Jump to content

Hoe organiseer je een homegame ( poker ) ?


eurobsgame

Recommended Posts

 https://www.onetime.nl/casino/kaartspel/poker/hoe-werkt-homegame-poke

Een homegame waar je met vrienden om geld speelt , gokt of wedt , is niet verboden , en niet strafbaar . De wet is echter duidelijk dat dit een besloten homegame moet zijn , thuis dus ! En je mag geen anderen uitnodigen dan je vrienden , bekenden , " huiselijke kring" 

Zodra je een zaaltje huurt , of in een café gaat zitten kaarten om geld , is er spraken van een openbare gelegenheid en is het strafbaar .

" Mag ik een pokertoernooi organiseren?
poker is toegestaan als het besloten en niet bedrijfsmatig plaatsvindt (artikel 2 Wet op de kansspelen). Bij besloten gelegenheden kunt u bijvoorbeeld denken aan 'binnen het gezin' of in 'huiselijke kring'. Van bedrijfsmatig aanbod is sprake indien er op geregelde en stelselmatige wijze gelegenheid wordt geboden om deel te nemen aan poker. Bijvoorbeeld door het huren van een zaal, het heffen van entree en het adverteren voor een pokertoernooi.

Inleg indien...
Indien een pokertoernooi besloten en niet bedrijfsmatig plaatsvindt, kortom als voldaan wordt aan deze twee criteria, mag er om geld gespeeld worden.
"
Bron https://www.kansspelautorit...

 

 

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...
  • 1 month later...

Vroegah de eerste homegames aan de tafel. Spaarden we de hele week kleingeld zodat we konden kaarten. Toen waren de pokersetjes nog boven de 100 euro. Tegenwoordig voor 1 of 2 tientjes bij de action. Kaarten idd wel even 5 euro voor neerleggen. Als je een keer per week homegame hebt kan je een jaar vooruit met zo pakkie!!

Link to comment
Share on other sites

×
×
  • Create New...