Jump to content

IMF vraagt Nederland 5 miljard euro extra te schenken aan Griekenland


JackPot

Recommended Posts

Het IMF heeft zojuist Nederland, en de andere lidstaten van de EU, verzocht Griekenland extra te hulp te schieten nu men in dit zware weer verkeert. Een afschrijving van de schulden van 55 miljard, waarvan 5 miljard voor ons kikkerlandje. Daarnaast moet er voor 50 miljard euro extra worden geleend aan Griekenland wat voor Nederland ook neerkomt op ongeveer 5 miljard euro.

Moeten we dit doen om de Grieken te redden, of is het water naar de zee dragen?

Persoonlijk lijkt het me niet meer dan logisch dat leningen die gegeven zijn worden afgeschreven om de Griekse schuldenlast te verlichten. Dat hier hele strenge afspraken over moeten worden gemaakt is wel een extra dat de Grieken moeten slikken. Het beste zou zijn om de regering af te zetten en hier een regering neer te zetten dat niet alleen maar bezig is met vakbondspraktijken.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 months later...

De vraag is of dit gaat om het redden van Griekenland of het redden van de Eurozone. Korte termijn is Griekenland ja, maar lange termijn draait het toch echt vooral om de Eurozone die het zonder noodgrepen niet redt.

Het afzetten van de Griekse regering is weliswaar beter voor de (tijdelijke) rust op de financiƫle markten, maar ten koste van de Europese democratische beginselen. Ik kies dan voor het laatste.

Link to comment
Share on other sites

Dit is pas stuitend:

"Meerdere eurolanden hebben tevergeefs geprobeerd publicatie van het IMF-rapport over Griekenland tegen te houden. In het rapport, dat donderdag verscheen, schrijft het IMF dat een flink deel van de Griekse miljardenschuld zou moeten worden kwijtgescholden."

http://m.telegraaf.nl/dft/nieuws_dft/article/24231216/breek-eurolanden-wilden-imf-rapport-tegenhouden

Link to comment
Share on other sites

Nee, er mag geen stuiver meer die kant op. Het is trekken aan een dood paard. Verder geef je aan dat er extra afspraken gemaakt moeten worden. Dat heeft geen zin, want zoals is gebleken is de griekse regering niet van plan zich te houden aan welke afspraak dan ook.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...