Jump to content

Carl Icahn voorspelt een beurscrash erger dan 2001 en 2008!


Nomore

Recommended Posts

Een van de grotere hedgefund managers ter wereld voorspelt een beurscrash waarbij de crash van 2001 en 2008 bij in het niet zullen vallen!

Op zijn website heeft hij een film geplaatst van bijna 15 minuten met de passende titel : Danger Ahead .

Zijn hedgefund wordt getypeerd als activistisch waarbij je dus moet denken aan de partijen die ABN Amro hebben opgesplitst, en deze Carl Icahn heeft zelfs Apple op haar knieen gekregen en hij is nog steeds een van de grootste aandeelhouders van Apple. In Juli 2013 heeft hij ook geprobeerd om Dell over te nemen, maar die poging mislukte.

Om zijn impact op de markt te duiden, toen hij aankondigde dat hij een belang had genomen in Apple steeg de koers van Apple met 5%, wat meteen een extra marktwaarde creerde voor Apple van meer dan $25 miljard!

Op dit moment heeft hij ongeveer $200 miljard onder beheer!

Carl Icahn is met name negatief over de bond market, waarbij hij bijvoorbeeld de waardering van high yield obligaties erg hoog vindt zeker als je deze vergelijkt met de waardering van veiligere investment grade bonds. Aandelen zijn ook aan de dure kant vanwege de continue Quantative Easing (QE) die gaande is! Benieuwd hoe jij hierover denkt @fiftyfifty :)

Wat verwachten jullie, is de situatie wereldwijd op dit moment dermate slecht dat we een nieuwe beurskrach gaan meemaken?

Link to comment
Share on other sites

  • 6 months later...

Interessant filmpje. Al ben ik niet met alle vaktermen bekend, de strekking ben ik het helemaal mee eens. Toch ben ik wel benieuwd met welk idee of doel hij dit filmpje gemaakt heeft. Probeert hij hiermee wellicht een bubble collapse te forceren? Gevalletje self fulfilling prophecy?

Bottom line imho: hoe eerder bubbles barsten, hoe beter. Om nóg erger te voorkomen.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...

Important Information

"By visiting the Onetime Forum, you agree to our Terms of Use,Privacy Policy and We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.