Jump to content

Valt wel mee toch?


Recommended Posts

2 uur geleden zei TheGallant:


Denk in deze tijd een behoorlijk bedrag voor veel gezinnen. Ik vind het persoonlijk niet meevallen.

Op een of andere manier zie ik hier geen gezin bij, maar een individu. Een individu die 't zich kan permitteren om te gokken. En dan vind ik 't meevallen. Dit maandbedrag staat ongeveer gelijk aan één avondje uit eten en daarna de kroeg in. 

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Ik vraag me altijd af wat het nut is van deze onderzoeken, en wat er verder voor consequenties aan moeten liggen. Een extra nuance, het gaat om 153 euro per spel account. Dus niet per gokker. Als een speler 10 accounts heeft, betekent dit gemiddeld dat deze speler 10x 153 euro verliest. 

Wat heeft men aan dit onderzoek? Wil men hiermee een limiet gaan instellen en vanuit de overheid bepalen hoeveel jij mag verliezen met online gokken? Als er een onderzoek komt waarbij elke Nederlander gemiddeld voor 153 euro frikadellen eet per jaar. Dat dit maar 100 euro per jaar mag zijn per persoon?

Ik vind het super goed dat er aandacht is voor verslaving en dat de mogelijkheden beschikbaar zijn voor spelers om hierbij hulp te zoeken. Ook vind ik dat aanbieders zorg moeten dragen om spelers die gevaarlijk gokgedrag vertonen hierop aan te spreken en de juiste weg op sturen. 

Voorheen hadden we een ongereguleerde gokmarkt in Nederland en gebeurde alles in het grijze/zwarte circuit waarbij er zeer beperkt cijfers werden gedeeld over Nederland. Dit circuit is er nu nog steeds overigens, met veelal een beter aanbod dan in Nederland voor de spelers. 

De betutteling in Nederland moet ook grenzen hebben. Laat de bevolking zelf kiezen wat ze met hun geld doen. Net zoals met alcohol en tabak zit er op gokken indirect ook een accijns (KSB) om het minder aantrekkelijk te maken. Maar weet ook wanneer je hier moet stoppen. 

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Zo'n algemeen getal kun je eigenlijk weinig mee. De ene persoon zal er voor een paar tientjes spelen, een ander kan zich wellicht niet inhouden en verliest duizenden euro's die eigenlijk bedoeld waren voor de energierekening. Maar een gemiddeld verlies zegt niks. Ik vind de nieuwswaarde dus vrij minimaal, maar goed, AD schrijft ook voornamelijk artikelen met als enige doel lezers te trekken (en dus inkomsten uit advertenties) in plaats van dat het nog echt objectieve berichtgeving draait.

Link to comment
Share on other sites

De Speld zou melden dat er in opdracht van de KSA een onderzoek was gedaan met conclusie dat de KSA zichzelf wegens succes mag opheffen.
In dezelfde rubriek: "Oud-politici die betrokken is bij het ontstaan van de nieuwe kansspelwet, zit vervolgens na het in werking treden van de wet als bestuurder bij een belangenbehartiger (ordinaire lobby) voor online casino's."
  • Like 1
  • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...