Jump to content

Zwarte maandag 24 augustus 2015


FiftyFifty

Recommended Posts

  • 5 months later...

@cashcow bij wijze van spreken, of for real? D.w.z. kan je er min of meer vanuit gaan dat de verliezen van particulieren beleggers 1 op 1 de winsten van de grote jongens zullen zijn?

Nee, zo bedoel ik het niet. Particulieren hebben het geld en de ballen niet om zo'n scherpe daling uit te zitten, zij verkopen in paniek en die goedkope stukken komen bij de instituten terecht, die hebben het geld en het geduld om de rit uit te zitten en hebben dus voor heel weinig geld prachtige aandelen gekregen.

Link to comment
Share on other sites

Het was een rode maandag. Dikke verliezen voor mij. Procentueel de grootste ooit voor mij in 12 jaar. ;)

Kan er om lachen. De winst van dit jaar is voor mij compleet verdwenen + een deel van vorig jaar. Over de afgelopen jaren nog steeds steady winst.

Heb wel 25% verkocht afgelopen dagen. Deel weg uit de opkomende landen en stukje VS verkocht.

Link to comment
Share on other sites

Heb ergens laatst een artikel gelezen over de olie prijs daarin stond als de olie onder de 40 dollar is dan is het goed mis ergens op de wereld.

En sinds vandaag staat de olie prijs onder de 40 dollar.

Heb dit ook ergens gelezen , volgens mij in het boek "The last Oil Shock " .

De theorie hierachter is dat als de olieprijs langdurig onder de $40 komt, de onconventionele olie ( teerzand, schalie olie en hele dikke olie ) niet meer winstgevend kan worden gewonnen. Gevolg zou zijn dat deze oliewinning dan wordt verlaten.

Daardoor ontstaat dan een urgent olie tekort vele jaren later , omdat de conventionele oliewinning afneemt door de uitputting van bestaande bronnen ( peak oil theorie ) .

Dit alles heeft een ongekende weerslag op de economie .

In dit artikel http://www.marketoracle.co.uk/Article3656.html is er een ingezonden bijdrage van Jwell ( zesde reactie onder het artikel ) waarin wordt beschreven wat er dan kan gebeuren . Dit artikel van Jwell is een bewerking van een lezing van Campbell.

Als je van inktzwarte horror scenario's houdt , dan raad ik je aan dit artikel te lezen !

Link to comment
Share on other sites

Ik ben zelf wel een "believer' over de peak oil theorie. De wereld is zo afhankelijk (nog) van olie en de wereld bevolking groeit en wilt meer en dat moet toch komen uit olie. Ongetwijfeld zullen er prachtige uitvindingen gaan komen om dit te verminderen maar dat is niet even in een paar jaar te realiseren. We trekken met ze allen die hele aarde leeg in een paar honderd jaar tijd, of dit nu de schaarse metalen zijn of olie en dat deze beslissingen zullen de generaties na ons moeten gaan bekopen. Zelfs al in deze generatie staat er veel op het spel. Kijk eens naar India/China en hoe ze daar met het milieu omgaan. We zijn parasieten en moeten eens goed nadenken en acteren om dit een halt toe te roepen. Ik denk dus zelf dat de olie prijs maar een kant op kan gaan, vraag en aanbod en we kunnen het ongetwijfeld nog wel even volhouden maar voordat ik met pensioen ga staat de prijs niet meer genoteerd in dollars maar in iets anders :-)

Link to comment
Share on other sites

Olieprijs kan gewoon maar 1 kant op gaan en dat is omhoog, heel simpel. Uiteindelijk wordt olie gewoon "uitgefaseerd". Milieu is overigens een "luxe-probleempje". Mensen gaan zich druk maken over het milieu als alle primaire behoeften zijn vervult. Als iedereen genoeg te bikken heeft een veilig huis heeft en niet opd e vlucht is om uitgemoord te worden, dan gaan mensen zich druk maken over afval scheiden.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...

Important Information

"By visiting the Onetime Forum, you agree to our Terms of Use,Privacy Policy and We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.