Jump to content

Beursgang / IPO - flitshandelaar - Flow Traders


LasVegasNic

Recommended Posts

Ik lees dat Flow Traders naar de beurs gaat. Heeft er iemand van Flow Traders gehoord? Ik moest het even opzoeken. Flow Traders is een Nederlandse flitshandelaar met kantoren in Amsterdam, New York en Singapore. Oeps flitshandelaar! High Frequency Trading (flitshandel) is de laatste jaren een controversieel onderwerp.

Fijn dat ze naar de beurs gaan maar wie gaat deze aandelen kopen? Ik niet!

Het lijkt me namelijk een zeer risicovolle investering, onderneming. Het bedrijf schijnt anderhalfd miljard euro waard te zijn. IPO koers zal tussen 29 en 37 euro liggen. Het zijn flinke bedragen! Wat ik ook in een aantal artikelen lees. Het bedrijf overwoog zich in 2012 over te laten nemen, maar uiteindelijk kon geen koper worden gevonden..

Klinkt niet erg positief! Volgens mij willen de eigenaren gewoon cashen. Dat mogen ze van mij maar ik ga hun zakken niet vullen. Jij wel? Zie jij wat in dit bedrijf? Wat ik me altijd vraag. Wat gebeurd er als er fouten zit in de software van deze flitsbedrijven of als een ander bedrijf veel betere software ontwikkeld. Lijkt me voor Flow Traders een erg groot risico. Dus ook voor beleggers, lijkt mij. Nogmaals ik heb geen verstand van flitshandel en als ik iets niet goed snap dan ga ik daar niet in investeren. :)>-

Zo barst maar los; wat vinden jullie van Flow Traders, hun beursgang en flitshandel?

Link to comment
Share on other sites

  • 3 months later...

Ten eerste is flow traders geen high frequency trader / flitshandelaar. Het is enigZins zorgwekkend dat de beursgang puur is om te cashen maar ja dat doet bijvoorbeeld de overheid ook met de verkoop van ABN binnenkort. Dus dat is niet geheel vreemd.

Ik kom er straks uitgebreider op terug.

Link to comment
Share on other sites

Flow Traders wordt neergezet als flitshandelaar maar het meeste geld wordt gewoon verdiend met marketmaking. Ze zijn een van de grootste partijen in Europa die ETF's creeren. Bijvoorbeeld voor alle iShares producten zijn ze een van de leading partijen die zorgen voor liquiditeit in deze producten en creeren ook zelf extra aandelen in deze ETF's. Dus @Lasvegasnic pas maar op met de ETF's want grote kans is dat deze van de flitshandelaar vandaan komen :)

Onderstaande tekst komt van de website van Flowtraders. Dit is niet echt in Jip en Janneke taal wat ze hier uitleggen. Het eerste deel is inderdaad de flitshandel, en het tweede deel is het creeren van ETF's, voornamelijk voor institutionele partijen.

Flow Traders is a principal trading firm. We are a leading global technology-enabled liquidity provider specialised in Exchange Traded Products (ETPs). We continuously provide liquidity to the major financial markets. Our sophisticated in-house technology platform enables us to quote prices on many exchanges simultaneously. We also quote bid and ask prices off-exchange to institutional counterparties on request. Robust risk management is at the core of our business, and our risk functions are closely integrated into our platform.

Een heel goed stuk kun je terug lezen op Amsterdamtrader waarin hij zijn twijfels uit over de IPO. Hij geeft hier onder andere ook aan dat Flowtraders geen high frequency huis is. En ook dat dat ook weer het nadeel is omdat Flowtraders maar 1 activiteit heeft, en daardoor het risicovol is om in te beleggen.

Als laatste punt wordt er natuurlijk door de eigenaren nu goed geld gevangen voor hun belang in dit florerende bedrijf. Wisten jullie ook dat een van de eigenaren de lakens deelt met een van de mooiere dames uit Nederland? Gigi Ravelli

968full-gigi-ravelli.jpg

Link to comment
Share on other sites

Vandaag is de dag van de IPO. De dag dat Gigi Ravelli een paar nieuwe schoenen mag kopen ;)

Volgens mij mag ze flink gaan shoppen. Flow Traders is naar de Beurs gegaan voor 34 euro per aandeel en ze zijn gesloten op meer dan 36 euro. Eigenaren zijn p.p. € 89 miljoen rijker geworden. Ook het personeel profiteert mee. Zij hebben aandelen met korting kunnen kopen. 14 euro ipv 34 euro.

Schandalige korting voor 60 medewerkers bij beursgang Flow Traders. Fijn voor het personeel en minder fijn voor de aandeelhouders. Ik lig er niet wakker van want ik heb geen aandelen Flow.

Hoe zou het met onze Gigi afgelopen zijn :))

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Vandaag stukje in het Financieel dagblad:

Flow Traders past absoluut niet in het hft-kader, want het bedrijf voorziet de markt wél van degelijke liquiditeit. Een positie wordt niet proactief aan- of verkocht voor eigen gewin, maar uitgehandeld als onderliggende waarde van een product als bijvoorbeeld een index tracker. Pas als u een order plaatst in zo'n tracker zorgt Flow Traders dat u een prijs krijgt en handelt in de onderliggende waarde om die positie te 'hedgen', oftewel te neutraliseren. Ze nemen geen visie op de markt, houden geen posities aan anders dan het product versus onderliggende waarde. Als u denkt dat de markt harder gaat bewegen kunt u volatiliteit kopen maar volatiliteit daalt in een stijgende beurs. Flow Traders profiteert ook van volume en beweging, maar dan wel in beide richtingen. Flow Traders voorziet in een behoefte en doet dat goed. Een deel van 'de markt' begrijpt blijkbaar niet geheel hoe dit bedrijf werkt.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...

Important Information

"By visiting the Onetime Forum, you agree to our Terms of Use,Privacy Policy and We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.