Jump to content

Hoe verloopt beursjaar 2016 voor je


LasVegasNic

Recommended Posts

OneTimers, welkom in de topic: Hoe verloopt beursjaar 2016 voor je?

Hierin kun je alles zetten wat te maken heeft met je beleggingsportefeuille.

Een nieuw beleggingsjaar, dus weer nieuwe kansen op succes!

Eindstanden 2015:

AEX: 441,82

DAX30: 10.592,70

FTSE 100: 6.242,320

Dow Jones: 17.425,030

Nikkei 225: 19.069,07

Euro-US Dollar: 1,086

Hoe was je rendement deze periode? Is de waarde van je portefeuille gezakt of juist gestegen?

Wat waren je toppers of floppers?

Welke aandelen, opties, … heb je gekocht of juist verkocht?

Waarom? Deel hier je informatie, voorkennis!

Wie weet kan ik er van leren of nog beter meeprofiteren.

Vergeet de favoriete citaten van onze Gordon Gekko niet:

The most valuable commodity I know of is information.

I look at a hundred deals a day. I pick one.

Bulls make money. Bears make money. Pigs? They get slaughtered.

Greed is Good

Ik wens een ieder en zeker mezelf, een $ucce$volle beursjaar 2016

Link to comment
Share on other sites

  • 9 months later...

Beursjaar 2015 was er één om zo snel mogelijk te vergeten. Wel heb ik weer wat geleerd dankzij verschillende OneTime-artikelen en postings van @JackPot. Sowieso minder tot geen stock-picking meer in 2016. Misschien een IPO als ik er vertrouwen in heb. Beursgang ABN-AMRO was een klein plusje :-)

Meer balans in mijn beleggingsportefeuille. Meer ETF’s.. Misschien wel Gaming ETF (BJK) ipv mijn losse casino aandelen. Geen idee of er nog andere Gaming, Gambling ETF's zijn.

Voorlopig doe ik niets alleen proberen wat geld te sparen, opzij te zetten om wellicht een keer weer wat te kopen op deze beurs. Niet al mijn geld want ik wil hiervan ook genieten en leven.

Komende tijd ga ik wel Gaming ETF (BJK) monitoren.

Heeft iemand nog een andere ETF's die interessant zou kunnen worden. Ik zet deze dan ook op mijn lijstje om te monitoren.

Link to comment
Share on other sites

Qua kosten en spreiding zou ik voor het Vanguard Global Stock Index Fund gaan. Deze belegt wereldwijd in de 1670 grootste bedrijven volgens de MSCI Index. Tegen lage kosten heb je een goede diversificatie in de portefeuille.

Ik verwacht een moeilijk beursjaar in 2016 met geen hoge rendementen maar wel veel beweeglijkheid. Dus een sterke maag is zeker noodzakelijk. Belangrijkste speerpunten zijn de emerging markets, zet het herstel in Europa door en ook de Brexit staat mogelijk op de agenda.

Berichten over de gaming sector zijn op dit moment wereldwijd niet denderend in Macau waar veel geld is geïnvesteerd maar over Nevada komen wel wat betere berichten naar voren met een omzet die gestegen is met zeven procent afgelopen maand!

Succes allemaal!

Link to comment
Share on other sites

@Jackpot ik kwam de term 'low volatility' ETF's tegen in het artikel "Waarom worden 'low volatility' ETF's zo populair?".

In het artikel staat ook dat:

In de afgelopen perioden van 10 en 15 jaar tot eind september 2015 leverde de MSCI World Minimum Volatility Index op jaarbasis respectievelijk 1,3% en 2,6% meer rendement dan de moederindex, de MSCI World Index.

Wat een keuze allemaal op ETF's gebied :-O

Volgens mij kun je in deze markt waar het alle kanten opvliegt beter 'low volatility' ETF's kiezen of zie ik dit verkeerd?

Link to comment
Share on other sites

De beurs laat vandaag weer een herstel zien maar wel op de dag dat de Baltic Dry Index een laagste koers ooit laat zien. Lees zeker de volledige uitleg over deze indicator

De Baltic Dry Index betekent kort door de bocht of je veel schepen ziet varen in het verre oosten die goederen aan het vervoeren zijn.

Dat het minder gaat in China zie je dus heel goed in deze index.

CDck0ts.gif

Link to comment
Share on other sites

Wat een heftige volatiele beurs week. Deze week dik onder de 400 grens gedoken en uiteindelijk vrijdags gesloten op een stand van 419.28 voor de AEX. Keersen waren hersteld naar het "praatje" van Draghi. Ik ben benieuwd hoelang dit duurt. In het FD staat ook geen goed nieuws "Stroom oliedollars naar financiële markten droogt op" Er wordt weer geen toestroom meer verwacht van de "staatsfondsen" van landen zoals Saoedi-Arabië, Rusland, Qatar, Noorwegen en VAE maar wederom een uitstroom. In 2015 was dit €69 miljard en in 2016 verwachten ze 75 miljard Euro uitstroom op de aandelenmarkt.

Voorlopig kijk ik toe en hoop op betere beurstijden.

Link to comment
Share on other sites

Wat een heftige week weer. Gelukkig dat het vrijdag nog herstelde want anders was het weer een diepte punt. Aex is vrijdag gesloten op 391,86 met een plus van +9,25 (+2,42%). Het had nog anders kunnen aflopen. Berichtgeving in de diverse media is somber. Ik lees horror verhalen en als die uitkomen dan zitten we diep in de shit. Van financiële crises tot meltdown van het financiële wereld en WOIII. Ik ben geen doemdenker maar ik word hier niet vrolijk van :( 

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Enorme rally weer van de beurzen. Het blijft bijzonder dat de media dit veel minder oppikt dan de enorme daling die we hebben meegemaakt. We zijn in enkele weken gestegen van 385 naar nu 438 voor de aex. Dat is dus ongeveer 15% vanaf de low en helaas heb ik mijn posities bij Bux al gesloten op 400 terwijl ik toen al tegen @Brinkers zei dat het koersdoel 440-450 was in dit herstel.

Ik verwacht op dit niveau wat consolidatie tussen de 425-445 om over enkele weken de volgende stap omhoog in te zetten richting een aex van 460-470 voor eind mei

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...

Important Information

"By visiting the Onetime Forum, you agree to our Terms of Use,Privacy Policy and We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.