 10€ voor de auto (parkeren).

Onze @Dannyboy kwamen we tegen en heeft een jaar abonnement gescoord voor 175€ per persoon. Vanaf 1 januari is dat zelfs 190€ en parkeren 34€ op jaar basis. Dit kan natuurlijk prima uit als je hier regelmatig heen gaat maar zijn natuurlijk wel hoge kosten voor een gezin (je eet en drinkt er waarschijnlijk ook nog bij)

 

We hebben de Efteling App gedownload en is een heel handig middel om te kijken waar je bent en heen kan lopen en zie je de realtime wachttijden. Ook het reserveren van een tijd slot (zoals bij de Python) is super handig en scheelt gewoon tijd. En tijd dat is wel een dingetje bij de Efteling, lange wachtrijen zijn meer de regel dan uitzondering en hoe ga je daar mee om?

Voor ons is de Single Rider modus the way to go voor bijvoorbeeld de prachtige attractie Symbolica. Van een wachtrij van een uur naar 15 minuten gaan maar dan zit je meestal wel in een andere karretje dan je partner 🙂

 

Kom maar door met jullie Efteling tips zodat we de volgende keer nog beter beslagen ten ijs komen in de Winter Efteling 🙂

Onetime Efteling.jpeg

Efteling.jpeg

Test je geluk & behendigheid.jpeg

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Ga op een dag dat de meeste mensen moeten werken en kinderen naar school moeten. 

Vroeger gingen wij altijd op de eerste woensdag van september. Dat was bij ons in het dorp een "studiedag" voor de leraren van de basisschool, dus dan waren alle kinderen vrij. 
De rest van Nederland moet dan gewoon naar school en dan is het niet zo druk in de Efteling. (We kwamen dan wel de helft van het dorp tegen, maar dan nog) En vaak was het weer dan nog erg goed.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Het ligt er aan waar je vandaan komt, maar ik neem altijd de afslag voor de daadwerkelijke afslag. Ik pak de A27 vanaf Utrecht en ga dan de A59 op bij Raamdonskveer en pak afslag 36 "Sprang Capelle West". Op deze manier ontwijk je drukte en kom je vanaf de andere kant het terrein van de Efteling op.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...

Important Information

"By visiting the Onetime Forum, you agree to our Terms of Use,Privacy Policy and We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.