Jump to content

Hoe betrouwbaar is Bitfinex?


JackPot

Recommended Posts

Ik heb, samen ook met de andere cryptoboys @TheGreatOne en @FiftyFifty, een serieus deel van onze portefeuille bij Bitfinex liggen. Met name onze positie in MIOTA ligt daar en die stijgt als een dolle. Het ligt nu bij een online exchange en hoe betrouwbaar is dit als het om serieus geld begint te gaan.

Ik las zojuist een bericht dat https://www.onetime.nl/forum/forum/79-bitfinex/Bitfinex aangevallen is via een DDOS aanval. Wanneer kan zoiets fout gaan? TheGreatOne kan vast zijn voorbeeld van MtGox wel vertellen en ik zou niet graag zien dat zoiets ook zal gebeuren met een exchange zoals deze. Uiteraard is het bewaren van bitcoins op je eigen computer ook niet zonder gevaar. Door de aanval is Bitfinex tijdelijk offline geweest, ook vervelend als je je cryptocoins wilt verkopen.

 5a26e0fe19d70_ScreenShot2017-12-05at19_08_56.png.7c44ecb9a2342d9455601a303cd8177f.png

Bitfinex is officieel een bedrijf uit Hong Kong, maar is super groot en populair. Het merendeel van de handel in bitcoins gaat op dit moment via deze exchange en is de tweede wereldwijd. 

Deze aanvallen gebeuren wel vaker, om exchanges plat te leggen om dan op een andere exchange de koers te manipuleren en hiervan te profiteren.

Onderstaand het orderboek bij Bitfinex in de Bitcoin. Je ziet enorme aantallen liggen die wachten op uitvoering.

5a26e11e3c534_ScreenShot2017-12-05at19_05_06.png.3efb01470374fb8ff7473907c4cddaf0.png

Link to comment
Share on other sites

Mijn portefeuille stond bij MTGOX en Cryptsy en deze 2 handelsplatformen bestaan niet meer omdat ze gehacked zijn en al hun klanten grote verliezen hebben gelopen. Dat dit soort dingen gebeuren en slecht voor de naam van Crypto munten is een feit maar mensen vergeten en komen nieuwe mensen de markt op. 7 BTC kwijt, foetsie en weg en allerlei andere muntjes.

Belangrijk is daarom ook dat je spreid, van je wallet afhaalt (en extern bewaard) en bij betrouwbare partijen zit en je bitcoins bijvoorbeeld in je (eigen) blockchain houdt i.p.v. een exchange. Maar goed als je wilt handelen ben je wel aangewezen op zo'n handelsplatform.

 

Ik las het ook van Bitfinex en moest er ook meteen aan denken wat er in het verleden en ongetwijfeld ook in de nabije komst zal gaan gebeuren.

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

ik denk dat dit voor elke exchange het geval is . .
Dit soort dingen helpen inderdaad niet echt, maar ook bij een bank ken je problemen (denk aan skimmen).
Uiteraard is dit aan te tonen en krijg je dit vaak gewoon terug, maar toch . .

Ook ik heb MIOTA en verder wat Verge en Gulden coins.
De Gulden coins staan in mijn gulden wallet, maar voor de andere twee heb ik eigenlijk geen aparte digitale wallet.
Ik ben nog niet zo ver dat ik deze coins extern kan bewaren (ben niet zo'n computer freak :D)

Overigens vind ik dat de afgelopen dagen erg veel topics worden geopend over cryptocurrencies. Ik vind dat overigens gewelidig, want ik krijg er kriebels van in mijn buik en hopelijk zit er één OneTimer bij. ik vroeg me af of we niet gewoon topics kunnen bundelen o.i.d.?

  • Like 3
Link to comment
Share on other sites

12 minuten geleden zei pjong:

 

Overigens vind ik dat de afgelopen dagen erg veel topics worden geopend over cryptocurrencies. Ik vind dat overigens gewelidig, want ik krijg er kriebels van in mijn buik en hopelijk 

Ik kreeg de kriebels in 2013 en wilde er alles over weten. Zelf gemined, dik geïnvesteerd in miners en veel geschreven in de 2 communities die ik toen runde. Ik lees nu de posts terug en zie dat anderen nieuwe intreders dat nu hebben. Alles heeft te maken met de hoge koersen op dit moment en dat de media ons overspoeld met bijzondere verhalen. Over 10.000 Bitcoins om een pizza te kopen, van een gezin die huis en haard verkoopt en de man die zijn PC met duizenden bitcoins op de schroot hoop gooide omdat zijn vriendin aan het klagen was. Op TV, radio je hoort het elke dag. Daarnaast hoor ik dagelijks mensen hierover of dit nu in de sportschool, casino is of als ik met de hond loop en een buurtgenoot tegen kom. De meeste kennen het van horen en zeggen maar doen er nog niks mee maar hebben allemaal wel een mooi verhaal erover. Ja ik wilde wel maar te moeilijk of ....... Juist met elkaar hier over praten leert ons meer en maken we minder fouten. Dat het mogelijkheden biedt is ons wel helder en dat we ons op onbekend terrein ook. Of de geschiedenis ons hierbij kan helpen denk ik in minder mate, alleen dat de mens hebzuchtig is en veel mensen er in duiken (of willen) zonder te weten wat ze doen. Is dat erg? Ik dook 20 jaar geleden in elke IO (Initial Offering) van elk aandeel wat naar de beurs ging. Pakte altijd mijn winst binnen 3 dagen (vaak op de eerste dag zelf) omdat je pas hoefde te betalen na de 3e werkdag. In zekere zin 'a free lunch'. 

Ik hou mijn oren en ogen open en ben niet vies van een gokje (zit vol in de SKIN COIN) en heb daar veel te veel voor betaald) Het meest interessante vind ik nog hoe mensen er op reageren (de voor en tegenstanders) en dat er geschud wordt iets waar niemand weet waar dit naar toe gaat leiden.

Paar weken geleden met Frank op bezoek geweest bij een gokhal in Amsterdam en daar stond zelfs een Bitcoin machine. Er is geen weg meer terug maar dat we ook verhalen gaan krijgen van mensen die alles verloren zijn zullen er ook gaan komen. Het is in weze niks en maken elkaar gek! Toch willen we het niet missen Pjong :-)

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Er sijpelen wat nieuwsberichten rond waarbij Bitfinex bezig is om de instroom van nieuwe klanten wat in te dammen. Dit kan zo maar eens te maken hebben met het feit dat ze anders ten onder kunnen gaan aan het succes van bitcoin. Je kunt nog steeds klant worden maar moet daarvoor een invite krijgen van een bestaande gebruiker. We zien dit wel eens meer, maar ook Bitfinex lijkt hiermee te gaan werken. 

Afwachten maar, mocht iemand ooit klant willen worden kan ik vast wel een invite sturen tzt. Ik ben erg te spreken over deze exchange.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...