Jump to content

FOMO goed of fout?


Recommended Posts

Het voor/nadeel van de huidige crypto beleggers is dat heel veel mensen geen idee hebben wat ze aan het doen zijn. Maar goed geld kunnen verdienen, verhalen van 100 een 1.000.000 maken zijn er in overvloed en toch ook wel een beetje het gevoel van "meegaan met de tijd" versterken allemaal het FOMO fenomeen. Voor de mensen die wel weten wat ze aan het doen zijn is dit een zegen maar tegelijk ook een vloek. Met al die 'kleine' beleggers is er namelijk steeds meer marktcapaciteit wat de waarde van de munten vergroot.

Het nadeel is dat met name de kleine beleggers bij het minste of geringste verlies heel snel hun geld terugtrekt uit de markt, wat een sneeuwbal effect veroorzaakt. Ditzelfde geld ook voor de pieken, de grootste groep kleine beleggers zit er namelijk niet met geld in voor de lange termijn. Velen weten zelfs niet eens dat er achter vrijwel iedere coin een nieuwe / andere technologie schuilgaat. Laat staan dat de waarde grotendeels gebaseerd is op een speculatie is van het succes van de toekomstige toepassingen van dergelijke software. Dat gezegd hebbende ben ik er persoonlijk van overtuigd dat het nu helemaal nog geen probleem is als je investeerd vanuit de FOMO. Simpelweg omdat ik vermoed dat de aandacht die crypto nu heeft, ervoor zorgt dat er snel (binnen nu en +/- 5 jaar) wetgeving voor gemaakt moet worden. Dit komt dan groot in het nieuws en bij het uitleggen van deze wetgeving wordt zowel de legitimiteit van de coins bevestigd, als ook de normale burger geïnformeerd over wst crypto daadwerkelijk zijn. Deze aandacht en het gedeeltelijk beter begrijpen zal resulteren in een nieuwe FOMO golf welke prijzen nog verder omhoog gaat duwen.

 

Maar daadwerkelijk financieel advies kan ik niet geven, en ondanks dat ikzelf overtuigd ben van bovenstaand, betekend dat niet dat dit is hoe het gaat zijn. Ik heb namelijk (helaas) geen glazen bol...

  • Like 4
Link to comment
Share on other sites

Mooi topic, @Gastheer Funtastic,  

Zie video . Tweede deel gaat over Bitcoin. Vanaf 08:00.  Peter Schiff werd in Nederland bekend door het NPO programma Tegenlicht. Hierin legde hij uit wat er mis was met het financiële systeem in Amerika. Dit was rond 2006.

FOMO is een ingewikkelde psychologische drijfveer bij ons mensen , die achter het willen investeren in " bubbles" , piramides en Ponzi schema's zit. 

Remember de Albanese piramide  " beleggingen " rond 1997.  Iedereen wist dat dit fout zou gaan , maar de drang om mee te doen was voor de Albanezen té  groot , té verleidelijk.  

Bitcoin zal dus gaan crashen. Het is niets waard , het is ook steeds meer technologisch achterhaald. Daarom kwam er destijds " Bitcoin Cash" . De  pechvogel is diegene die laat inkoopt ... en niet meer kan verkopen.

Het ergste is dat de meeste cryptobezitters nu Hodl zijn en zijn gaan geloven dat Bitcoin altijd terug zal veren . Ze zijn als het ware  " verslaafd" geraakt aan het idee van alsmaar stijgende waarde. Peter Shiff legt dit uit in de video. 

Vergis je niet, het kán nog jaren duren , zeker indien de centrale banken geld blijven pompen in de economie ( lees geld lenen super goedkoop en aantrekkelijk maken)....en óók inwoners in armere landen de Bitcoin gaan ontdekken ....

 

Edited by Satellite Boy (see edit history)
  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...

Important Information

"By visiting the Onetime Forum, you agree to our Terms of Use,Privacy Policy and We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.