Jump to content

Gaat Volkswagen failliet?


JackPot

Recommended Posts

XB3R84t.gif

Iedereen heeft in het nieuws wel meegekregen dat Volkswagen heeft gefraudeerd met de uitstoot van de diesel auto's. Dit betreft nagenoeg alle merken van dit concern, waaronder Audi, Volkswagen, Skoda, Seat, etc.

Vele schadeclaims liggen in het verschiet en Volkswagen heeft gereageerd door een bedrag van ongeveer 10 miljard euro te reserveren en de topman Winterkorn op te laten stappen. De huidige banksaldi en liquiditeiten van Volkswagen zijn voldoende om deze verliezen op te kunnen vangen met een saldo van bijna 20 miljard euro aan cash!

De financiele markten reageerden zeer negatief op al dit nieuws en de koers van Volkswagen is gedaald met bijna 50% wat betekende dat de totale waarde van Volkswagen is gedaald van 100 miljard euro naar nu 50 miljard euro! De financiele markten schatten de kans op default (het niet meer kunnen betalen van je schulden) op bijna 25% ergens in de komende 5 jaar! Ook de rente op nieuwe schulden die het bedrijf maakt is verdubbeld.

https://pbs.twimg.com/media/CQCqqpQW8AEHe7Q.png:large

Wie van de OneTimers heeft een auto uit het wagenpark van Volkswagen en ook nog een diesel? Weerhoudt dit schandaal je om opnieuw een auto van dit concern aan te schaffen?

Ik heb zelf een Audi A4 Diesel en heb geen idee of mijn auto tot de 'fraude-groep' behoort. Maar ik ben dermate tevreden over de auto dat ik niet geloof dat ik ooit nog weg ga van dit merk.

Link to comment
Share on other sites

  • 6 months later...
  • 2 weeks later...
  • 2 weeks later...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...