Jump to content

Keuze (staatsloterij)


ROELETTE

Recommended Posts

  • 10 months later...

Elke maand 10.000, de reden is namelijk dan kun je lekker leven maar ga je geen extreem gekke dingen doen. Als jij opeens 3.6 miljoen hebt kun je misschien de wilde niet aan en ben je het over 5 jaar kwijt. Met elke maand 10.000 bescherm je jezelf hier tegen. En met 10.000 elke maand kun je ook stoppen met werken.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Mijn keuze zou zijn voor geld nu. Er is overigens geen 1 procent rente op spaarrekening te krijgen @TheMikeyx op dit moment. Daarnaast betaal ne vermogensrendementsheffing van 1.2 procent dus je vermogen blijft op de bank niet in stand. Tot slot inflatie, dus je verliest op dit moment zo'n drie procent van het geld per jaar zonder iets uit te geven. Ook wel de linkse overdracht van het vermogen van de rijkem naar de armen. 

Link to comment
Share on other sites

Ik zou de 2.2 miljoen pakken, ook al lijkt dat 1,4 miljoen minder. Ik stop het liever zelf in beleggingen, bakstenen en deposito's, dan dat Staatsloterij dat voor mij foet. Wat als er een liquiditeitsprobleem ontstaat bij de loterij? Risico dat je je geld niet meer gaat krijgen?

Keuze gebaseerd op twee van m'n levenswijsheden (werd door vrienden zelfs in de kroeg gehanteerd toenze 15-18 waren): pakken wat je pakken kan... en hebben is hebben, krijgen de kunst...

Link to comment
Share on other sites

Die aanname is te makkelijk @TheMikeyx, de overheid kan niet overal in voorzien. Idem met het geld op de bank zetten en het deposito garantie stelsel. Overheden garanderen het, maar tot het moment dat een event zal gebeuren en overheden het niet meer kunnen betalen. Zo was 2008 een moment dat ook overheden op wankelen stonden en hebben de centrale banken ons gered.

Maar vooruit, back to topic :)

Link to comment
Share on other sites

> @JackPot zei:

> Die aanname is te makkelijk TheMikeyx, de overheid kan niet overal in voorzien. Idem met het geld op de bank zetten en het deposito garantie stelsel. Overheden garanderen het, maar tot het moment dat een event zal gebeuren en overheden het niet meer kunnen betalen. Zo was 2008 een moment dat ook overheden op wankelen stonden en hebben de centrale banken ons gered.

> Maar vooruit, back to topic :)

Pensioenen zijn ook zo'n mooi voorbeeld... Gegarandeerd geld voor na je pensioen. Totdat het even niet meer betaalbaar is volgens wat dekkingsgraden en rekenrentes... @TheMikeyx

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
  • 3 weeks later...
  • 1 year later...
  • 1 month later...

Hoe zit t eigenlijk met de belasting? Betaal je dat per jaar, per maand of als je t wint in eens... anders kan dat een probleem worden als je voor 3.6 miljoen belasting moet betalen en slechts 10k per maand krijgt. Daarnaast benieuwd of t tarief wordt vastgesteld of ‘ meegroeit’. Nu gaat t tarief bijv. Omhoog, zou dit normaal inhouden dat je maandelijks geen 8100€ krijgt maar 7990? 

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...

Important Information

"By visiting the Onetime Forum, you agree to our Terms of Use,Privacy Policy and We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.