Spring naar bijdragen

Roulette waardechips of gekleurde jetons


mdg2806

Aanbevolen berichten

Het voordeel van de jetons is dat er geen discussie kan ontstaan over van wie de chips zijn. Er kan namelijk maar één speler tegelijk aan een tafel met een kleur spelen. Pas als deze speler ophoudt kan een andere speler met die kleur spelen. De waarde van de jetons kan per tafel en per kleur verschillen. Alle jetons van dezelfde kleur aan dezelfde tafel hebben dezelfde waarde, deze staat aangegeven bij die tafel. Je kan met jetons van de ene tafel ook niet op een andere tafel spelen (staan symbolen op die per tafel verschillen). Als je ophoudt met spelen, kan je de jetons bij de croupier inwisselen voor waardechips. 

 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

On 6/21/2020 at 1:45 PM, mdg2806 said:

Hallo,

In het casino speel ik roulette met waardechips die ik bij de kassa koop. Nu zie ik ook dat er mensen zijn die geld aan de croupier geven en gekleurde jetons (lees: stukjes) krijgen in een bepaalde kleur.

Wat is het verschil tussen beiden en wat is de waarde van deze gekleurde jetons?

Voor de croupier is het een stuk prettiger wanneer spelers met een "kleurtje" spelen. Op een drukke roulettetafel kunnen aardig wat jetons belanden met een waarde van 5 euro. Onthoudt dan maar eens van wie ze zijn. Ik heb zelfs wel eens, heel stom, zelf vergeten welke jetons ik had neergelegd. Ik wist het gewoon niet meer, het was zo druk aan de tafel.

Mensen gaan soms met waardechips spelen omdat alle kleurtje "op" zijn. Vooral de kleurenchips van 2,50 zijn geliefd. Daar moet je soms lang op wachten. Discussies aan tafel over de eigenaar van bepaalde stukjes zijn niet prettig. Probeer met een kleur te spelen als het kan. En als dat niet kan, onthoud dan goed waar je stukjes liggen 🙂 Overigens kun je bij de croupier ook gewoon waardechips kopen als je daar toch liever mee speelt. Je hoeft niet eerst naar de kassa om waardechips te kopen voor tafelspelen. Dan vraag je gewoon om "cash-vijfjes" of "cash-tientjes" Of om "Lowietjes" als je wilt spelen met chips van 20 euro. En als je lef hebt en heel veel, heel veel geluk hebt bij het spel krijg je van de croupier een "plakje" bij de uitbetaling. (vierkant waardestuk van 1000 Euro, 5000 euro of 10.000 euro)

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Doe mee aan het gesprek

Je kunt nu posten en later registreren. Als je een account hebt, Meld je nu aan om te posten met je account.

Gast
Reageer op deze discussie...

×   Je hebt opgemaakte inhoud geplakt.   Opmaak verwijderen

  Only 75 emoji are allowed.

×   Je link is automatisch geïntegreerd.   In plaats daarvan als link tonen

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Nieuwe aanmaken...