Jump to content

Abonnement op prijsvragen


Nomore

Recommended Posts

Ik lees de laatste dagen wat 'losse flodders' over de gevaren en waarschuwing over het meedoen aan een abonnement service voor prijsvragen. Ik dacht meteen wat moet dit in hemelsnaam voorstellen en kon zo snel ook geen voorbeeld vinden van een dergelijke service. Maar toch waarschuwt de Kansspelautoriteit hiervoor.

Wat is een abonnement op prijsvragen?

U betaalt per maand een bedrag aan een organisatie, die namens u als deelnemer en alle andere deelnemers aan allerlei prijsvragen meedoet. Zij hopen daarmee vele prijzen te winnen, die vervolgens worden verdeeld onder alle deelnemers die een abonnement hebben afgesloten.

Overigens, een ander woord waaronder dit ook bekend staat is ‘prijsvraagservice’. (bron: KSA)

Mag het volgens de wet? Ook hier geeft de KSA haar mening/opinie

Per 1 juli 2010 zijn de artikelen 28 en 29 van de Wet op de kansspelen vervallen en is daarmee de vergunningsplicht voor prijsvragen vervallen. Wie een prijsvraag wint, is overigens nog wel verplicht om kansspelbelasting te betalen. De Belastingdienst kan hierover alle informatie geven.

Een prijsvraag is dus toegestaan zolang deze niet valt onder de definitie van een kansspel, oftewel zolang er geen sprake is van enige kansbepaling en de deelnemer overwegende invloed kan uitoefenen.

Is er iemand hier bekend mee en kan misschien een voorbeeld geven van deze 'service' en hoe weet je of iets dergelijks te vertrouwen is?

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...

Important Information

"By visiting the Onetime Forum, you agree to our Terms of Use,Privacy Policy and We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.