Jump to content

Eenvoudig Bitcoins aanschaffen


TheGallant

Recommended Posts

Eenvoudig Bitcoins aanschaffen? De vraag wordt vaak gesteld. En waar het eerst wellicht ietwat lastig is, kom je er later wel achter dat het niet zo moeilijk is. Om in dit avontuur te stappen moet je een aantal stappen doorlopen: als je deze stappen volgt moet het goed komen.

1. Start met het aanmaken van een Bitcoin wallet: dit is een digitale portemonnee die is beveiligd met een wachtwoord en een portemonnee-ID. Het wachtwoord en portemonnee-ID moeten uiterst zorgvuldig worden bewaard. Deze zijn geheim! Bewaar ze op een briefje en leg deze thuis in een kluis. De Bitcoin wallet kun je aanmaken via: https://blockchain.info/wallet/#/signup Doorloop daar de stappen en bewaar alles goed. Als je dit hebt gedaan, log je in via: https://blockchain.info/nl/wallet/#/login

2. Log in bij Blockchain en ga naar het dashboard. Daar kun je je eigen Bitcoin-adres vinden door naar 'ontvangen' te gaan (staat onder 'be your own bank'). Het kan zijn dat dit adres nog gemaakt moet worden, volg dan de stappen. Het adres is jouw eigen Bitcoin-rekeningnummer. Die gebruik je om Bitcoins op te laten storten. De volgende stap is dan ook het kopen van Bitcoins.

3. Je kunt Bitcoins kopen via bijvoorbeeld Litebit (veilig en betrouwbaar, zie onze review). Ga naar de website van Litebit  en daar zie je al dat je via iDEAL Bitcoins kunt kopen. Je hoeft geen hele Bitcoin te kopen: je kiest het bedrag dat je uit wilt geven. Dit wordt automatisch omgerekend naar Bitcoin(s). Bij hogere bedragen moet jouw rekeningnummer (bank) worden geverifieerd. Wellicht is het verstandig eerst klein te beginnen, mocht het fout gaan (kan niet me deze beschrijving, maar toch). Tijdens de aankoop geef je je Bitcoin-adres op (zie stap hiervoor). Naar dit adres wordt het verzonden. 

4. Van de aankoop tot het ontvangen van Bitcoin(s) kan enige tijd tussen zitten. Wacht hier dan ook rustig op en raak niet in paniek wanneer het iets langer duurt. Uiteindelijk komen ze er vanzelf te staan. 

5. Wanneer je ze in je Blockchain account hebt staan, kun je ze daar laten. Ze staan hier veilig en betrouwbaar. Overigens is er een methode die nog veiliger is, maar dat kan altijd nog (offline wallet).

6. Stel je wilt jouw Bitcoins op ten duur verkopen, kan dit vanuit blockchain, door op 'verkoop Bitcoin(s)' te drukken.

7. Stel dat je andere cryptovaluta (Ripple, Monero, etc) wilt aanschaffen, dan heb je een account nodig op bijvoorbeeld Bittrex. Dit is een handelsplaats voor munten. Hier kun je jouw Bitcoins naar sturen. In het geval van Bittrex maak je een account aan (eenvoudig). Vervolgens:

8. Ga naar wallets, bekijk waar Bitcoin staat. Voor Bitcoin staat een plus en een min. Klik op + (plus). Wanneer je daar op druk zie je het adres waar je jouw Bitcoins vanaf Blockchain naartoe kunt zenden. 

9. Ga naar Blockchain en klik op verzenden van Bitcoins (hier voor je het bovenstaande adres van Bittrex in). Hier gaat ook weer enige tijd overheen. Op een gegeven moment zie je dat jouw Bitcoins zijn gearriveerd. Vanaf dit moment kun je andere munten aanschaffen binnen Bittrex.

10. Een andere cryptomunt kun je aanschaffen door te klikken op de gewenste munt (onder kolom symbol). Je klikt dus op de blauwe link van het symbool. Vervolgens komt alles in beeld vwb de munt. Deze kun je aanschaffen door naar Trading/buy te gaan, onderin beeld. Hier geef je het aantal stuks op dat je van de desbetreffende munt wilt kopen bij (units), vervolgens de gewenste prijs in Bitcoin(s) en dan druk je op buy. Het ligt even aan de schommeling van de prijs of hij ze aankoopt, maar dit zie je wel gebeuren, of niet. Als je gebruik wilt maken van de laatst bekende prijs, klik je bij 'bid' op 'price' en vervolgens last. Speel hier een beetje mee om het te ontdekken.

Als het is gelukt, ben je in het trotse bezit van een andere cryptomunt dan Bitcoin. Je kunt dit laten staan op de exchange of je maakt voor de desbetreffende munt een digitale wallet aan. De site van de desbetreffende munt kan je hier wegwijs in maken. Het is altijd veiliger om de munten in een digitale wallet of hardcase wallet (offline wallet) te bewaren, dan op de exchange zelf. Wanneer je wel de munten laat staan op de exchange is mijn advies om het account te beschermen middels een 2-step verificatie (zie instellingen).

Het aanschaffen van Bitcoins valt best mee, toch?

Een andere optie is om te handelen in bitcoins via een CFD-broker zoals Plus 500.

 

Bij vragen, even hieronder vermelden

  • Like 3
  • Thanks 3
Link to comment
Share on other sites

Maanden geleden een poging gedaan om dit uit te proberen en inmiddels is mijn €10 mooi verdrievoudigd. :) Toch wat vragen:

Het lijkt er op dat je Bitcoin ook op blockchain.info zelf kan kopen. Waarom dan nog ergens anders kopen als je daar zojuist een account hebt aangemaakt?

Toen ik mijn coins van blockchain naar kraken (vergelijkbaar met bitttrex neem ik aan) stuurde, kon ik kiezen voor verschillende fees. Als echte hollander koos ik natuurlijk voor de laagste fee. Het duurde vervolgens meerdere dagen voor het eindelijk op kraken stond. Gaat het sneller als je een hogere fee kiest? Hoe zit dat precies?

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

32 minuten geleden zei DeValsspeler:

Maanden geleden een poging gedaan om dit uit te proberen en inmiddels is mijn €10 mooi verdrievoudigd. :) Toch wat vragen:

Het lijkt er op dat je bitcoin ook op blockchain.info zelf kan kopen. Waarom dan nog ergens anders kopen als je daar zojuist een account hebt aangemaakt?

Toen ik mijn coins van blockchain naar kraken (vergelijkbaar met bitttrex neem ik aan) stuurde, kon ik kiezen voor verschillende fees. Als echte hollander koos ik natuurlijk voor de laagste fee. Het duurde vervolgens meerdere dagen voor het eindelijk op kraken stond. Gaat het sneller als je een hogere fee kiest? Hoe zit dat precies?

Hi @DeValsspeler: Ik heb destijds ook vanuit Blockchain aangeschaft, maar zag dat dit de laatste keer niet lukte. Mijn creditkaart werd niet ondersteund. Wellicht dat het via een overboeking wel lukt, maar dit duurt 2-3 dagen. Vandaar dat ik naar Bitonic verwijs (sneller)

Tot slot: bij het kiezen van een hogere fee schijnt het sneller te kunnen inderdaad. Zelf zou ik hier niet voor kiezen (Nederlander)

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Vandaag een top 10 geschreven over dé cryptovaluta van 2018. Daarin staat mijn favoriet Ethos vermeldt en natuurlijk Bitcoin zelf. Ik vind het een fascinerende wereld en ik hoop net als de rest van de wereld die ene Onetimer te hitten. Wil mezelf binnenkort ook verder verdiepen in het handelen in bitcoins via een CFD-broker zoals Plus 500. Tot die tijd blijf ik alle muntjes en ICO's volgen. 

@DeValsspeler Gaat inderdaad snel via Bitonic, voor mij geen andere meer!

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

📣 OneTime heeft een mooie actie kunnen regelen met bitvavo! 📣


Nieuwe leden kunnen gedurende 7 dagen gratis cryptovaluta verhandelen (over de eerste €1000 aan transactie kosten hoef je NIETS te betalen!). 


👉 De actie loopt van 15 t/m 29 april (12:30). Mis deze kans niet en meld je aan via onderstaande link om te kunnen profiteren!

Aanmelden kan via deze link: >> https://www.onetime.nl/go/bitvavo <<

💡Voor uitleg over bitvavo kun je deze link volgen: https://www.onetime.nl/cryptogeld/exchanges/bitvavo

Link to comment
Share on other sites

Zojuist zei piet:

IMG-20190106-WA0001.jpg

Hier een wallet van bijna 2 miljoen Dollar😃😂.Dit is de Wallet van John McAffee een week of 7 geleden.Ik kreeg die van hem via Whatsapp...Een week later verloor hij 42000 Dollar met Etherium.Ik twijfelde eerst of hij de echte JohnMcAffee was,totdat hij mij via een videochat benaderde..Schrok me rot😁.Zulke mensen spreek je niet elke dag😃

  • Haha 1
Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...