Jump to content

de onetimer wie of wat de staatsloterij


mars21

Recommended Posts

Wie droomt er niet van een vette prijs winnen in de staatsloterij

Vaak hoor je hier nooit iets over als je vraagt,weet jij iemand die ooit iets gewonnen heeft

Daarom wil ik dit waargebeurde verhaal met jullie delen

Het was in het jaar 1991  boven mijn zaak woonde mevr. Evers een keurig oud dametje van 76

altijd hardt gewerkt samen met haar man  hadden ze een tabak speciaal zaak in de Grotehoutstraat teHaarlem

echter toen man lief kwam te overlijden en de kinderen geen zin in de zaak hadden werd deze verkocht.

Maanden later is zij nog eens langs gegaan om te kijken wat de nieuwe eigenaar er van had gemaakt  .

eenmaal binnen zag zij dat de nieuwe eigenaar lotto en staats loten verkocht  na enig navragen hoe dit dan werkte besloot ze een lot te kopen

dit was heel wat voor mevr Evers wand ze had nog nooit een gulden aan welke vorm van gokken uitgegeven.

En ja hoor prijs en wel de hoofd prijs 100.000 gulden nou dit vond ze wel een leuk spelletje 

ze is de volgende dag terug gegaan en zei tegen de verkoper doet u mij nog maar zo een lot ik vind het wel een leuk spelletje 

en geloof het of niet de trekking die hier na kwam weer fl 100.000 dus als mensen aan mij vragen ken jij iemand die ooit eens wat gewonnen heeft 

zeg ik ja

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Mooi verhaal @mars21  Zelf hebben we kennissen in Bussum die ooit eens de grote Postcodeloterij gewonnen hebben (in gulden tijdperk ruim een miljoen) en mijn vader heeft ooit eens 25.000 gulden gewonnen met de Staatsloterij in een poule op zijn werk. Voor de rest is het karig :-)  Vorig jaar in Groningen Holland Casino zaten we een gokkast te spelen en zagen we dat op een meter afstand de MegaMillions viel bij een echtpaar (200.000e) ze hadden niet het maximale gespeeld maar natuurlijk een geweldige prijs en waren er zeer blij mee.

Link to comment
Share on other sites

Een oude vrouw in het dorp waar ik opgroeide won een leuke prijs in een loterij. Deelde uiteraard een leuk bedrag met haar zonen. Een van deze zonen kocht een Café maar in zijn nieuwe rol als barman werkte hij volgens het "1 voor jou 1 voor mij" principe. Niet heel veel later werd de kroeg gesloten en het geld was op.

Toen mijn moeder zag dat er €71.000,- op haar rekening was gestort heeft ze de bank gebeld om te vragen waarom dat was. De bank heeft haar toen verteld dat ze het afkomstig was van een loterij. Mijn ouders wisten niet eens meer dat ze automatisch meespeelde.

 

  

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Leuk dit, ik vraag me dit weleens af! Ik weet dat een tante van me eens door de postcodeloterij is uitgenodigd om mee te vliegen boven Amsterdam in een Dakota, uiteindelijk bleek toen ze die rondvlucht kregen de postcodeloterij hadden gewonnen, elk lot was 200.000 gulden waard! Het was met een gedeelte van de straat en ze had twee loten dus uiteindelijk 400.000 gulden!

Ik heb als voormalig kok in een restaurant gewerkt en daar was de fooi zo karig dat elke maand een straatje werd gekocht. We hebben op 1 cijfer na bijna 50.000 gulden of euro gewonnen, dat was toch ruim 7.000 de man! Alleen moest een 1 een 2 zijn of iets dergelijks.

Het is trouwens wel een ongelovelijk verhaal zeg, tweemaal achter elkaar een ton winnen!  

Link to comment
Share on other sites

We hebben met onze pool vorig jaar met oud en nieuw 1 miljoen gewonnen op 1 cijfertje na. Dat was echt even zweten om te kijken of @TheGreatOne de nummers goed had overgenomen op het forum. Het blijft natuurlijk een feit dat de Staatsloterij een goudmijn is voor de Nederlandse overheid, zoals de Postcodeloterij voornamelijk een goudmijn is voor de bekende Nederlanders die worden ingehuurd en de eigenaren. Dat er goede doelen mee gesponsord worden is een mooi bijverschijnsel maar het zou veel beter zijn als de deelnemers rechtstreeks de goede doelen sponsoren zodat er niet een vermogen aan de strijkstok blijft hangen.

Link to comment
Share on other sites

In de loterij heb ik nog nooit een fatsoenlijke prijs gewonnen. Wel vind ik het leuk om OneTime groep mee te doen. Meer loten meer kans. Je moet het wel met meer mannen en vrouwen delen maar dit vind ik niet erg, ik zie liever dat iedereen bijv. 25.000 euro krijgt dan 1 persoon 1 miljoen. 25.000 euro is een mooi bedrag. Meer mag altijd  :)

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Tot nu toe is het nog weinig bijzonders met de Staatsloterij en krijg ik weer herinneringen uit de tijd dat ik prive een straatje speelde als abonnement bij deze loterij. Elke maand won ik nagenoeg het minimale wat je kunt winnen, en dat was ook de reden dat ik opgezegd had. 

Misschien is dat ook de reden mede dat er zoveel animo was voor Stichting Loterijverlies?

Link to comment
Share on other sites

Ik kom niet verder dan 100 euro in de Staatsloterij en een bijna Royal Flush bij Caribean Studd, waarbij de boer helaas van de verkeerde flush was (anders 64000 euro). 

In mijn woonplaats kregen postbodes in hun kerstpakket een keer een lot van de postcodeloterij cadeau die ze eerst dienden te activeren om mee te kunnen spelen waarna er een abonnement ging lopen. De meesten deden dit niet (logisch, ik had het denk ik ook niet gedaan), maar het toeval wil dat vervolgens de straatprijs in mijn woonplaats viel en er een iemand was die er een dikke prijs mee won. De mensen die het niet hadden geactiveerd en in de betreffende straat woonden zijn er goed ziek van geweest en boos op de post dat ze zo'n kerstcadeau kregen.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...

Important Information

"By visiting the Onetime Forum, you agree to our Terms of Use,Privacy Policy and We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.