Jump to content

Sports betters, let op FC Barcelona


Brunsie

Recommended Posts

Het nieuwe voetbalseizoen is in Catalonië is mineur begonnen. Lionel Messi, misschien wel de beste voetballer ter wereld, heeft FC Barcelona verlaten. Niet omdat hij dat wilde of omdat Barcelona dat wilde, maar omdat het financieel onmogelijk was om de sterspeler langer vast te leggen. 

Het gaat namelijk financieel heel erg slecht met FC Barcelona. De club heeft de afgelopen jaren, zo niet decennia teveel geld uitgegeven om te kunnen wedijveren met de andere topclubs in Europa. Sportief heeft dit succes gebracht, financieel is het een catastrofe geworden. De club moet voldoen aan de strenge richtlijnen van de Spaanse voetbalcompetitie. Het wordt keihard gestraft in wat het financieel wel en niet mag doen. 

Messi was al akkoord gegaan met een salarisverlaging van vijftig procent om maar bij FC Barcelona te kunnen blijven. Lager kon hij niet gaan. Een van de regeltjes van LaLiga is dat een speler die een nieuw contract bij zijn werkgever ondertekent niet minder dan de helft van zijn vorige loon mag verdienen. Messi kan dus ook niet op amateurbasis bij Barcelona gaan spelen. 

En dus komt er na 778 wedstrijden, 672 doelpunten, 305 assists en een prijzenkast waar je u tegen zegt een einde aan de Messi-era in Barcelona. Zijn volgende club is Paris Saint-Germain geworden. 

De vertrekkende superster

Het is interessant om te kijken wat er nu in Barcelona gaat gebeuren. Niet alleen sportief, maar ook vanuit betting oogpunt. Wanneer er een superster vertrekt heeft dat een grote invloed op een elftal en op de resultaten. Een Barcelona zonder Messi betekent ongetwijfeld de komende periode hogere odds bij de bookmaker. Ook de bookmaker weet immers niet hoe het elftal van Ronald Koeman omgaat met de nieuwe situatie. Wanneer FC Barcelona aarzelend aan het nieuwe seizoen begint, stijgen de odds voor de Catalanen bij de bookmaker waarschijnlijk nog meer. Dat is voor een sports better natuurlijk enorm interessant. 

Het verleden leert ons wat dat betreft namelijk twee dingen. Ten eerste heeft het vertrek van een belangrijke speler op de korte termijn altijd invloed op de prestaties van een sportteam. Waar bleven de Chicago Bulls toen Michael Jordan vertrok? Hoeveel Stanley Cups hebben de Edmonton Oilers nog gewonnen toen Wayne Gretzky er vertrok? 

Nu zijn dit voorbeelden uit Amerikaanse competities waarin het niveauverschil tussen de verschillende teams niet bijster groot is. Het vertrek van een sterspeler betekent dat er automatisch een aantal stapjes terug gedaan moeten worden. Het is echter niet zo dat Barcelona zonder Messi een degradatiekandidaat is. 

Johan Cruijff bepaalde in de jaren ‘80 eigenhandig wie er kampioen van Nederland werd. Hij werd het eerst met Ajax, stapte vervolgens na een conflict over naar aartsvijand Feyenoord en behaalde ook daar de landstitel. 

Het succes van Barcelona de laatste jaren was het succes van Messi. Andere sterspelers zoals Neymar, Luis Suarez, Antoine Griezmann en Frenkie de Jong kwamen en gingen, maar Messi bleef. Daardoor bleef het succes. Dat is een factor die Barcelona met een gemankeerde beurs op moet zien te vangen.

De koning is dood, leve de koning

Dat gaat ongetwijfeld lukken. De selectie van de Catalanen vertegenwoordigd nog altijd een transferwaarde van 763 miljoen euro. Barcelona contracteerde met Memphis Depay en Sergio Aguero twee nieuwe aanvallers. Allebei deze spelers hebben bij hun vorige clubs bewezen dat zij het verschil kunnen maken. Dat Aguero tot november uitgeschakeld is met een blessure als voor trainer Ronald Koeman voelen als adding insult to injury. 

Toch loopt er voldoende kwaliteit in Barcelona rond om de meeste competitiewedstrijden winnend af te sluiten. Depay heeft alles in zijn spel om de nieuwe zonnekoning in Camp Nou te worden. Met het vertrek van Messi gaat de ster van Griezmann wellicht weer wat helderder schijnen. Ook heeft de club nog altijd een middenveld om van te watertanden.

De odds van de bookmaker

Toch weten de bookmakers het ook even niet. De odds voor de eerste twee competitiewedstrijden zijn reeds gepubliceerd. Deze zijn met 1.73 voor de thuiswedstrijd tegen Real Sociedad en 1.94 voor de uitwedstrijd tegen Athletic Bilbao minder scherp dan de odds in het vorige seizoen. Wanneer FC Barcelona aarzelend opent, kunnen de odds voor de wedstrijden daarna wel eens over de 2.00 stijgen. Dat is voor FC Barcelona-begrippen erg hoog. Vorig seizoen stond het team van Koeman in wedstrijden tegen de mindere Spaanse goden rond de 1.20 of 1.30 gequoteerd.

Als sports better kun je daar van profiteren. Barcelona gaat vroeger of later weer draaien. Ook zonder Messi. Door strategisch in te zetten op de aankomende wedstrijden van FC Barcelona kun je profiteren van de hogere odds. Een topclub als Barcelona komt net als de Chicago Bulls, wel weer over het vertrek van een sterspeler heen. 

  • Like 3
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...

Important Information

"By visiting the Onetime Forum, you agree to our Terms of Use,Privacy Policy and We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.