Jump to content

Dobbelsteen is de weg kwijt!!


Recommended Posts

Ik gaf commentaar op een disdussie over het gebruik van een RNG bij slotmachines. Op een slotmachine zie je allemaal simbolen verschijnen Geen getal te zien. Je kunt je dus afvragen wat een  random getallen  generator doet in zo een machine. Voor een roulette is het wel helder. In het algemeen heb je te maken met een Random generator en deze wordt bestuurd met een wiskundig algotitme. Dit zijn pseudo  RGs  Deze algoritmes zijn super geheim. Door veel data te verzamelen kunnen je soms wel trends ontdekken. . Met eenvoudige voorbeelden heb  ik aangetoond dat  een simpele RNG van Excel al gemakkelijk te manipuleren is.  Nu ik hier over pupliceer ben ik opeens de weg kwijt. Al mijn opponenten die heilig geloven in pseudo eerlijke Random generators zijn erg naief.

Zeker al 54 jaar geleden heb ik misschien wel de eerste digitale roulette geprogrammeerd op een commodore 64 voor een studentenfeest.  De televisie was de display en het programma werd opgeslagen op een bandrecorder. De getallen werden in kleur in de volgorde van de Franse roulette eindeloos getoond. Door een random tijdsstop stopte het programma en werd het random getal op de televisie getoond. Jammer dat ik nu de weg kwijt ben.

  • Like 1
  • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

Hoi Dobbelsteen,
ik wens je het beste toe met je gezondheid en veel plezier en succes met het spelen van roulette.

Wel een gaaf projectje met die roulettegetallen op een scherm.
Als je dat op een Commodore 64 had geprogrammeerd kan het niet langer dan 40 jaar geleden zijn geweest,
want die stamt uit 1982. https://nl.wikipedia.org/wiki/Commodore_64

 

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

54 is een tikfout . Dit moet 35 jaar geleden geweest zijn. De programmeertaal was een redelijk eenvoudig basic. Elk getal was een zelfstandig programma. Ik kan mij herrineren dat het typ werk veel tijd koste.  Toen het programma af was moest ik het uitproberen om de bugs te repareren. Nadat ik start had ingedrukt was mijn helescherm blauw  en was er niets te zien. Dat was wel schrikken. Na heel wat zoekwerk kwam ik er achter dat ik per ongeluk het heleprogramma in de kleur van de telvisie  werd getoond.  Het programma werkte wel maar er was niets zichtbaar. Herstellen was wel gemakkelijk maar  dat was wel schrikken.

In mijn tijd had je nog geen echte lesprogramma1s. Ik ben een echte autodidact.

  • Like 1
  • Thanks 2
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...