Jump to content

De Valsspeler in Las Vegas


DeValsspeler

Recommended Posts

Donderdag 10 maart om 6 uur opgestaan om de reis naar Las Vegas te beginnen. Op Schiphol is het lot mij al gunstig gezind: ik speel kiet op de videopoker in Holland Casino maar krijg wel gratis thee en weet ook één van de zonnebrillen uit een vitrine gratis mee te krijgen. De eerste winst is dus binnen.

Inchecken en de vlucht naar Chicago gaat voorspoedig. De douanedame daar ziet echter niet in dat je daadwerkelijk twee weken op vakantie naar Vegas kan gaan en stuurt mij door naar een rijtje mensen waarvan je meteen al weet, die gaan een extra controle krijgen. Ik ben daar gelukkig snel aan de beurt en de douaneambtenaar daar snapt het gelukkig wel en binnen een minuut stuurt hij me al weer door.

Mijn carryon tas wordt natuurlijk ook extra gecontroleerd en bij het openen van een doos met kaartspellen springt er een sponsbal uit. De dame vraagt of ik goochelaar ben en ik antwoord: 'yes and you're lucky that wasn't a rabbit'.

Kon ze gelukkig wel om lachen.

De vervolgvlucht heeft een half uurtje vertraging. Ik heb een window seat en lang komen er geen mensen in de twee stoelen naast mij zitten. Ik hoop al op een lekker ruime plaats als ik in de verte een groot gevaarte door het gangpad zie waggelen. De rungood op Schiphol wordt hier helaas niet voortgezet en ze stopt bij mijn rij. Gelukkig zie ik opeens een klein ventje achter haar staan die duidelijk bij haar hoort. Gelukkig, ze laat hem natuurlijk in het midden zitten zodat haar overtollige kwabben lekker in het gangpad kunnen hangen. Nee hoor, ze schuift als eerste het rijtje stoelen in om ook een flink gedeelte van mijn stoel in beslag te nemen. De rest van de vlucht kon ik de bediening van het tv schermpje in de armleuning niet gebruiken zonder haar te kietelen.

Gelukkig was het een korte vlucht en heb ik nog even geslapen. Bij het zien van de strip was het ongemak natuurlijk ook al gauw vergeten.

Link to comment
Share on other sites

  • 11 months later...

Een vriend van mij was al in Vegas dus ik werd keurig opgehaald van het vliegveld. Inchecken in het Luxor was dus ook al gebeurd en we konden gauw een rondje doen over de strip. Hij is geen gokker dus alleen maar wat rondgelopen en bijgepraat. Ook redelijk op tijd naar bed gegaan.

Vrijdag mijn $50 freeplay van myvegas opgehaald en dat om kunnen zetten naar 32 echte dollars. Daarna zijn we naar het Atomic Research Museum geweest. Gedeeltelijk interessant, voor het andere gedeelte was ik denk ik nog te moe. De rest van de dag in het zwembad gelegen, een beetje roulette gespeeld en mijn vriend videopoker geleerd.

Link to comment
Share on other sites

Op zaterdag rustig aan uitgecheckt en vertrokken richting grand Canyon. We waren er net voor donker, dus nog gauw even een fotootje gemaakt.

De volgende dag vroeg opgestaan om dan de zonsopgang maar mee te maken. Daar een beetje rondgelopen en foto's gemaakt, maar toch al redelijk snel weer vertrokken. Ik had verwacht dat het indrukwekkender zou zijn.

Weer terug in Vegas ingecheckt in Monte Carlo en 's avonds naar downtown gegaan. Daar mijn reisgenoot blackjack geleerd en aan het eind van de avond moest ik hem zelfs van de tafel trekken.

Maandag voor we uit het Monte Carlo vertrokken nog gauw een paar draaien roulette gespeeld en $ 36 gewonnen, vervolgens met @TheGreatOne en @JackPot in Green Valley Ranch geluncht. Van hun craps leren spelen en $25 gewonnen. Later zelf nog even videopoker gespeeld en ook daar $25 gewonnen.

Vervolgens mijn reisgenoot naar het vliegveld gebracht en zelf doorgereden naar een optreden. Er waren zo'n 75 mensen en ik heb eerst rondgelopen met wat close-up trucs. Daarna mijn valsspeelact gedaan. Leuk om die in Las Vegas te mogen doen. Ze hadden een beamer met scherm zodat iedereen het goed kon zien. Afgesloten met een nieuwe act die gelukkig redelijk goed ging.

Ik was vooral erg tevreden met mijn improvisaties op opmerkingen uit de zaal. In een andere taal blijft dat toch lastig, maar in dit geval kwamen daar de beste grappen uit voort.

Als het een beetje meezit, wordt ik door dezelfde man weer geboekt in juni. Moet ik weer naar Vegas. Vervelend. :-)

Link to comment
Share on other sites

Nee, helaas geen foto of video van mijn optreden.

Dinsdagochtend een netwerkclub bezocht van de man die mij voor het optreden had geboekt. Kans is aanwezig dat hij me in juni weer wil boeken.

Daarna wat videopoker en slots gespeeld wat niet best ging. Totaal -$170.

's Avonds eindelijk wat gepokerd in Green Valley Ranch. Lang geleden dat ik live gepokerd heb dus was een beetje voorzichtig zoals denk ik in de volgende handen te zien is.

Eerste uur was niet veel bijzonders tot ik een set flopte met 66 op J63 flop met twee schoppen. Ik bet 5 in een 8 pot en de volgende persoon raist naar 15. Één caller, een fold en ik call. Ik denk dat ik hier moet raisen, maar weet niet zeker of dat echt een must is of dat calken en checkraisen op een niet-schoppen turn ook acceptabel is.

Turn is geen schoppen, ik check, raiser bet all-in voor iets meer dan de pot en de derde speler fold. Ik call uiteraard en win van 22.

De volgende hand krijg ik weer zessen en we een flop van 457 met twee harten 6-way. Ik zit in EP en bet 10 en alleen één van de blinden called. Turn is een offsuit 2 en ik bet halve pot. Hij called. Rivier is de hartenaas en hij bet en ik fold. Ik denk dat ik meer had moeten betten op de turn aangezien hij al had laten zien wel van draws te houden. Resultaat was wellicht hetzelfde geweest.

Een of twee handen later krijg ik J2 in de BB en we zien met zijn negenen een J32 regenboog flop. Ik bet 15 en dezelfde kerel als in de vorige hand called. Turn is een 7 en hij called mijn 30 bet. River is een 9 en ik check. Ik denk dat ik hier moet betten, wat denken jullie?

Na een paar saaie rondjes hou ik het voor gezien met een winst van $110. Ik win nog 20 met videopoker en sta nu -$40 voor de trip.

Link to comment
Share on other sites

Woensdag gespendeerd aan het bezoeken van drie verschillende netwerkclubs. Hier kwamen verschillende mogelijkheden voor optredens uit voor deze trip of voor in juni.

Tussendoor wat videopoker gespeeld, wat niet best ging. -$50.

Bij Excalibur geweest en 2-6 spread limitt met @SubAqua gespeeld. Zo ongeveer elke hand waarmee ik de turn zag gewonnen. Nog steeds maar $24 winst, dus dat schiet niet echt op.

's Avonds nog weer videopoker gespeeld, wat nu wel mooi ging. Eerste hand meteen five of a kind, paar handen later een royal flush met tweeën en een paar handen later weer. De $50 van eerder op de dag weer terug gewonnen.

Ook naar Hooters geweest. Players card opgehaald voor een $5 matchplay. Ik had nog coupons for $10 matchplay en $10 free slotplay als je $10 hebt gespeeld. De $5 op $10 ingezet op rood. De eerste gewonnen en de tweede verloren voor een netto resultaat van 0. Met de free slotplay $8.50 gewonnen.

Nog maar $7,50 verlies voor de trip.

Link to comment
Share on other sites

Donderdagochtend het laatste netwerkbezoek van deze week afgelegd. Ook hier weer goede contacten opgedaan.

Daarna naar GVR gereden om een goedkoop ochtend toernooitje te pokeren. Helaas hadden ze die niet dus maar weer videopoker gespeeld. Ging in het begin niet best, langzaamaan naar beneden tot ongeveer 50 verlies. Toen ging het beter en kwam ik op 30 winst. Vervolgens terug naar breakeven om daar een tijdje omheen te hangen tot gebeurde wat je op de foto ziet.

Nog even doorgespeeld en uiteindelijk met 250 winst gestopt.

Dit gevierd door 20 in een slotmachine te gooien. Ben normaal niet zo van de slots maar deze zag er wel mooi uit: Alladin 3D.

De 3D effecten waren erg mooi en het helpt als je bijna meteen freespins krijgt. Hiermee 20 gewonnen enig even doorgespeeld om uiteindelijk met 10 winst te eindigen.

Nu dus zo'n 250 winst voor de trip.

's Middags ingecheckt op mijn nieuwe locatie, ook weer via airbnb. Aardige man waar ik drie dagen bij in huis woon. Een tukje gedaan en toen naar The Olive gereden voor mijn optreden in Wonderground. Door wat wijzigen kon ik mijn act twee keer laten zien in plaats van éen keer, wat altijd fijn is als je nieuwe dingen uitprobeert.

Het ging helaas niet zo soepel als maandag. Paar kleine foutjes die ik gelukkig wel kon oplossen en het publiek vond het allemaal nog steeds leuk.

Verder leuke gesprekken gehad met een paar locals en verschillende goochelaars. Misschien dat ik deze dagen nog met één van hen mee kan om op te treden op Freemont Street.

Link to comment
Share on other sites

Lag om 2 uur op bed maar was om 7 uur al weer wakker. Beetje tijd gedood met schrijven van stukjes en op een gegeven moment maar naar GVR gegaan om videopoker te spelen. Begon goed met 20 winst maar stond daarna al gauw op 80 verlies. Toen weer omhoog naar slechts 30 verlies en vervolgens weer terug naar beneden. Was bijna door de 100 heen die ik er in had gestopt toen ik wederom vier tweeën hitte. Eventjes doorgespeeld nog en gestopt op 150 winst.

Daarna met een groep goochelaars geluncht, na afloop was er een Q&A met Johnny Thompson, een van de beste goochelaars van de laatste 50 jaar.

Toen weer terug naar GVR voor videopoker. De 6 machines die meer dan 100% betalen waren bezet, dus even gauw een Facebook post gemaakt over mijn hit van vanochtend en dat het wel tof zou zijn als ik nu dan een Royal Flush zou hitten. Toen ik hiermee klaar was stond er net iemand op en kon ik zijn plaats innemen. Nog geen vijf minuten later hit ik inderdaad de Royal Flush. Nu dus flink up voor de trip.

Link to comment
Share on other sitesLag om 2 uur op bed maar was om 7 uur al weer wakker. Beetje tijd gedood met schrijven van stukjes en op een gegeven moment maar naar GVR gegaan om videopoker te spelen. Begon goed met 20 winst maar stond daarna al gauw op 80 verlies. Toen weer omhoog naar slechts 30 verlies en vervolgens weer terug naar beneden. Was bijna door de 100 heen die ik er in had gestopt toen ik wederom vier tweeën hitte. Eventjes doorgespeeld nog en gestopt op 150 winst.Daarna met een groep goochelaars geluncht, na afloop was er een Q&A met Johnny Thompson, een van de beste goochelaars van de laatste 50 jaar.Toen weer terug naar GVR voor videopoker. De 6 machines die meer dan 100% betalen waren bezet, dus even gauw een Facebook post gemaakt over mijn hit van vanochtend en dat het wel tof zou zijn als ik nu dan een Royal Flush zou hitten. Toen ik hiermee klaar was stond er net iemand op en kon ik zijn plaats innemen. Nog geen vijf minuten later hit ik inderdaad de Royal Flush. Nu dus flink up voor de trip.

3ag00f2uv95g.jpg

Link to comment
Share on other sites

Waarom denk je dat die machines niet bestaan?

Ten eerste staat er groot op dat ze meer dan 100% betalen, het lijkt me dat dat niet zo mogen als dat niet zou zou zijn. Let ook op de kleine lettertjes 'with perfect strategy'. Je moet echt perfecte strategy spelen wil het zo zijn. De meeste mensen zullen dat niet doen.

Daarnaast kun je op wizzardofodds precies zien wat het uitbetalingspercentage is voor die strategie en wat die strategie is. Videopoker is wat dat betreft makkelijk te berekenen. Het lijkt me sterk dat hij daar fouten in heeft gemaakt.

Op http://www.vpfree2.com kun je zien waar al deze kasten in Vegas staan en je ziet dat ze alleen in locals casino's buiten de strip staan. Ze worden dus puur gebruikt als lokkertje.

Kijk je bijvoorbeeld op http://www.vpfree2.com/casino/green-valley-resort-spa-casino dan zie je dat ze daar vier soorten hebben die meer dan 100% betalen, waarvan drie er echt minimaal boven zitten. Alleen deuces wild lijkt de moeite waard. De strategie daarvoor is nou net weer wat minder intuïtief dan voor jacks or better en fouten zijn dus snel gemaakt. Ik heb niet voor niets een kaartje mee om af en toe even te spieken. :-)

Link to comment
Share on other sites

Ik kan bevestigen dat wat @devalsspeler zegt , waar is.

Video poker is heel groot in Las Vegas. Op bepaalde machines kan je , met een perfecte strategie , en een perfecte bankroll management , +EV spelen . Dat zijn de machines die 6 punten geven op een flush en 9 op een full house .

Bijna niemand doet dit + EV proberen te spelen  , want je mag geen fouten maken , moet de beslissingen die +EV zijn uit je hoofd leren , en dan nog kan je zwaar verliezen , als bijvoorbeeld de Royal Flush niet komt ( jaren lang ) .

Dat is het rotte van dergelijke + EV situaties , ze zijn wel + EV , maar je hebt er niets aan met een te kleine bankroll of met te weinig tijd voorhanden.

De kans dat een Royal flush niet komt is zó groot , dat je hier beter dus geen risico mee kan lopen .

Ik had zelf de ervaring op een - EV spel , bingo 20 + 2 ballen . Binnen 1/2 jaar viel twee maal de Jackpot met een inzet van fl . 2,50 met 8 nummers en alle 8 vielen . In totaal had ik fl . 7400 gewonnen (  guldens dus , 2 jackpots van fl.5000 en - 2600 tussen de jackpots in ) .

Jaren doorgespeeld , nooit meer 8 nummers allemaal gevallen . Zeer diep terug verloren . Je bent gewaarschuwd @Youknowtoch .

Stel dat de 8 van de 8 op de bingo gelijk staat qua winkansen met de Royal Flush op video poker . Dan zou je zomaar failliet kunnen gaan op een + EV spel als hij nooit valt !

Link to comment
Share on other sites

Die bestaan wel! Zijn genoeg topics over te vinden. Probleem is niemand speelt ze perfect, waardoor casino longterm nog steeds wint. Daarnaast wordt de playerscard vaak niet geaccepteerd. Heeft dus geen nut voor comps. Variance op deze kasten is ook vaak hoog.

Mooie jupdates om te lezen.

Zelf ook best veel videopoker gespeeld. Ook met een lijstje, maar geen 100% kasten. Wel in orleans, gold coast, downtown de 99%+ kasten. Beste hit was triple play DDB 4azen met goede kicker op alle lijnen. 

Link to comment
Share on other sites

Vandaag wilde ik nog even met @TheGreatOne en @JackPot mee. Op naar de Harrahs dus maar niet voor ik even videopoker in GVR heb gespeeld. Twintig minuutjes bezig denk ik toen ik voor de derde keer deze week vier tweeën hitte. Mooi werk!

Snel daarna richting harrahs gegaan en in verschillende casino's een gokje gewaagd. Helaas was de roulette en craps ons niet gunstig gezind.

Terug in de harrahs op de rouletteautomaat mijn eigen systeempje gespeeld wat goed begon tot het fout gaat zoals bij elk Martingale systeem. Op een gegeven moment nog $7 over van de 100 en alles op één numner gezet. Nu zijn @TheGreatOne en @JackPot beide fan van 17, onze serveerster bij de lunch noemde 17 en ik had een berichtje van een vriend dat 17 mij geluk zou brengen. Nu speel ik zelf nooit 17 en doet bovenstaande mij helemaal niets, maar je moet toch een nummer kiezen en als 17 dan wel valt heb je er ook nog een mooi verhaal bij.......

...... En hij viel!

Alle verlies van de middag weer terug verdiend. Voor @TheGreatOne was het helaas al te laat en voor @JackPot niet genoeg. Desondanks hebben ze volgens mij een prachtige week gehad. Goede vlucht!

Link to comment
Share on other sites

Thanks @DeValsspeler we probeerden vandaag een HILLIROELETTE te doen a la de gebroeders @Hillichance en @ROELETTE maar helaas kwam er vandaag nog een 700 dollar extra verlies bij. Financieel een minder geslaagde trip, maar van geld word je nooit gelukkig, dus we stappen gewoon met een grote glimlach op het vliegtuig om over een jaar lekker een weekje naar Laughlin te gaan.

Veel succes nog @DeValsspeler !

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...

Important Information

"By visiting the Onetime Forum, you agree to our Terms of Use,Privacy Policy and We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.