Jump to content

Iemand ervaringen met broker FXVC


melagiem

Recommended Posts

Beste mensen,

Even met jullie van gedachten wisselen. Afgelopen zondag las ik op de website van HP De Tijd een artikel over het Cryptohopper platform dat door Ruud Veltkamp is opgericht. Het leek mij al te mooi om waar te zijn, alleen geld in leggen en een bot zorgt voor je aan- en verkopen van cryptovaluta en de winsten stromen binnen. 

Ik wilde het platform eens nader bekijken en gebruik maken van een account die je met een button op deze pagina kon openen. Gaandeweg de procedure kreeg ik steeds meer het vermoeden dat dit helemaal niets te maken had met het Cryptohopper platform. Eigenlijk heel bedriegelijk, want zo wordt het wel op de site gebracht. Ik ben de partij gaan checken via Google en FXVC blijkt gewoon een reguliere broker te zijn gevestigd op Cyprus. Bij mijn weten geen scam of andere narigheid.

Toen dit duidelijk was heb ik de procedure om een account te openen afgebroken. Ik kreeg vrij rap daarna een e-mail of ik de account wilde activeren. Dit heb ik niet gedaan, ik heb niet op de link geklikt. De volgende dag ontving ik een e-mail van FXVC met de vraag of ik diverse vragen nog wilde beantwoorden waaronder leeftijd, beroep, wel/geen ervaring met handelen etc. Ik heb een reply gestuurd dat ik besloten had dat ik geen account wilde openen, de rekening niet geactiveerd had en de registratie heb afgebroken en dat ik niet wil handelen met het verzoek mijn gegevens te verwijderen.

Het schetste mijn verbazing dat vrij rap daarna ik een e-mail ontving met de melding dat de registratie van mijn account rond was en dat ik alleen nog mijn KYC documenten (paspoort, rijbewijs etc.) hoefde toe te sturen. Ik heb een reply gestuurd met een verwijzing naar mijn vorige e-mail. 

Ze beschikken niet over mijn IBAN-nummer, creditcard gegevens, paspoort, rijbewijs etc. Niet eens mijn volledige naam, geen geboortedatum, wel dat ik in Nederland woon en mijn woonplaats, ook niet over alle gegevens die nodig zijn om een rekening te openen. Bij mijn weten heb ik geen agreement met hen en ik ben nog even in hun terms gaan spitten en daar staat dat er pas sprake is van een agreement zodra het eerste deposit is gestort en dat gaat niet gebeuren.

Op dit moment word ik door deze broker dagelijks 4 tot 5 keer gebeld, iedere keer met 085 nummers uit Nederland. Ik blokkeer ze continu en heb inmiddels 10 verschillende nummers in mijn blokkeerlijst staan. Mijn vraag aan jullie, kan ik dit verder gewoon negeren door niet meer te reageren? Hoe kan ik hier het beste mee omgaan. Heeft iemand ervaringen met deze broker. Het laatste wat ik wil is dat ik facturen ga ontvangen voor bv. het maandelijks aanhouden van een rekening van euro 20 per maand als ze bv. mijn adres gaan opzoeken. Ik ben ondernemer en via Google is dat zo te herleiden. Wat ik mij afvraag waarom zijn ze zo aanhoudend en agressief. In mijn optiek is er geen agreement omdat ik de procedure heb afgebroken, de rekening niet heb geactiveerd en ze niet beschikken over de benodigde KYC documenten en antwoorden op vragen die nodig zijn. Wil het toch voor de zekerheid even checken. Bedankt alvast!

Edited by melagiem (see edit history)
Link to comment
Share on other sites

Dank @melagiem voor je bericht. Heel toevallig stond er vandaag in mijn tijdlijn ook reclame (stond bij gesponsord) over Crytophopper en leek wel heel erg op een artikel op NU.nl Even erop geklikt ( nieuwsgierig omdat we in die markt zitten) en kwamen ook uit bij een broker en een puur fake news artikel en scam promotie! Het werd zo mooi gekleurd dat er ongetwijfeld mensen klant worden en hun inleg kwijt raken (omdat je geen garantie hebt dat je hiermee wint en de meeste mensen handelen verliezen ermee)

 

Dat ze proberen je als klant binnen te halen snap ik maar op zo'n manier kan natuurlijk echt niet! Een bericht naar de AFM zou absoluut helpen en we willen natuurlijk niet dat ze zo omgaan met de mensen!

 

Mooi dat je de ervaringen over post, ze zullen ongetwijfeld bellen maar zal minder worden (en blijven blocken) ik heb er zelfs een speciale app voor en kan je hele nummer reeksen blokkeren. Bij mij komen de telefoontjes meestal uit Engeland (+44)

Link to comment
Share on other sites

Dank voor je reactie TheGreatOne :-). Toch even fijn een reactie te krijgen van iemand die bekend is in de wereld van o.a. cryptocurrencies. Ik denk dat Cryptohopper best een mooi initiatief is. Ben op YouTube filmpjes gaan kijken van mensen die tutorials over het platform hebben gemaakt en ik kwam er al vlug achter dat je toch best de nodige kennis moet hebben om de bot goed in te stellen en die heb ik niet. De verhalen die ik hoor van mensen die op het platform zitten en die maar 1x per week even kijken en grote winsten maken, wat is er van waar. Volgens mij moet je het best wel dagelijks monitoren. Aan de ene kant interesseert het mij, aan de andere kant al die benodigde kennis leren zal te veel tijd gaan kosten vrees ik.

Ik heb dit bericht overigens ook naar Cryptohopper zelf gestuurd, voor hun naam is dit ook geen goede reclame.

Edited by melagiem (see edit history)
Link to comment
Share on other sites

Dank je wel @JackPot, waardeer ik.
Dit zijn de nummers die ik overigens tot nu toe geblokkeerd heb het zijn allemaal Nederlandse 085 nummers: +31 852083152 t/m +31 852083160, +31 852082759 t/m +31 852082769, +31 852083155, +31 852083276, +31 852085810. Vandaag hebben ze inmiddels ook weer 5 keer gebeld. Het lijkt wel een soort van treiterijcampagne. Dan spoor je toch niet!

Edited by melagiem (see edit history)
Link to comment
Share on other sites

Ter aanvulling het bericht dat ik ontving van Cryptohopper. Het is dus blijkbaar bekend en er valt dus heel weinig aan te doen. Ik hoop dat de informatie in dit topic in ieder geval mensen alert maakt op deze broker. 

Van: Cryptohopper [mailto:[email protected]]
Verzonden: donderdag 21 februari 2019 09:35
Aan: 
Onderwerp: Re: Vervelende ervaringen met broker n.a.v. mediabericht

Bedankt voor uw bericht,

Vanuit ons wordt er zeker geen factuur of iets in die geest gestuurd, tenzij u actief bij ons een account heeft en een automatische incasso hebt gekoppeld via Paypal.

Ik vermoed dat dit vanuit de broker ook niet zal gebeuren. Een broker is namelijk een tussenpersoon tussen u en de exchange (denk aan hoe ze vroeger hun broker moeten bellen om te zeggen, ik wil aandelen in apple!) Tegenwoordig gaat dit elektronisch en vangt de broker per trade een kleine commissie. Zij zullen dus verder nooit facturen kunnen gaan sturen, aangezien zij verder geen dienst leveren waar voor te factureren is.

Het is inderdaad enorm vervelend, en het schaadt onze reputatie als bedrijf. Hier is al aangifte van gedaan door zowel ons als meerdere cliënten van ons, maar de politie geeft aan er niet veel mee te kunnen doen helaas.
 

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Ik zie deze reclames regelmatig terug komen op Facebook maar had er nog geen gezien over Cryptohopper. We hebben zelf ook een 'review' gemaakt over Cryptohopper, en zijn best enthousiast over dit initiatief. Alles wat maar kan helpen de acceptatie van crypto's te bevorderen en het ongelijk van onze @Hillichance te bewijzen. 

Dit is niet de eerste keer dat er louche partijen toegang krijgen tot Facebook terwijl legitieme partijen moeite hebben om een advertentie te plaatsen. 

Ik kan me niet voorstellen dat men kosten zal gaan afhouden van je rekening, of je facturen gaan sturen. Deze brokers verdienen normaal gesproken alleen aan het feit dat je handelt (transactiekosten) en niet als je niet handelt. Zeker als je geen enkel iets hebt 'getekend' of online hebt geaccepteerd zal hier niet zoveel aan de hand zijn. 

Mocht dit wel zo zijn kan je je bank of creditcard maatschappij contacteren om het terug te laten boeken en aangeven dat hier fraude is gepleegd. Dan is men nog veel verder van huis, dus daarom zal er denk ik weinig gaan gebeuren. 

Hopelijk komt er verder niets uit voort en word je met rust gelaten via de telefoon. 

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...
8 minuten geleden zei Janjos:

Ik heb 250 euro ingezet kan ik dat bedrag nog terug krijgen en hoe. Janjos

Welkom @janjos op Onetime.

 

Je hebt geld gestort bij deze broker in de veronderstelling dat ze daar mee gingen handelen of jijzelf? Heb je al er iets meegedaan of staat die 250€ er nog bij? Zou je eens op withdrawal willen drukken, waarschijnlijk moet je wel al je gegeven (ID enzo inscanen), kan je een screenshot ervan maken of anders even via een PB, zodat we je kunnen helpen.

 

 

Link to comment
Share on other sites

  • 9 months later...

Beste h/vr

ik ben laats ik ook een berichtje ontvangen van fxcv.eu om te investeren, het te mooi om waar te zijn en daar ben ik toch in gestapt stom dat ik dat heb gedaan ik dacht zo wat geld te kunnen verdienen ,maar snel achter elkaar moest ik nog mijn in zet verhogen ik zou graag willen weten hoe ik mijn inzet terug  kan vorderen want ze vragen mijn om professioneel te gaan en daar trap ik niet in, is dit wel een legaal instantie vraag ik mijn af kan iemand mijn helpen?

Link to comment
Share on other sites

  • 3 months later...

Hallo,

 

Ik wilde zelf ook even kijken op fxvc , dit had ik gezien in een blijkbaar fake nieuws bericht en ben hier dus ingetrapt. Toen ik het nog geloofde heb ik een account aangemaakt en verder niks mee gedaan, wel ben ik 5x gebeld en heb ik dit liever niet. Ik heb gemaild of ze mijn account kunnen verwijderen maar dit hebben zij waarschijnlijk genegeerd.. Is het mogelijk om je account te verwijderen? En hoe kan ik het best voorkomen dat ik niet gebeld wordt?

 

Groetjes Dennis

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Welkom Dennis en bedankt voor je vraag. Wij worden ook regelmatig gebeld door Forex brokers en ook geen idee hoe ze aan mijn nummer komen. Ongetwijfeld worden ook deze telefoonlijsten door verkocht door verschillend onbetrouwbare partijen.

Ik heb blokeer zelf de nummers altijd en als het heel heftig worden (zoals uit the UK) dan block ik via een speciale app (apple store) de hele range aan telefoonnummers en komen ze niet meer binnen.

FXVC, zijn niks anders dan boefjes en proberen met veel verbaal en spam geweld de mensen over te halen om te storten en dan gaat het pas echt beginnen en kan je fluiten naar je geld. Veel mooie praatjes en schijnbaar werkt het goed. Een mooie website, fake nieuws en een goed call center en de euro's komen binnen. Super vervellend en fijn dat je niet gestort hebt en even verder op zoek bent gegaan.

 

 

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

  • 11 months later...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...

Important Information

"By visiting the Onetime Forum, you agree to our Terms of Use,Privacy Policy and We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.