Jump to content

Recreatie woning kopen?


TheGreatOne

Recommended Posts

Een jaar of 20 geleden mijn eerste recreatie woning gekocht in Zwiggelte (1999), nog geen honderd duizend gulden voor betaald, paar jaar in gewoond (en was handig als uitvalbasis op onze lange wereld reis van 1.5 jaar). Verkocht in 2003 voor 67.500€. Daarna een prachtige recreatie woning gekocht in Wateren op het mooie park Hunerwold State voor onder een ton in euro's (2013). Dit was inclusief sauna en solarium (erg luxe woning) daar een klein jaartje gezeten en nog een woning op het park aangekocht voor 80K€ (als investering). Beide woningen ook weer met winst(je) verkocht in 2005. Een van de voordelen is dat je het via de professionele huurorganisatie (nu Hogenboom toen Centre Parcs) kan verhuren voor een rendement van ca. 5% op jaar basis.

Dit is nog steeds zo maar er zijn wel erg veel recreatie woningen en parken bij gekomen afgelopen decennia en beloven allemaal mooie rendementen maar wel met behoorlijke prijsdalingen van dit soort type woningen. Ook in de enorme woning rush die er nu is bleven de reactie woningen heel hard achter. Om de paar maanden check ik altijd even op funda wat ze in mijn buurt doen, pure nostalgie en interesse in deze bijzondere woning markt.

 

Het viel mij de laatste maanden (pre corona) al op dat dit type woningen wel erg goedkoop (relatief) zijn en erg lang te koop staan. Soms zie je een hele lage vraagprijs en die is dan ook snel weg (mensen moeten er dan snel vanaf gok ik zo). Nu zag ik een prachtige woning staan op het park waar ik ooit begonnen ben (Hart van Drenthe) en hierdoor nu ook in het prachtige Drenthe ben gebleven (woon nu gewoon in een nieuwbouw wijk in Assen)

Echter onze dochter gaat ongetwijfeld het ouderlijk huis verlaten in de aankomende jaren dus ben wat actiever op zoek in geval van. De magische driehoek Nederland - Spanje- Las Vegas bevalt mij wel om dit af te wisselen en ondertussen beetje rondrijden in een camper en elk casino in de wereld te bezoeken 🙂 (dromen mag)

 

Nu zag ik een relatief koopje (3e foto) op het Zwiggelterveld van 168K naar 98.500€ en staat al jaren(6) te koop. Prachtig huis om er in te wonen (je mag niet permanent wonen maar wel 50 weken per jaar). Van de week even samen met @MrT naar het park gereden en zijn nu...........

 

Kom er maar in @babboe   interessant of laten schieten, en wat gaat de corona crisis betekenen voor deze handel, omzetten zullen rap dalen en hele zomer al kapot of blijven mensen dadelijk dichtbij huis en wordt dit booming business helemaal als er dadelijk tienduizenden scheidingen zijn en mannen/vrouwen nieuwe tijdelijke relatief goedkope woonruimte zoeken.

 

Roept u maar.

Wateren Hunerwold State.png

Hart van Drenthe.png

Zwiggelte.png

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...

Important Information

"By visiting the Onetime Forum, you agree to our Terms of Use,Privacy Policy and We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.