Jump to content

AEX beurs VS roulette challenge


Recommended Posts

Omdat ik geloof dat de beurs in een bearmarket modus is geraakt , ga ik deze challenge opzetten waarbij ik mijn eigen systeem voor de roulette zal toepassen. Dit is een intuïtief systeem , met een hoog risico . Ik claim geen + EV , maar ik claim wel dat ik een tijdelijke run zal kunnen vinden die mij een paar maanden resultaat zal kunnen geven dat beter zal zijn dan het resultaat van AEX beleggen...

Mijn claim is dat de AEX index procentueel sneller zal dalen dan de Eurobsgame intuitie index.

De prognose ( nu ) is dat de AEX op 15 oktober 390 punten zal hebben . Mijn Eurobsgame bankroll zal dan zijn 3900 Euro.

Dus bankroll = AEX X 10 .

Ik begin op 15 oktober 2015 en zal ongeveer 1 x per week een sessie doen op de automatische roulette in Holland Casino. De challenge eindigt voorlopig op 15 april 2016.

Ik maak gebruik van het Kelly betting criterion waarbij ik 1/ 1000 deel van mijn bankroll op één nummer zal inzetten . Als het nummer wint , verdubbel ik de inzet. De winst die ik maak wordt bij de bankroll opgeteld. Het eventuele verlies wordt van de bankroll afgetrokken.

Ik ben niet van plan om een deel van mijn actie te verkopen . Geen onzuivere motieven . Jullie kunnen erop vertrouwen dat ik een eerlijke berichtgeving zal geven over de standen...

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...
  • 2 weeks later...

En nog 100 € erbij gepint en nu heb ik een bankroll van € 4410, - , zijnde mijn startkapitaal . De Eurobsgame index is dus 4410: 10 = 441 . De AEX staat óók op 441.

Deze challenge is vooral voor mijzelf bedoeld als een oefening in zelf beheersing . Ik heb met mijzelf afgesproken maar één nummer per draai te spelen.

Verwacht dus vooral geen spektakel. Maar misschien wel over een paar jaar als de Eurobsgame index véél sterker is gestegen dan de AEX . ( keep on dreaming @Eurobsgame ) . Ik verwacht namelijk wél een "run " in mijn éne nummer . Ik heb echter geleerd dat de roulette de tijd nodig heeft en ooit 'vanzelf ' in een positieve fluctuatie zal terecht komen . Dat zal dan het moment zijn om de inzetten te verhogen...

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
  • 2 weeks later...

Bedankt voor de reactie @Jackpot . Ik heb bewust veel risico genomen . Hier een excerpt van wat ik hierover schreef op Pokercity. Dit om te laten zien hoe ik er over denk.

Ik heb zeer slecht gerund en heb 1/3 van mijn bankroll moeten prijsgeven. Dat geld is niet definitief weg , maar geïnvesteerd in iets waar ik niet van weet wanneer er ik iets van terug zie. De roulette dus ! Omdat ik zeker weet dat ik ga terugkeren naar dit spel , kan ik nu nog niet zeggen hoe slecht ik heb gerund.

Ik heb natuurlijk zo risicovol mogelijk gespeeld ( 1 nummer ) dus de kans op verlies is ook groot .

In een boek legde een schrijver het zo uit : Je kan de kansverdeling van de roulette vergelijken met een slinger . Bij een even kans spel beweegt de korte slinger gelijkmatig van winst naar verlies en vice versa .

Bij een één nummer spel is de slinger 37 x zo lang . De perioden waarin de slinger zich aan de verliesgevende zijde bevindt , duren langer , ( rond 8 maal langer ) dan de periode waarin de slinger van de even kans zich aan de verliesgevende zijde bevindt.

Aan de andere kant , wanneer de 37 x zo lange slinger zich in de winstgevende zöne terechtkomt , verschijnt je éne nummer keer op keer , soms vele malen achter elkaar ! Soms honderden , of duizenden draaien lang . Dat is het verschil tussen ( riskant ) één nummer spel en de relatief veilige inzet op even kansen.

Ik stop een half jaartje om mijn bankroll weer aan te vullen , en zal opnieuw beginnen aan de AEX vs roulette challenge , maar dan met een andere vermenigvuldigings factor ( omdat ik DAN mijn bankroll aan heb gevuld ) .

Dus komt allemaal goed @Jackpot. Het was een spannende maand en ik ben nu nog niet gereed voor mijn "run " in het spel met 1 nummer .

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...

Important Information

"By visiting the Onetime Forum, you agree to our Terms of Use,Privacy Policy and We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.